Niklas slutter og et radioprogram blir historie

Etter åtte år med politikk og Urge på radio forlater Niklas Baarli P3. Det samme gjør Verdens Rikeste Land.

– Jeg kom til P3 som en beint fram idiot og går kanskje ut hakket smartere, sier Niklas Baarli.

Som programleder i Verdens Rikeste Land har han ikke bare lært mye om samfunnet og verden vi lever i, han har i tillegg lært mye om seg selv.

– Jeg har lært meg å respektere folk jeg er ulik, og jeg har lært meg opptil flere sinnemestringsteknikker. Så utviklingen har vært enorm, om jeg får si det selv – og det får jeg jo!

Men det er ikke bare programlederen som forsvinner. Verdens Rikeste Land, som siden 2012 har underholdt P3-lytterene, forsvinner fra lufta for godt den 7. desember.

Mye å savne

Etter åtte år i P3 og mP3 har Niklas vært med på mye, men det er ingen tvil om hva han vil huske best.

– P3aksjonen. Det er et unikt prosjekt som jeg vil huske som det råeste jeg har gjort i radiokarrieren min. Jeg tror aldri noe kan sammenligne seg med det. P3aksjonen er fullstendig galskap, sier Niklas og blir ivrig.

– Måten lytterne responderer og bidrar har brakt meg til tårer hver eneste gang jeg har deltatt.

Se et øyeblikk fra P3aksjonen vi aldri vil glemme:

Redaksjonssjef Ingjerd Østrem Omland i P3 er stolt over jobben Niklas har gjort, men skjønner at han nå søker nye utfordringer.

– P3 har vært en talentfabrikk i 24 år, og det innebærer at folk drar videre. Å fylle tomrommet etter Baarli vil kreve litt jobbing, men vi det blir spennende å se hvilke nye stemmer og fjes vi og målgruppa kan bli kjent med, sier hun, og ser fram til å se hva programlederen finner på videre.

– Vi ønsker Niklas alt det beste og gleder oss til å følge med fremover. De som får jobbe med Niklas er heldige!

Niklas Baarli og Tuva Fellman er programledere i Verdens Rikeste Land. Snart har programmet sin siste sending noensinne. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Går til Radio 1

Niklas beskriver tida i P3 som fantastisk, helsprø og morsom. Å forlate kanalen er ikke et enkelt valg.

– Det er masse å savne – kollegaene mine, lytterne og alle de helsprø påfunnene til P3. Det føles som om jeg har slått opp med kjæresten og da vet du at du alltid har en periode hvor du angrer og vil tilbake – sender meldinger på natta når du er full.

Når Niklas til jul er ferdig i P3 venter det ny jobb i Radio 1. Der skal han lage frokostradio sammen med Samantha Skogrand og Lars Berrum.