Podkast

Lå du kanskje og sov da P3 Dokumentar ble sendt kl 09:03 sist søndagNRK P3? Eller kanskje du bare er hypp på å høre dokumentarer når du er i farta?

Abonner på våre podkaster via Itunes eller RSS!

(NB! Podkastene inneholder ikke nødvendigvis like mye musikk som dokumentarene som sendes på luften på NRK P3 – dette er på grunn av rettigheter. Fullversjonene kan du høre på NRKs radiospiller, eller strømme på toppen av nettsiden i hver dokumentarpakke her på P3.no/dokumentar)

 

iTunesRSS

 

 

Veibomba i Almar: Del 1

Veibomba i Almar: Del 1

Søndag 27. juni 2010 kjører Christian (31), Simen (24), Andreas (21) og Trond (41) gjennom en liten landsby i Afghanistan. De er ute på oppdrag for Forsvaret, noe de alle har vært flere ganger tidligere. Ingen av dem kommer hjem igjen til Norge den sommeren. Bilen deres, som er pansra, ruller over en veibombe. Eksplosjonen er så kraftig at de norske soldatene mister livet umiddelbart. Hvem var de fire som satt i bilen? En dokumentarserie av Nora Brønseth.

Last ned   |   Publisert 27.06.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Natt

Natt

Anna (19), Robert (28), Tina (23) og Anders (27) bor på forskjellige steder i landet. Ingen av dem kjenner hverandre, men de har én ting til felles: Alle jobber mens vi andre sover. Hva er det som får unge mennesker til å velge nattarbeid? Og hva må de ofre for å få en velfungerende arbeidshverdag? En dokumentar av Tuva Fossum Fellman.

Last ned   |   Publisert 15.06.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Gjengangerne

Gjengangerne

- Det er et sjansespill. Det er en stor overgang fra lukket fengsel til friheten. Det er Prebens siste dag i Oslo fengsel. Han har sona ferdig en dom for vold og kjøring i ruspåvirket tilstand. Dette er sjette gang 21-åringen slipper ut av fengsel. - Jeg både gruer og gleder meg samtidig. Forrige gang jeg satt inne, tok det syv dager før jeg ble pågrepet og havna i fengsel igjen, sier han. Ifølge Kriminalomsorgen er det bare to av ti innsatte som vil komme tilbake i fengsel i løpet av fem år, men for Preben er dette langt fra virkeligheten. Hva må til for å klare overgangen fra fengsel til frihet? En dokumentar av Ola Solheim.

Last ned   |   Publisert 08.06.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Oddsmillionæren

Oddsmillionæren

Første nyttårsdag tapte Jonas Gjelstad nesten én million kroner på fotballtipping. – Det var irriterende, særlig fordi jeg hadde bursdag neste dag. Det var kanskje ikke så smart å spille dagen etter nyttårsaften, forteller Gjelstad, sittende foran flere dataskjermer fulle av fotballodds. Han ble irritert over milliontapet, men langt fra så forbanna som da han noen år tidligere ble nektet å satse penger hos de store spillselskapene. Gjelstad bestemte seg for å ta hevn på bransjen. I dag bor 26-åringen i et av Londons mest eksklusive strøk, og har blitt omtalt som «oddsspillingens Robin Hood». Eksperter og storspillere P3 Dokumentar har snakket med, hevder det er nærmest umulig for nordmenn å leve av pengespill, siden selskapene innsatsbegrenser suksessfulle spillere. Vi har vært med på jobb hos en som til nå i år har tippet for langt over 100 millioner kroner. En dokumentar av Webjørn S. Espeland.

Last ned   |   Publisert 01.06.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Klokkesmugleren

Klokkesmugleren

En ung nordmann haster på flyet fra Malta til Oslo. I håndbagasjen har han en Rolex-klokke til 60.000 kroner, som blir smuglet inn i landet uten fortolling. Få timer senere blir den kostbare klokka overrakt under en dyr middag på Aker Brygge. Den heldige mottakeren var en storspiller som nettopp hadde vunnet 3-4 millioner på nettkasino. Flere tidligere storspillere og ansatte i pengespillselskaper forteller om Rolex-klokker, Apple-produkter, pengebonuser og luksusferier i gaver fra store utenlandske spillselskaper. Alt dette er forbudt ifølge norsk lov. Mannen med Rolex-klokka har som jobb å finne ut mest mulig om norske storspillere – alt fra jobb, ligning og favorittlag til spillvaner og elskerinner. Selskapet han jobber for skal også ha en etterretningsavdeling som kartlegger gamblernes tippeferdigheter – og utestenger de dyktigste. I neste uke skal Stortinget vedta framtidas spillpolitikk. Kanskje monopolet til Norsk Tipping blir avviklet og erstattet av en lisensordning til utenlandske spillselskaper, slik Danmark gjorde i 2012. Men vet vi egentlig nok om disse utenlandske pengespillselskapene? En dokumentar av Webjørn S. Espeland.

Last ned   |   Publisert 30.04.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

Du kan finne alle podkastene til NRK her: nrk.no/podkast

P.S. Lurer du på hva slags musikk vi spiller på radio? Sjekk ut P3s spillelister!