YouTube kommer med musikkpris

Eminem, Lady Gaga og Arcade Fire er blant artistene som skal opptre på YouTube Music Awards.

Jason Schwartzman blir konferansier på YouTube Music Awards. Foto: Skjermdump
Jason Schwartzman blir konferansier på YouTube Music Awards. Foto: Skjermdump

YouTube har sørget for at musikkvideoer fremdeles er relevante, selv om MTV og andre tradisjonelle musikkanaler blir stadig mindre populære.

Nå skal de også begynne med sin egen prisutdeling, og søndag 3. november går YouTube Music Awards av stabelen for første gang.

Les mer YouTube-nyheter her.

Eminem, Lady Gaga og Arcade Fire er blant artistene som skal opptre på det 90 minutter lange showet, hvor det også skal deles ut syv priser. Skuespiller Jason Schwartzman er plukket ut til å være konferansier for utdelingen, som avholdes på Pier 36 i New York.

Seerne kårer vinnerne

YouTubes offisielle blogg skriver de at tanken bak utdelingen er å «feire fansen og musikken du elsker». Utdelingen vil selvfølgelig bli livestreamet på YouTube.

De nominerte blir avslørt 17. oktober, og er basert på antall visninger og hvor mye videoen er blitt delt. Da er det lov til å håpe på at norske Ylvis blir nominert med «The Fox», som fremdeles går sin seiersgang på videodeling-tjenesten.

Vinnerne skal bli kåret av seerne som deler de nominerte videoene. De videoene som blir delt mest på sosiale medier vinner.

Se videoteaseren til YouTube Music Awards: