Podkast

Lå du kanskje og sov da P3 Dokumentar ble sendt kl 09:03 sist søndagNRK P3? Eller kanskje du bare er hypp på å høre dokumentarer når du er i farta?

Abonner på våre podkaster via Itunes eller RSS!

(NB! Podkastene inneholder ikke nødvendigvis like mye musikk som dokumentarene som sendes på luften på NRK P3 – dette er på grunn av rettigheter. Fullversjonene kan du høre på NRKs radiospiller, eller strømme på toppen av nettsiden i hver dokumentarpakke her på P3.no/dokumentar)

 

iTunesRSS

 

 

Midlertidig

Midlertidig

Maren-Anne (31) er avhengig av både NAV og mobilen. – NAV sender ut e-poster med tolkeoppdrag hver dag, og hvis jeg er heldig får jeg en av jobbene. Jeg må alltid være på, sier hun. For fire år siden var Maren-Anne ferdigutdannet tegnspråktolk, og hun så for seg fast jobb relativt fort. I stedet har det blitt fire år på en såkalt frilanskontrakt for NAV. Ugunstige arbeidstider, null fremtidsplaner og elendig inntekt. Nå skal Maren-Anne på prøvejobbing i NRK, som er samme sted hvor journalist Pia Beate Pedersen sa opp på dramatisk vis – i protest mot statskanalens behandling av midlertidig ansatte. Andelen midlertidige mellom 25 og 30 år økte med over ti prosent mellom 2014 og 2016. Hvor bra er egentlig et samfunn med flere midlertidige for AS Norge? En dokumentar av Webjørn S. Espeland.

Last ned   |   Publisert 07.09.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Veibomba i Almar: Del 3

Veibomba i Almar: Del 3

– Går du inn med våpen i et land, blir det trøbbel uansett. Sånn er det bare. Sigve Digernes mista bestekompisen sin, Simen, i en veibombe i Afghanistan 27. juni 2010. I bilen satt også Trond, Andreas og Christian. Afghanistan er fortsatt et av verdens fattigste land, og Taliban står sterkere enn noen gang siden 2001. Hva døde de norske soldatene for? En dokumentarserie av Nora Brønseth.

Last ned   |   Publisert 13.07.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Veibomba i Almar: Del 2

Veibomba i Almar: Del 2

– Det var en trykkplatebombe. Enhver bil kunne trigga den. Alle de syv bilene som kjørte i rekka, inkludert min egen, kunne gjort det. Det er amerikanske Stephen Smith som snakker. Han er en del av USAID, en bistandsorganisasjon som har jobba tett med de norske styrkene i Afghanistan. Søndag 27. juni 2010 sitter han i en sivilbil i Almar. I bilen bak ham sitter Christian, Trond, Andreas og Simen. Plutselig blir det helt stille fra bilen til de norske soldatene. Hva var det egentlig som skjedde? En dokumentarserie av Nora Brønseth.

Last ned   |   Publisert 06.07.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Veibomba i Almar: Del 1

Veibomba i Almar: Del 1

Søndag 27. juni 2010 kjører Christian (31), Simen (24), Andreas (21) og Trond (41) gjennom en liten landsby i Afghanistan. De er ute på oppdrag for Forsvaret, noe de alle har vært flere ganger tidligere. Ingen av dem kommer hjem igjen til Norge den sommeren. Bilen deres, som er pansra, ruller over en veibombe. Eksplosjonen er så kraftig at de norske soldatene mister livet umiddelbart. Hvem var de fire som satt i bilen? En dokumentarserie av Nora Brønseth.

Last ned   |   Publisert 27.06.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Natt

Natt

Anna (19), Robert (28), Tina (23) og Anders (27) bor på forskjellige steder i landet. Ingen av dem kjenner hverandre, men de har én ting til felles: Alle jobber mens vi andre sover. Hva er det som får unge mennesker til å velge nattarbeid? Og hva må de ofre for å få en velfungerende arbeidshverdag? En dokumentar av Tuva Fossum Fellman.

Last ned   |   Publisert 15.06.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

Du kan finne alle podkastene til NRK her: nrk.no/podkast

P.S. Lurer du på hva slags musikk vi spiller på radio? Sjekk ut P3s spillelister!