Podkast

Lå du kanskje og sov da P3 Dokumentar ble sendt kl 09:03 sist søndagNRK P3? Eller kanskje du bare er hypp på å høre dokumentarer når du er i farta?

Abonner på våre podkaster via Itunes eller RSS!

(NB! Podkastene inneholder ikke nødvendigvis like mye musikk som dokumentarene som sendes på luften på NRK P3 – dette er på grunn av rettigheter. Fullversjonene kan du høre på NRKs radiospiller, eller strømme på toppen av nettsiden i hver dokumentarpakke her på P3.no/dokumentar)

 

iTunesRSS

 

 

Blakk meg kåt!

Blakk meg kåt!

Hver måned tar «Katinka» (29) flere tusen kroner av lønna til «Per». Hun tenner på å gi ham lommepenger, kreve inn kvitteringer og styre økonomien hans med jernhånd. Hun er en finansiell domina, en som har makta over andres midler. Det er sju måneder siden hun møtte Per for første gang – og han setter stor pris på jobben hun gjør. Per får en slags indre orgasme i kroppen når Katinka kommer hjem til ham og klikker seg inn i nettbanken. Menn som Per går ofte under den forstyrrende tittelen «paypig». Hva er egentlig finansiell dominans? En dokumentar av Tuva Fellman. «Per» portretteres av Hans Petter Nilsen.

Last ned   |   Publisert 16.02.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

125: Prepperne

125: Prepperne

− Også fireåringen vår kan korrekt sambandsdisiplin. Det er viktig. Rolf er i 30-årene, er vaktmester og en såkalt «prepared», en som er forberedt på de verste katastrofer og kriser. Ved siden av kosebamsen og hodeputa i køyesenga står en walkietalkie. Alle hans fire barn har en slik klar ved senga. Til sammen har haldenseren 26 walkietalkier. − Kona mi synes det er i overkant mange, men hun har jo masse klær, humrer Rolf. Han er slett ikke alene om å være forberedt på katastrofer. Et nettverk av rundt hundre preppere er medlem på et norsk forum på Internett. Her diskuterer de alt fra potetdyrking og våpen til solstormer og Gjøviks utsatthet ved atomkrig. Mange av brukerne er frustrerte over at norske myndigheter sluttet å bygge tilfluktsrom i 1998. Er dette bare paranoia? Hvor utenkelig er det at Norge skal bli rammet av krig, pest, langvarig strømbrudd eller naturkatastrofer? Og hvordan kan en krise slå ut i en tid hvor indere passer på norske nødnett, og mange av oss knapt greier å handle for mer enn én dag av gangen? En dokumentar av Webjørn S. Espeland.

Last ned   |   Publisert 09.02.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

124: Jul i Hellas

124: Jul i Hellas

I snart eitt år har grensene mellom Hellas og resten av Europa vore stengde. Flyktningane som kom og framleis kjem med båtar frå Tyrkia, får ikkje reisa vidare. Forhalda i flyktningleirane mange av dei bur i, er dårlege og uverdige. Siv N. Sandvold (32), Marie Norman Hjorth (29) og Thea Andersen (20) valde alle å setja si eiga julefeiring til sida for å reisa ned og hjelpa til. Siv og Marie reiste til flyktningleiren Nea Kavala i nord, medan Thea drog til eit barnesjukehus i Athen. Ingen av dei får betalt for innsatsen dei gjer. Kva er det som får tre unge damer til å byta ut den tradisjonelle julefeiringa med frivillig arbeid i Hellas?

Last ned   |   Publisert 02.02.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

123: Ulykkelig tynn

123: Ulykkelig tynn

− Hvordan det starta? Det vet jeg egentlig ikke. Det er godt og varmt inne i kafeen, men Emeline Kihle (21) har på seg kåpe og skjerf. Hun fryser ofte, selv om hun er innendørs. Det har hun gjort lenge. Kanskje helt siden den gangen i 2012, da moren hennes tok henne med til legen. Hun hadde sett Emelines nakne kropp i dusjen, reagerte på hvor tynn og skral hun hadde blitt. Og legen til Emeline var helt enig. «Du må prøve å få i deg mer mat», sa de. Nå er det over et år siden tok Emeline kontakt med P3 Dokumentar. Hun hadde lyst til å gi folk et bilde av hvordan det er å leve med anoreksi. Dokumentaren skulle være en personlig historie, med mange private opptak. Emeline drømmer om å jobbe med radio, og dette ville bli hennes første publiserte prosjekt. Hun skulle lage en halvtimes lang dokumentar, helt på egenhånd. Men slik gikk det ikke. En dokumentar av Emeline Kihle og Nora Brønseth.

Last ned   |   Publisert 26.01.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

122: Hostel Kambodsja

122: Hostel Kambodsja

− Nå må vi ha et oppvaskmøte på kjøkkenet. Vår kvinnelige kokk trua den andre kokken med bank! Thomas Scheie Johansen (28) har mye å ordne opp i. Han kan ikke ha kokker som slåss med kniv på kjøkkenet. I tillegg har to vestlige ansatte sagt opp på dagen. Ute på øya Koh Ta Kiev spar makker Eirik Mørland (28) sand for harde livet. Nordmennene har nettopp fått seg en strand som må ryddes for søppel og sjøgress, en bar som må males og fylles, en paviljong som må bygges og en generator som må repareres. Hostellet de har overtatt, Last Point, har stått tomt i fire måneder. Om tre dager skal det åpnes for gjester. En dokumentar av Webjørn S. Espeland.

Last ned   |   Publisert 12.01.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

Du kan finne alle podkastene til NRK her: nrk.no/podkast

P.S. Lurer du på hva slags musikk vi spiller på radio? Sjekk ut P3s spillelister!