– Catchy som klamydia

Denne uka: Boy Pablo-medlem går solo, Beathoven skrur opp gassen, og fire andre låter.

William Gamborg – «Hvis»

William Gamborg har for alvor fått spotlightet på seg det siste året. Med hits som «Glem meg, men jeg glemmer aldri» og «Oppmerksomhet» har multitalentet fra Oppegård funnet sin plass på den norske pop-stjernehimmelen. Nå slipper han den melankolske låten «Hvis».

«Hvis, hvis det ikke er oss og du gir slipp … hva da?» undrer artisten. Dette er et vondt og vanskelig spørsmål å finne svar på. Selv om usikkerheten er til å ta og føle på, er Williams formidling klokkeklar. Utrolig fint.

Låten er ypperlig produsert av Henrik Stave og Johan Hessel Jelonek sammen med artisten selv. Gleder meg til å få frysninger av denne på neste konsert!

Sigurd Tronstad
Musikkjournalist

Sigurd Tronstad

Paria – «Fanatic»

Norsk-iranske Paria er (endelig) tilbake med en deilig r&b-låt de har brukt intet mindre enn tre år på å lage. Dette gjør «Fanatic» til en låt som både er godt skrevet, velprodusert og mega-catchy.

Med tekstlinjen «Tryna focus on myself» som mantra, kombinert med deilige bassrytmer og harmonier, gir hun oss den perfekte egenomsorgslåten.

Her viser hun virkelig hvor mye hun har modnet siden hun ble kåret til «Ukas Urørt» i 2017, både helhetlig, og ikke minst som vokalist. Dette fikk vi en smakebit på i hennes to nydelige julelåter til Netflix-serien «Hjem til Jul 2» fra 2020, og vi får det bekreftet med stor B med denne låten.

Trenger du en god dose selvstyrking før helgen har du kommet til riktig sted: ut med «cuffing season», inn med Paria!

Ane Linea Solberg
Journalist
Ane Linea Solberg

Chris Abolade + Roc Boyz – «Kåmon»

♫ Tror du jeg er dum? Kåmon! Må ta meg sammen selv om det gjør vondt ♫

Chris Abolade hopper sømløst fra den ene sounden til den andre. På «Kåmon» beviser Abbo at han kler den harde, energiske festmusikken minst like godt som pop, rap, r&b og punk-rock, som er sjangre vi har hørt fra ham tidligere.

Med på laget har Chris de kompromissløse urokråkene i Roc Boyz, og resultatet er – som Hannah Montana sa – det beste fra begge verdener.

Si hva du vil om Roc Boyz, men trioen vet å lage et hook som smeller. «Kåmon» er catchy som klamydia, og en låt vi kommer til å spille mye på P3s festglade søsterkanal mP3. Ikke hør for mye på teksten, dette er bare vibes.

Janne Monsen Tveit
Musikkansvarlig i NRK P3

Beathoven + Randi Oline – «Er dette til å overleve?»

Den så vi ikke komme!

Beathoven setter festen (litt) på pause og viser en ny og sårbar side sammen med en råflink visesanger fra Hedmarken.

Randi Oline Mæhlum (28) fra Brøttum i Ringsaker ble nylig anbefalt av «Urørt» og radiolistet på P3 via hennes smellvakre «Er dette til å overleve?».

Nå slår Beathoven et slag for gjenbruk og skrur samtidig opp gassen et par-fem hakk.

«Er dette til å overleve?» versjon 2.0 er en uimotståelig pop-perle som løfter både Beathoven og Randi Oline til nye høyder. Sånne samarbeid vil vi ha mer av!

Beathoven og Randi Oline med «Er dette til å overleve?» er ukas låt på NRK P3.

Janne Monsen Tveit
Musikkansvarlig i NRK P3

Bob junior – «Baby, I do»

For et endorfinrush av en sang dette er!

Jeg jumper lykkelig rundt inni et Super Mario-spill på jakt etter gullmynter!

Musiker Esteban Muñoz, kjent som både trommis i Boy Pablo, og broren til frontfiguren, er ute med soloprosjektet Bob junior. Det hele braker løs med et solid dobbelt singelslipp.

Sammen med Paul Cherry sikrer han dansegaranti med muntert discopreg i «baby, I do». Det lyder som om sangen Matoma lagde til «Angry Birds»-filmen møtte Gloria Gaynor på byen og ble med henne hjem.

Dette er låta jeg ønsker meg servert av en overivrig keyboardmann på restaurant under neste sydenferie!

Andrelåta «ikwydls» er en gavepakke for oss som vil forbinde «I know what you did last summer» med noe annet enn Shawn Mendes. Låta er et samarbeid med Dent May, og befinner seg i den deilige mellomsfæren av rockete indiepop. For øvrig også verdt en lytt.

Esteban Muñoz kan gjerne kalle seg junior, men leverer som en senior i gamet. Jeg gleder meg til mer!

Ingvild Sørnes
Journalist

Zupermaria – «Høyt over byen»

Som jeg har ventet på dette!

Helt fra starten av karrieren har det kommet sterke singelslipp på løpende bånd fra Zupermaria, som også skaffet henne nominasjon i kategorien «Årets nykommer» på «P3 Gull» i 2020.

Hun har sørget for at ingen glemmer alfabetet, levert dansbar kjærlighetssorg og prestert å gjøre «flat earth»-ere appellerende. Det skal litt til!

At spekteret hun opererer i er stort, har hun demonstrerte med blant annet en nedstrippet liveversjon av «E på saken» på «P3live», og med «Veien blir til», som fanger rastløsheten av det å være ung på eksemplarisk vis.

Det er i sistnevnte kategori hun returnerer med singelslipp, denne gangen fra pianokrakken!

Bergensartisten deler åpent og nært om egen rusavhengighet, og synger ektefølt om å vokse på erfaringer.

«Sender ut et SOS og håper at jeg lander trygt», synger Maria Træbakken i «Høyt over byen». Mer stødig skal det godt gjøres å lande, et helt år siden forrige utgivelse.

Ingvild Sørnes
Journalist

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: