Vinneren spanderer pils

Stemningen var spent rett før finalen.

Før finalen startet var stemningen nervøs, men god blant finalistene. P3s musikksjef Mats Borch Bugge er medlem av jurien. Han forteller at stemningen var spent under generalprøven i Storsalen i kveld.

– Det var litt skrekkblandet fryd, artistene er ekstremt spente. Det er jo litt rart når man har fem så bra låter som skal konkurrere. Alle er egentlig vinnere i utganspunktet, men så skal de nå rangeres.

Borch Bugge har store forventninger til kveldens store fest på Samfundet.

– Urørtfinalen er av årets definitive høydepunkt. Og jeg gleder meg veldig til å få vite hvem som stikker av med seieren. Så gleder jeg meg til å se alle de fem spille live etterpå, forteller han spent.

Vinneren må spandere pils

Knut Oscar Nymo fra Oslo Ess konstaterer at han er sykt spent for kveldens finale.

– Jeg var nervøs på generalprøven, jeg ble dritnervøs, utbryter han.

– Men nå går det faktisk bedre, for nå har vi vært igjennom det en gang, så nå er det skrekkblandet fryd bare, sier Nymo.

Tross nerver og spenning er det likevel god stemning blant bandene i finalen. Vokalisten i Oslo Ess, Åsmund Lande, forteller at alle kommer godt overens. Gutta i bandet har spesielt fått sansen for Forza, og setter en knapp på dem som vinnere i år.

– Det er jævlig god stemning mellom banda. Vi satt og stemte på hverandre i går. Forventningene er at de som vinner 25 000 skal spandere en halvliter på de andre, forteller Lande.

– Jeg håper vi må spørre Forza om å bli spandert på litt, utdyper Oscar Nymo.

– Jeg har blitt blodfan av både gutta og låta, forteller han.

Gutta i Forza er også tydelig begeistret over den gode stemninga bandene imellom. De forteller at de også stemte på alle de andre bandene. Nå satser de på at alle får en fin kveld.

– Jeg tror det blir cool! Uansett hva som skjer i kveld så kommer det til å bli helt utrolig atmosfærisk fett å være her. Og det tror jeg alle de andre også synes, forteller Milad Ghashghaei, vokalist i Forza.

Urørt-finalen er som en bursdagfest!

Machine Birds er de eneste jentene i finalen. Maria Skranes og Marte Eberson er også veldig spente før finalen. Det betyr mye for dem bare å være finalister og de gleder seg til stort til kvelden.

– Jeg tror det blir en kjempestor fest, og det har blitt så god kontakt mellom banda, forteller Marte Eberson.

Det samme mener Brighton, som sammenligner Urørt-finalen med det å ha bursdag.

– Det er som å være på bursdagsfest, der vi er et av bursdagsbarna. Der alle har bursdag, bare at det ikke er så mange barn her, kommer det fra gutta.
Honningbarna er stolte av bare det å være i finalen, og synes det er sinnssykt at de er finalister.

– Det er utrolig kult å bli plassert på en topp 5-liste der det har vært 1300 innslag i løpet av året. Topp 5 av 1300, det er ekstremt, utbryter de.

Årets Urørt-finale 2011 er nå i gang! Benytt den siste tiden til å stemme på din favoritt på P3.no!