YouTube-rekord for Linkin Park

Linkin Park er det første bandet som har blitt sett mer enn en milliard ganger på YouTube.

For tolv år siden debuterte amerikanerne med albumet Hybrid Theory, og oppnådde stor suksess med sangen «In the End». Selv om mange band sliter med å holde fast på et stort publikum, så ser det midlertidig ut som Linkin Park har funnet formelen for å holde fast ved dem.

Bandets YouTube-kanal LinkinParkTv har nå blitt sett over en milliard ganger, og gjør dem til det første bandet som har gått over milliardstreken. Bortsett fra Linkin Park er det bare tre andre artister som kan skrive på jobbsøknaden at de har oversteget denne grensa. Den første var Lady Gaga i 2010, men har senere måtte se seg slått i antall visninger av både Justin Bieber og Rihanna ifølge musikkmagasinet NME.

Suveren i toppen

Å si at Linkin Park ligger et hestehode foran sine rockebrødre vil være en underdrivelse.  Red Hot Chili Peppers er det nærmeste rockebandet på lista med sine 327 millioner visninger gjennom deres YouTube-konto. Noe som riktignok er imponerende, men ifølge mattelæreren min, fortsatt et lite stykke til en milliard.

Det er ikke så rart at avstanden er så stor, når musikkvideoen til Linkin Park-sangen «Numb»  alene har blitt sett over 87 millioner ganger i skrivende stund. Røft regnet er dette en fjerdedel av alle visningene til Red Hot Chili Peppers.  Dersom du ønsker å øke antallet, så kan du klikke deg inn på videoen nedenfor. Hvis du derimot leser artikkelen fordi du irriterer deg over Linkin Park, så vil kanskje filmklippet nederst i saken gi deg litt mer glede.

Linkin Park – Numb

Store på facebook

Linkin Park gjorde lurt i å investere i et modem og koble seg  opp på nettet, fordi YouTube er ikke det eneste nettstedet de har klart å få høy oppslutning hos. Blant annet skriver Noise11.com at bandet har over 45 millioner likes på facebook, dermed har de mer enn både Beyonce og The Beatles. Heldigvis fører voldsom popularitet ofte til en god del treffende parodier også.

Linkin Park Parody