nrk.no
Roc Boyz - Live, Palmesus

En smakebit på noe bedre

Roc Boyz ønsker mer enn de får til. Åpningskonserten på Palmesus lignet en uslepen diamant.

I hjertet av Bystranda i Kristiansand var det rigget opp en boksering, gigantiske skjermer, og et lydanlegg som trolig vil skape klagebrev fra naboene i år igjen. 

Var det duket for en ny omgang mellom Floyd Mayweather og Manny Pacquiao? Nei da, det var gjort klart for den første artisten under årets Palmesus: Roc Boyz.

Trioen med artistnavnene Mein, KrissyB, og Mul har laget musikk siden 2020 og oppnådde stor suksess i 2022 med låten «Bonanza». Musikken som er til stor glede for russen, fungerte dog ikke like godt på konsert som i russebussen.

Alle medlemmene i Roc Boyz står på scenen. Han i midten har newcastle drakt, han til venstre har Manchester United drakt, og han til høyre har frankrike drakt. I bakgrunnen ser vil El Papi som dj
Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Mer wrestling enn boksing 

Roc Boyz sin musikk er avhengige av store refreng for å skape stemning. Når refrenget fungerte så var stemningen god, og det beviste publikum så til de grader. Men imellom refreng er det jo som oftest vers, og her falt publikum av. 

Det betyr ikke nødvendigvis at det var stille som i graven, men det var her det ble tydelig at Roc Boyz sin evne til å varte opp et publikum kan takke tjue sekunder repetert tre ganger. 

På låter som «Snøfall», «Seriøs», og deres nyeste, «Backstreetboyz» var det nesten smertelig hvordan bærumsguttene måtte orkestrere at refrenget snart kommer, og da kan publikum ta av.

Det ene medlemmet i Roc Boyz har på seg en frankrike drakt, solbriller og caps på siden.
Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Utenom oppvartingen rett før noe storslagent var interaksjonen med publikum parodisk. Korte anekdoter om festlivet, spørsmålet om noen i publikum «har en nøkkel til oss?», og utsagnet «vi støtter feminisme, flash noen pupper for feminisme» kom i bakgrunnen av pratestøyet til publikum som ventet på neste låt.

Artist og influenser David Mokel ble dratt ut ikledd McDonalds-uniform og med burgere til folket. Like raskt som han kom ut var han dratt igjen, og like fort var det hele glemt.

Denne hendelsen beskriver Roc Boyz sin konsert ganske godt – noe gøy skjer en liten stund, så er det over. Hva er det neste?

Nær en knockout

På slageren «Sett deg ned» ble endelig bokseringen tatt i bruk. Til et hoiende og engasjert publikum foregikk det en boksekamp på scenen, mens unge festkledde mennesker i publikum sang med på refrenget. Dette fungerte utrolig godt, og endelig begynte det å føles som om festen var i gang.

På Roc Boyz sin konsert er det boksekamp. To boksere i bar overkropp holder opp det een medlemmet i Manchester Unityed drakt. De har boksehansker på seg.
Foto: Tom Øverlie, NRK P3

«Creem» oppnådde samme resultat. Publikum var med på allsang allerede før låten startet, og flere og flere befant seg plutselig oppe på skuldrene til noen andre. 

Selv om «Creem» var avslutningslåten virket det ikke som om energien som bygget seg opp under de tre siste låtene var i ferd med å dø ut. Det ble kjørt på med pyro, røykmaskin og konfetti, til stor glede for folkemassen som begynte å samle seg framfor hovedscenen. 

Her viste Roc Boyz at når musikken deres treffer, så treffer den virkelig: Vi snakker Mike Tyson, Sugar Ray Robinson, Muhammad Ali. 

Det ene medlemmet i Roc Boyz har på seg en caps, frankrike drakt og synger intenst inn i en mikrofon.
Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Tekniske feil

Det største gjennomgående problemet var at Roc Boyz ikke evnet å fange et publikum utover allsangvennlige hooks. Det var mange gode ideer til stede, men på grunn av dårlig teknikk fra guttenes side oppsto det flere uromomenter under konserten. 

Flere av låtene til Roc Boyz følger lik melodi og oppbygning. Når låt etter låt kommer som på fraktebånd, er tanken om å bryte opp og interagere med publikum god, men da bør man også ta seg bedre tid til det. 

Det er full jubel på Roc Boyz sin konsert. Det er pyro, publikumhender, og god stemning.
Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Fremførelsen opplevdes til tider som et hastverk der Roc Boyz var mer opptatt av å sprette rundt på scenen enn å by publikum inn, lage fest, og ha det gøy sammen. 

Roc Boyz sin åpningskonsert på Palmesus blir nok ikke husket som noe spektakulær, men det så heller ikke ut som om publikum var veldig misfornøyde. Dette var tidlig på dagen, og festivaldeltakerne har heldigvis god tid til å bli enda «gladere» utover.

FLERE MUSIKKANMELDELSER:

Siste fra P3.no: