– Føler meg voldtatt i julesjela

Magnus Eliassen og Marie Komissar synset om en deilig duett, sløy funk og en naken nissefar i Christines låtpanel.

Fredag er låtpaneldag hos Christine, og nok en gang samlet hun et par prominente gjester som fikk foreta en uhøytidelig synsesession om ukens tre viktigste låter. Denne gang var det popakrobat Magnus Eliassen fra Sirkus Eliassen, som fikk diskutere tre blodferske singler med P3s egen musikkprodusent Marie Komissar.

Det kyndige panelet fikk bryne seg på nye låter fra Disclosure og Paradise-/Robinson-/party-Stian, men først ut var Charlotte Qvale og Thomas Eriksen.

Marie Komissar og Magnus Eliassen i studio med Christine. Foto: Anders Veberg.
Marie Komissar og Magnus Eliassen i studio med Christine. Foto: Anders Veberg.

Hør hele fredagens Christine-sending her!

Charlotte Qvale og Thomas Eriksen – The Fire

Charlotte Qvale og Thomas Eriksen. Foto: Promo.
Charlotte Qvale og Thomas Eriksen. Foto: Promo.

Urørt-artisten Charlotte Qvale og Thomas Eriksen har hver for seg stått for flust av hits de siste årene, men dette er første gang de samarbeider om en singel. Duetten har allerede blitt listet på P3, og fått gode tilbakemeldinger fra både fans og musikkpresse.

Magnus: – Jeg følte den umiddelbart, og fikk frysninger på ryggen. Det jeg plukket opp av teksten føltes oppriktig, genuint og ekte – det talte til meg, og jeg kjenner meg igjen i det jeg tror den handler om. Kanskje den handler om et forhold, og en flamme som brenner. Jeg fikk en fin følelse av at hvis det går til helvete, så går det til helvete, og hvis det går bra, så går det bra. Vi vet ikke, men nå brenner det. Og de synger fantastisk. Det Coldplay-aktige fotballropet kunne jeg synge med på.

Marie: – Jeg har hørt låten en del ganger før, fordi jeg synes det er en utrolig fin låt. Det var på høy tid at vi fikk et gjenhør med Thomas Eriksen som artist.

Christine: – Jeg må innrømme at jeg synes stemmen hans er mye finere her enn på soloprosjektet hans for to-tre år siden.

Marie: – Han høres veldig bra ut på denne låten. Og så synes jeg det er gøy med en duett. De synger utrolig vakkert, og det høres ut som de mener det. Jeg tror på dem, det er veldig troverdig.

Magnus: – Bare det å føle noe i det hele tatt i dag, i verdens rikeste land, det er verdt åtte hjerter.

Magnus:

christinehjerte8

Marie:

christinehjerte7

Disclosure + Sam Smith + Jimmy Napes + Nile Rodgers – Together

Omslaget til det "Together". Foto: Promo.
Omslaget til det «Together». Foto: Promo.

Disclosure har samarbeidet med Sam Smith og Jimmy Napes tidligere, på kjempehiten «Latch». Denne gangen har de også fått med seg gitarhelten Nile Rodgers fra discoheltene Chic på laget, og laget en real, smooth funkballade.

Marie: – Det er en utrolig sløy låt. Mer liggende enn stående dansing – det er en sånn sex-låt, rett og slett.

Christine: – Følte du at du hadde sex nå?

Marie: – Eh … nei. Jeg vet ikke helt hva jeg føler om låten, for jeg liker alle elementene – produksjonen, stemmen til Sam Smith, gitaren til Nile. Men så klarer jeg liksom ikke å føle så masse. Jeg føler ikke entusiasmen jeg burde ha følt.

Magnus: – Det var fantastisk. Forfriskende, herlig groove. Du hører at det er en kombinasjon av programmert og liveinnspilt materiale som funker bra, og jeg fikk lyst til å danse. Det låt skikkelig sexy. Stemmen til Sam Smith låter bedre her enn på «Latch». Jeg følte glede, entusiasme, og den fantastiske grooven som er essensen i låten.

Marie: – Jeg liker den godt, men blir nok ikke gira som Magnus. Du er så raus!

Magnus: – Når det rører meg, så rører det meg, og det er ikke ofte det skjer, altså.

Magnus:

christinehjerte7

Marie:

christinehjerte5

Staysman & Lazz – Se så glad nissen er

Årets mest elegante singelomslag, mon tro? Foto: Promo.
Årets lekreste singelomslag, mon tro? Staysman & Lazz oser eleganse og byr på koselig julestemning med sin ferske singel. Foto: Promo.

Er du lei av de sedvanlige gamle julevisene, amerikanske crooner-svisker og korsang i adventstiden? Fortvil ikke, i år kommer julestemningen fra Fredrikstad.

Én av de som skjuler seg bak artistnavnet Staysman & Lazz er nemlig Stian Thorbjørnsen, mest kjent for fyll, fest og fanteri i Paradise Hotel. Og nissen han synger om er naturligvis ikke av den tradisjonelle sorten – han kommer nemlig ned gjennom pipen splitter naken, på jakt etter kvinnfolk.

Tekstlinjen «her kommer nissefar, julepakka hans er hard», får deler av låtpanelet til å sette gløggen i vrangstrupen.

Marie: – Det er ikke greit. Jeg føler at … jeg har blitt litt voldtatt i julesjelen min, rett og slett. Staysman & Lazz tar julegleden fra meg med denne låten.

Christine: – Men hallo, det er Paradise-Stian vi snakker om her.

Marie: – Ja, og han er jo min favoritt-Paradise-deltaker, så han får litt godvilje på grunn av det. Dette er skamløst, og det kommer jo garantert til å bli en kjempehit.

Christine: – Jeg føler at du er veldig kvalifisert til å synse her, Magnus. De har riktignok dratt den litt lengre enn dere, men det hender jo at det er ganske grove tekster hos Sirkus Eliassen også. Din bror har gjort meg flau opptil flere ganger.

Magnus: – Meg også. Nei, hva skal man si? Jeg reagerer ikke som dere, med at dette er for drøyt. Boyzvoice gjorde jo dette med seksuelle referanser i en julelåt for mange år siden, med «Let Me Be Your Father Christmas».

«Her kommer nissefar, julepakka hans er hard»

Marie: – Jeg er ikke så glad i humormusikk, men så sitter jeg og lurer på om de egentlig prøver å være morsomme. Jeg flirer mer av at jeg synes det er fælt.

Magnus: – Det er jo kunst. Jeg lar meg ikke provosere av dette her, jeg føler ikke at jeg hater det på noen måte. Man hører at de har hatt det sykt gøy – det velger jeg i alle fall å tro. Jeg flirer av, med og rundt dem.

Marie: – Jeg synes også det er litt morsomt, og det er jo veldig fengende. Refrenget setter seg, og det går nesten ikke an å bli kvitt det.

Christine: – Nei, dessverre.

Marie: – De har helt klart fått til det de ønsker. Dette kommer til å bli et sånt adventsvorspiel-anthem.

Magnus: – Jeg gir dem to hjerter, men de skal også få to julestjerner og en pepperkake, så da blir det fem.

Magnus:

christinehjerte5

Marie:

christinehjerte2

 

Hva synes du om låtene? Si din mening i kommentarfeltet!