Villa, skulpturer og marmorbasseng

Tanken på å kunne skate i store, tomme marmorsvømmebasseng var inspirasjonskilden da de unge musikerne i Marble Pools skulle velge bandnavn.

Popbandet Marble Pools er denne Ukas Urørt med låta «Windowpanes». Trommis i bandet Patrick sin leilighet på Grünerløkka i Oslo ble lenge brukt som øvingslokalet til det ferske bandet, og låta er inspirert av vinduet i stua til Patrick. Det ble nemlig brukt som inngangsdør av tilfeldige forbipasserende som hoppet inn og ble med på hva enn som foregikk i stua. Naboene så seg etter hvert lei på dette, og Patrick måtte til slutt begynne å bruke inngangsdøra – Og låta «Windowpanes» ble til.

P3 Urørt mener:

Marble Pools sparker seg opp av undergrunnen med en låt som er lyden av å sole seg på båtdekk i brottsjø utenfor Balearene. «Windowpanes» er en snål, varm og uvanlig karismatisk poplåt som vil ta bandet langt.

 

Profil:Marble Pools
Hør: Inuuro – Forrige Ukas Urørt

Bandet består av:
Nora Lovise Sæterbø (20) – Bass
Patrick M. Granstrøm (22) – Trommer
Håkon Vadet(21) – Gitar
André Innselset(20) – Gitar og synth
Petter Ariel Skog (20) – Vokal

Når og hvordan startet dere å lage musikk?
– Vi møtte hverandre på folkehøyskole i Trondheim, og flyttet til Oslo sammen i for å drive med musikk. I starten hadde vi verken øvingslokale eller bandnavn, og vi øvde i leiligheten til Patrick på Grünerløkka. Han hadde ingen møbler, så var lett å få plass til trommesett og forsterkere. Etter flere forståelige støyklager fant vi endelig øvingsrom og kalte oss «Marble Pools».

Hva er bakgrunnen for at dere kaller dere Marble Pools?
– Håkon og Nora skater mye og det var sånn vi kom inn på dette med tomme basseng (som vi kunne skate i – helst i marmor), California-stil med villaer, skulpturer og basseng.

Hvordan ble «Windowpanes» til?
– Vi ville skrive en låt om de nye opplevelsene vi fikk i Oslo. I starten virket det som det ble en rolig ballade, men vi hadde alle samme visjon om å lage en mektig låt.

Hva handler teksten om?
– Teksten handler om at man ikke kan gå rundt og vente på at ting skal skje. Kjærligheten klatrer ikke inn vinduet ditt!

Marblepoolscover

Hvordan går dere frem når dere lager musikk?
– Som oftest starter vi med å ha en tekst og en melodi før vi spiller låtene sammen i bandet. Etter å ha arrangert låta og skrevet de forskjellige stemmene blir synther programmert. Vi fortsetter med å polere hver enkelt stemme og fjerne ting vi ikke trenger, samt skrive korarrangement.

Hvordan vil dere selv beskrive musikken dere lager?
– Marble-pop!

Hva gjør dere til vanlig?
– Noen studerer musikk, og noen serverer øl og kaffe. Utenom det går det mye i henging, skating og gaming. Håkon sjarmerer jentene og Nora går turer i cowboyboots. Patrick og Petter er forresten profesjonelle ballongklovner og André kan drikke 30 pils uten å bli full.

Hva er deres inspirasjonskilder (band/artister og hvorfor akkurat de)?
– Vi blir inspirert av norske grupper som også gjør det bra i utlandet, som for eksempel Lemaitre, Young Dreams og Røyksopp. Ellers liker vi musikk som får oss til å danse. Gorillaz er fett fordi de ikke binder seg til noen spesiell sjanger, men heller lager konseptalbum med alt fra hiphop, elektro og arabisk folkemusikk.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=hCpt4JIn2Dc&w=750&h=422]

 

Hva er den største skandalen eller merkeligste opplevelsen dere har vært borti?
– Vi spilte på en husfest for et par måneder siden. Det var stappfullt og veldig høyt. Naboen banket på, men isteden for å be oss spille lavere ville han heller være med på festen. I tillegg hadde vi blåst opp masse ballonger og det tok ikke lang tid før et par gigantiske ballonger traff oss midt i fleisen.

Hva skjer fremover?
– Vi gir ut en EP i sommer og holder også på å lage musikkvideo. Det strømmer også inn med bookingmails, og vi er i gang med skrivingen til vår neste utgivelse.

Har dere andre favoritter på Urørt?
– Vi liker Støv og Foammm fra Oslo. Padawan, Pandreas, Raabe x2 (Sigrid og Tellef Raabe, red. anm.) lager også kul musikk.

Hvordan ser drømmegigen ut?
– En tidlig morgen på månen, eller Orange Stage på Roskilde.

Nevn en konkret låt dere har blitt inspirert av.
– «Paranoid» av Black Sabbath, som de skrev på bare tjue minutter!

Når hører dere ikke på musikk?
– Vi hører ikke på musikk når vi gamer.

Hva skal til for å få dere ut på gulvet?
– Vi elsker å rave og Nora er verst. Hun har som oftest ingen grenser og blir alltid kastet ut på dansegulvet først.

Hva er deres første musikalske minne?
– Det er litt forskjellig. Petters første minne er fra musikktimene på barneskolen. Håkon var den yngste gitaristen nord for Kvam og brukte gitaren sin som våpen mot sin storebror. Patrick startet i korps da han var seks år, men var så liten at han bare klarte å bære et triangel. Nora lærte å spille blokkfløyte som liten, noe hun til de andre irritasjon, fortsatt gjør av og til. André mestret blokkfløyta allerede i fireårsalderen.

Sjekk ut alle som har vært Ukas Urørt i 2014.