Niklas slutter og et radioprogram blir historie

Etter åtte år med politikk og Urge på radio forlater Niklas Baarli P3. Det samme gjør Verdens Rikeste Land.

– Jeg kom til P3 som en beint fram idiot og går kanskje ut hakket smartere, sier Niklas Baarli.

Som programleder i Verdens Rikeste Land har han ikke bare lært mye om samfunnet og verden vi lever i, han har i tillegg lært mye om seg selv.

– Jeg har lært meg å respektere folk jeg er ulik, og jeg har lært meg opptil flere sinnemestringsteknikker. Så utviklingen har vært enorm, om jeg får si det selv – og det får jeg jo!

Men det er ikke bare programlederen som forsvinner. Verdens Rikeste Land, som siden 2012 har underholdt P3-lytterene, forsvinner fra lufta for godt den 7. desember.

Mye å savne

Etter åtte år i P3 og mP3 har Niklas vært med på mye, men det er ingen tvil om hva han vil huske best.

– P3aksjonen. Det er et unikt prosjekt som jeg vil huske som det råeste jeg har gjort i radiokarrieren min. Jeg tror aldri noe kan sammenligne seg med det. P3aksjonen er fullstendig galskap, sier Niklas og blir ivrig.

– Måten lytterne responderer og bidrar har brakt meg til tårer hver eneste gang jeg har deltatt.

Se et øyeblikk fra P3aksjonen vi aldri vil glemme:

Redaksjonssjef Ingjerd Østrem Omland i P3 er stolt over jobben Niklas har gjort, men skjønner at han nå søker nye utfordringer.

– P3 har vært en talentfabrikk i 24 år, og det innebærer at folk drar videre. Å fylle tomrommet etter Baarli vil kreve litt jobbing, men vi det blir spennende å se hvilke nye stemmer og fjes vi og målgruppa kan bli kjent med, sier hun, og ser fram til å se hva programlederen finner på videre.

– Vi ønsker Niklas alt det beste og gleder oss til å følge med fremover. De som får jobbe med Niklas er heldige!

Niklas Baarli og Tuva Fellman er programledere i Verdens Rikeste Land. Snart har programmet sin siste sending noensinne. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Går til Radio 1

Niklas beskriver tida i P3 som fantastisk, helsprø og morsom. Å forlate kanalen er ikke et enkelt valg.

– Det er masse å savne – kollegaene mine, lytterne og alle de helsprø påfunnene til P3. Det føles som om jeg har slått opp med kjæresten og da vet du at du alltid har en periode hvor du angrer og vil tilbake – sender meldinger på natta når du er full.

Når Niklas til jul er ferdig i P3 venter det ny jobb i Radio 1. Der skal han lage frokostradio sammen med Samantha Skogrand og Lars Berrum.

21 Responses to “Niklas slutter og et radioprogram blir historie”

 1. Aabcl

  noooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ? ??

 2. Jan Hainderre Flatvoll

  Der mista p3 min ensete grunn te å hør på nrk. Lykke te niklas, adios nrk

 3. GT

  NIKLAS! Ikkje gløym at du uansett skuldar oss ein skam under neste P3-aksjon!!

 4. Supergjedda

  lykke til videre Niklas. VRL har på en måte vært høydepunktet på dagen siden RR forsvant over til p13, så da er det kun igjen P3morgen som er hørbart på dagtid på denne kanalen.

 5. Rune

  Synd. Radio 1 er heldige da, men begynner ikke å lytte til Radio 1 for det.

 6. Malene

  Sååå trist, altså FOR et radioprogram! ? Fellman da? Hva blir hun å gjøre?

 7. Jomar Bakkeli

  Huffeda. Banden/VRL har vært eneste grunn til å høre på P3 de siste åra. Har riktignok gått jevnt nedoverbakke med programmet så sånn sett riktig at de gir seg. Det er en grense for hvor lenge det er artig å høre Baarli spille sint og/eller dum. Og den grensen er passert for leeeeenge siden.

 8. Tor Einar

  Programmet tapte seg etter at Mathias Nylenna slutta. detter hjelper ikke akkurat p3 etter at de gikk over til dab å;)

 9. Arnfinn

  Mye å savne etter hvert. VRL. Banden. Are Osen. Ett Norge i Krig. DJ Friendly. Og ikke minst Irma 1000.
  Arnfinn Johannesen

 10. thunstop

  R. I. P VRL, Niklas Baarli og Mathias Nylenna. ❤️
  Og jeg som akkurat hadde blitt fast lytter…

 11. AngelowDoom

  Mykje bedre om Tuva hadde slutta, hu er slitsom for øret

 12. Halvard Henry Bergum

  Sluttet å lyttet til P3 for 5 år siden og kanalen har sett sine bedre dager, kun musikk til kidsa og når tiden går Niklas, så vil du nok neppe savne den tidligere storheten som faktisk har huset en del legendariske programmer i Irma 1000, Holger Nilsen Metode, XL, Karate, Bare Are, Kyrre og FK Fotball for å nevne noen.

  Lykke til i ny jobb Niklas 🙂

  • Andreas Myrer

   Kanalen har sett sine bedre dager, eller du har blitt eldre og ute av målgruppen? Kanalen er fortsatt bra den, og datidens XL er byttet ut med nye program som målgruppen liker. P3 vokser dessverre ikke i takt med at noen av oss nærmer seg p1 eller tom p2 i livet. p3 holder seg til sin målgruppe den og er fortsatt like bra. Synd å miste Niklas, men lykke til videre…

   • Halvard Henry Bergum

    Hei

    Det har du helt rett i, jeg var trofast lytter til P3 helt til Pyro ble sparket, samme gjelder DJ Friendly, det er greit med å fornye seg for å nå ut til kidsa. Har ikke noe problem å forstå det Andreas. Det jeg sliter med derimot er den konstante fornyelsen av kanalen. Er fortsatt glad i den musikken som ble spilt på P3, men ikke ti ganger hver dag, der går grensa mi og litt mer rotasjon i spillelistene hadde ikke skadet. Takker for svar 🙂

    • Stian A Olsen

     Jeg hoppet for litt siden over til p13. Litt som p3 var for noen år siden. Slo over klokka 14.00 som vanlig for å høre på VRL men helt ærlig har det også tapt seg etter at gamlefar og gutta på tinget ble borte.

 13. radio2musicnorway

  radio1 eksisterer ikke lenger eller gjør de det ikke her i begen her det ikke noe kansje de fortsatt eksistererer i oslo hvem vet