– You rock my world!

To heldige vinnere er trukket i Michael Jackson-konkurransen, og skal rocke verden videre sammen med popkongen og hans backkatalog. Se hvem som vant konkurransen her.

Gratulerer til vinnerne av Michael Jacksons backkatalog! (Foto: AP Photo / Joel Ryan).
Gratulerer til vinnerne av Michael Jacksons backkatalog! (Foto: AP Photo / Joel Ryan).

Kongen av pop har gått bort, men det har ikke musikken hans.

Til ære for popkongen har NRK P3 trekt to heldige vinnere som får avdøde Michael Jacksons backkatalog.

CD-pakken inneholder alle hans solo-album siden 1979; Off the wall, Thriller, Bad, Dangerous, Invincible, HIStory, Thriller 25, Blood on the dancefloor og The essential Michael Jackson. I tillegg slenger vi med DVD’ene HIStory I+II, The One og Live in Bucharest: The dangerous tour.

Alt du trengte å gjøre var å skrive et innlegg i kommentarfeltet under, der du fortalte om første gang du oppdaget Michael Jackson og hans talent. Hva gjorde du, hva følte du og hvilken låt falt du først for?

Vi fikk inn mange gode historier og minner, og alle disse kan du se her. To av historiene ble trekt ut, og de heldige vinnerne vil få tilsendt premiene i posten.

Gratulerer til Lene Sletsjøe og Jan Ivar Nykvist. Takk for de sjarmerende og morsomme historiene fra deres første oppdagelse av Michael Jackson!

Se deres historier her:

Lene Sletsjøe:

Jeg husker ikke akkurat årstallet, men det var på slutten av 80-tallet en gang. Jeg var ca 6-7 år gammel. Jeg har ei 12 år eldre søster som var stor fan av popmusikk, og hun tok opp masse musikkvideoer far TV på VHS. Du kan si jeg ble preget av dette opp igjennom hele oppveksten. Det var ved å se på disse videokassettene jeg oppdaget Michael Jackson. Jeg var helt betatt og nesten litt småforelska…;) Jeg syntes han var vanvittig tøff i Bad videoen. Han ble rett og slett helten! De sangene jeg hadde mest forhold til på den tiden var Bad og The way you make me feel. Jeg ville gjerne se Thriller videoen også, men den fikk jeg ikke lov til å se fordi den var for skummel for ei lita jente som meg…. Jeg syntes dette var blodig urettferdig gjort av mamma og søsteren min. Men jeg kan absolutt takke søsteren min for at jeg oppdaget Michael Jackson i så tidlig alder! Og jeg kommer ALDRI til å slutte å elske musikken hans!

Jan Ivar Nykvist:

Året var 1992, det var året jeg fylte 12. Michael Jackson hadde slått igjennom for fullt i Norge. Dette var året Han kom til Valle Hovin, og Norge for første gang på sin fantastiske Dangerous Tour. Min mor synes jeg var for ung for å gå på konsert, og sendte meg på sommerferie til tante og onkel på Vormsund. For en nedtur.
Som “plaster på såret” til oss som ikke kom oss på konsert, hadde lokale krefter bestemt seg for å arrangere danseshow på storsenteret på Vormsund (av alle steder).
Et helikopter kom svevende, og ut steg Michael jackson. Det var riktignok bare en look-a-like, men en god sådann. Han hadde et forrykende danseshow, og vi sto som tinnsoldater med gapende uttrykk rundt, og kjente det rykke i våre unge danseføtter.
Showet ble avsluttet med at det ble annonsert dansekonkurranse for alle på senteret. Av en eller annen grunn var det bare vi barna som kastet oss ut i valsen. Ut av de gamle, sprengte høytalerene dundret det heftige toner Michael Jacksons BAD: “You know Im bad, Im bad-you know it”. Iført min turkise genser (med 1 million bilder av Cool Spot, reklamemaskoten til 7up på), entret jeg dansegulvet i små, forsiktige skritt. Etterhvert som rytmene spredde seg rundt i alle kroppens celler, tok jeg både noen vågale moon-walks og noen heftige testikkel-grep.
Vinneren skulle kåres, og før jeg visste ordet av det sto jeg der som vinner av Michael Jaksons dansekonkurranse 1992!
Premien var et lass med pepsi-effekter, og det viktigste av alt: en Dangerous cd!
Min 8 år gammel bror ble uten plassering i konkurransen, men snill som jeg var ble han en stolt eier av 2 nøkkelringen med pepsi-logo på!
Dette var starten på mitt liv som Michael jackson fan!
Og forresten: den Dangerous cden er nå utslitt etter alle timene i cd spilleren, og skriker etter å bli byttet ut. Da skal den gamle få æresplass i hylla som et godt minne om mitt første møte med Michael….