Blir det et boyband fra Molde som står for årets sommerlåt?

06 Boys kaster seg uti kampen om sommerens strømmehit med «Sommerglød».

Tonje – «Ariel»

Så utradisjonell, bare kall henne Ariel! 🧜‍♀️ Urørt-artisten Tonje Grimstad Haugen (24) alias Tonje blander norsk og engelsk så sømløst at selv Fetisha Williams ville blitt imponert.

Musikalsk skal vi rett tilbake til 2000-tallets R&B (tenk Ne-Yo), blandet med en dæsj pastellfarget popprinsesse á la Britney Spears, JoJo, Sichelle og The Pussycat Dolls. Tonje serverer et refreng jeg ikke får nok av, så denne går rett inn i helgens spilleliste.

Janne Monsen Tveit
Vikarierende musikksjef

Anakin Justin – «Ikke her»

«Månedens Urørt» på P3 i mars, Anakin Justin, har det siste året bevist gang på gang hvorfor han fortjener sin plass på den norske musikkscenen.

2023 var et hektisk, dog givende, år for den trønderske 19-åringen, med bookinger til festivaler som Trondheim Calling, Bylarm og Vill Vill Vest.

Med «Ikke her» fortsetter Anakin Justin å ta med seg publikum på hans elleville musikalske reise. I kjent stil er låten drevet av tunge trommer og mørke, men enkle droner. Som den bravado-glade fyren han er, henvises det i låta både til hans kommende Pstereo-konsert og den tidligere «Urørt»-kåringen.

Produksjonen på «Ikke her» krediteres Trondheim-baserte Timmy Aka, og sammen med Justins selvsikre og lekne tekstlinjer står låten igjen som et musikalsk bevis på attitude.

 

Even Samir Kaushik
Anmelder

06 Boys – «Sommerglød»

♫ «Du får meg til å føle at i lev» ♫

Den nye låten til 06 Boys kunne vært en hyllest til solen som endelig har meldt sin ankomst. Men skal vi dømme resten av teksten handler det i stedet om en deilig sommerflørt. Mmm!

Boybandet fra Molde byr her på sitt slickeste og mest sjarmerende slipp hittil, og kronen på verket er et aldri så lite lån fra den udødelige 2000-klassikeren «Ride Wit Me» av Nelly på refrenget.

06 Boys med «Sommerglød» er ukas låt på NRK P3.

Janne Monsen Tveit
Vikarierende musikksjef

Benji & Banden – «Tomgang»

Den snille og mer pusete «Beatles-esque» rocken, som man finner igjen på denne Oslo-gjengens to tidligere EP-er, er byttet ut med rotete, skranglete og skitten støyrock på «Tomgang».

Fostret opp på scandi- og brit-rock er det tydelig at Benji & Banden har et godt gehør for god og dansbar rock.

Med «Tomgang» er derimot alle konvensjoner og regler kastet ut av vinduet. Det betyr likevel ikke at Banden har beveget seg helt bort fra deres melodiske grunnstein.

Vokalen er gnålete, gitaren er forvrengt og trommespillet (nesten) bipolart. Selv om dette på alle måter tyder på et sonisk helvete, er «Tomgang» det stikk motsatte.

Låten bringer energi, livsglede og en trang til å riste fra seg som om det ikke fantes noen morgendag. Alt kan kokes ned til ordene fra legendariske Marty McFly: «I guess you guys aren’t ready for that, yet. But your kids are gonna love it».

 

Even Samir Kaushik
Anmelder

Randi Oline – «Hvis det var opp til meg»

29 år gamle Randi Oline fra Ringsaker er god til å lage hjerteskjærende triste viser. Nesten litt for god: Jeg syntes hennes lavmælte 2023-singel «Er dette til å overleve» var en fantastisk låt, men teksten ble i sin uendelige inderlighet og melankoli nesten litt for mye å håndtere uten alle skjoldene oppe.

Derfor endte jeg til slutt faktisk med å høre mer på Beathovens uventede remake (som de slapp noen måneder senere), der man fikk nyte Randis refreng pakket inn i et trygt, distanserende lag av basstung festmusikk.

Og apropos sjangeroverskridende tolkninger: I slutten av 2023 slapp Randi Oline også en cover av Cezinando, etter at den (helt velfortjent) hadde gått viralt på TikTok.

Dagsferske «Hvis det var opp til meg» er hennes første helt egne nye låt etter all denne ståheien. Og på første lytt kan det absolutt fremstå sårt og trist igjen. Men hører man nærmere etter på teksten, så er jo faktisk denne lille perlen en fortelling om å være (lykkelig) nyforelska.

Låta har hun spilt live i lang tid allerede, men nå som den endelig blir tilgjengelig på strømmetjenestene, putter hun den i en ny kontekst: «Jeg tenker det kan bli Else Kåss Furuseth og Tommy sin låt nå som de er i kjærlighetsbobla», spøker (?) hun i presseskrivet. Koselig!

Eskil Olaf Vestre
Journalist, NRK P3

Et bilde av journalist Eskil Vestre som smiler

Dua Lipa – «Anything For Love»

På tredjeskiva «Radical Optimism» finpusser Dua Lipa alt det som fungerte på «Future Nostalgia», og legger listen for hva moderne popmusikk kan være ufattelig høyt.

Man får også en hyggelig gjenforening med tidligere samarbeidspartnere som har vært med på å forme henne til den stjernen hun er i dag. Produsent Ian Kirkpatrick, som spilte en stor rolle for hvordan «Future Nostalgia» ble hørende ut, er tilbake, så vel som den norske artisten og låtskriveren Caroline Ailin.

Vi blir også kjent med en med sår og nostalgisk Dua Lipa på «Radical Optimism». Mot slutten av albumet overrasker, og imponerer, artisten med låten «Anything For Love».

Her får man servert noe som starter som en rolig pianoballade, før den kjente disco-bassen blir introdusert på før-refrenget, og på refrenget smeller det virkelig.

Man får et bevis på at popstjernen stadig har noen ess i ermet, og på en uredd og selvsikker måte presenterer hun disse for å ta med seg seieren hjem.

Omtalen er hentet fra anmeldelsen av Dua Lipas dagsferske tredjealbum. Les hele anmeldelsen her!

Even Samir Kaushik
Anmelder

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: