Vinn DAB-radio med Janne Helen

Janne Helen og Markus holder deg med selskap i sommer – og deler ut DAB-radioer hver dag!

Denne sommeren har du muligheten til å vinne en DAB-radio på P3 hver eneste dag mellom Kl. 13.00 og 17.00 på P3. Radioen får du av Janne Helen Juliussen, som vanligvis holder deg med selskap i P3 Helg og veldig tidlig om morgenen i Grisetidlig.

Janne Helen er kjent som den P3-stemmen som jobber mens alle andre har fri. Det samme skal hun gjøre i sommer, men denne gangen sammen med reporter Markus Neby. Ivrige lyttere vil kjenne han igjen fra P3morgen, der han også skal ta over rollen som reporter fra høsten av.

P3 vil selvfølgelig komme i kontakt med dere lyttere i sommer. Temperatur, bekledning, geografisk lokasjon og en ønskelåt sendes med kodeord P3 til 1987, og før du vet ordet av det, spiller Janne Helen ønskelåta di på radio.

Janne og Markus – et intervju

Siden P3 overlater halve dagen sin til disse to, er det på sin plass at du som lytter får bli kjent med stemmene som skal holde deg med selskap gjennom juni, juli, og august.

– Janne, hvordan lager du sommerradio i år?

Janne: Man tar én trønder uten filter, masse DAB-radioer, en haug med festivalrapporter, en kul reporter og kaster i en bolle og rører sammen. Man krydrer med festivalpass og P3-t-skjorter og litt solskinn. Også deler man ut en DAB-radio hver dag og håper at reporteren gjør det han skal.

– Hva er god, og hva er dårlig sommerradio?

Janne: Sommerradio på sitt beste er når man får sola til å skinne både ute og på radio samtidig. Og så er det veldig gøy å høre hva lytterne bruker sommeren sin på, jeg lever jo litt gjennom dem i og med at jeg skal stå i studio hele sommeren. På sitt verste: Jeg tror ikke det finnes fæl sommerradio. Det måtte i så fall være dersom jeg skulle bli matforgiftet og spy på lufta. Men det ville likevel vært god radio. Tror jeg. Håper ikke det skjer.


Vi ba Janne Helen og Markus gi oss sine favoritt-selfies fra Instagram. Markus til venstre med sitt #aftersex-selfie, Janne Helen til høyre med treningslyst om morgenen.

Surner av “Idyll”

– Sommerradio er veldig glad radio. Hva får dere til å surne om sommeren?

Janne: Når det kommer fulle nordmenn på hotell og spiller Postgirobyggets “Idyll” ved bassengkanten. Da får jeg lyst til å rive av meg armen og kaste på dem.

Markus: Folk som kaster armer på meg når jeg bare skal lage god stemning.

– Flott, tilstrekkelig med mørke der. Reporter Markus, folk har kanskje ikke hørt stemmen din før?

Markus: Jo, som praktikant i P3morgen. Og som Fingrekongen på Radioresepsjonens julepostkasseshow i 2012.  

– HERREGUD ER DET DU SOM ER FINGREKONGEN!

Janne: HAHAHHA

Markus ….

Janne: *dør*

– Hva tar du med deg som fingrekonge og praktikant fra P3morgen inn i jobben som reporter for P3s sommerprogram?

Markus: Jeg skal være forbrukerinspektør, gi lytterne sommerlige tips, presentere nye spalter i form gjennom jingler, og så kommer jeg til å synge en slags andrestemme til kjente låter, der lytterne skal gjette hvilken låt jeg har lagt andrestemmen til.  

Hør et eksempel her:

Markus' låtkonkurranse: Et av eksemplene på konkurransene der du kan vinne DAB-radio

Janne: Og så skal han også ut på gata. Det har ikke Markus gjort før, og jeg er spent på de sosiale ferdighetene.

Markus: Det er vi alle.

– Markus, én av P3s mest kjente utegående reportere har rosa hår og en utstråling så varm at den alene kan smelte is. Hva har du?

Markus:
Jeg har brunt hår og en utstråling som smelter is, om isen er i en kjempevarm mikrobølgeovn. Hun har også en levende katt. Jeg har to døde bulldoger. 

– Helt til slutt. Gi meg deres Topp 3 sommerlåter.

Janne Helen:
1. Paradisio – “Bailando”. Ingen over, ingen ved siden. Sommeren 1997. Sommerskiskole. Forelska i trenern. Magisk. Og forferdelig guilty pleasure.

2. Bran Van 3000 – “Drinking in L.A”. Smaker sommer.

3. Foster The People – “Pumped up Kicks”. Sløy låt man kan drikke øl til, man kan grille til den, man kan bade til den og kjøre bil og spise is til den.

Markus:
1.Lemaitre – “Continuum”

2.Lemaitre – “Cut To Black”

3.Lemaitre – “High Tide”

Oppsummert:

Send inn din sommerrapport med kodeord P3 til 1987 – få ønskelåt

Vil du vinne DAB-radio? – Delta i Markus’ og Janne Helens låtkonkurranse

Janne Helen og Markus hører du på P3 fra mandag til fredag fra kl 13.00-17.00.