P3 Gull 2020: De nominerte til Årets nykommer er klare!

2020 har gitt oss en haug med nye, norske artister – og noen av dem har satt litt ekstra preg på musikkåret. Her er de, årets nykommere!

28. november går P3 Gull av stabelen for åttende gang – hvor musikk skal spilles, artister hylles og priser i fire ulike kategorier skal deles ut.

De fem nominerte artistene i kategorien «Årets nykommer» skal alle på P3 Gull for aller første gang. Akkurat det ante de ingenting om før vi overrasket dem ut av det blå, der de minst ventet det. Se reaksjonene i videoene nedenfor!

P3 Gulls jury sier:

De nominerte i kategorien «Årets nykommer» har hatt en blomstrende utvikling som har ført til et gjennombrudd i året som har vært. Artistene har for alvor blitt kjent for et større publikum og har markert seg spesifikt gjennom særegne uttrykk, høy aktivitet og mye oppmerksomhet. Det ligger sterke forventninger om en videre karriere i tiden som kommer.

Prisen «Årets nykommer» (pluss flere priser) blir delt ut på P3 Gull, 28. november fra klokka 21.10. Sendingen kan du se på NRK1, NRK TV og på P3.no.

Portrett av Kamara

Kamara

 I 2019 ble Kamara (22) nominert til Årets Urørt på NRK P3 med låta «Don’t Call My Name». I år har har hun etablert seg som en populær artist med fengende singler som «Twentysomething» og «Sideways». Ved siden av musikkarrieren jobber hun som bartender – vi overrasket henne på det hun trodde skulle bli en vanlig dag på jobb:

Hvordan er det å være nominert til P3 Gull-prisen «Årets nykommer»?

Det føles helt sykt! Jeg kan ikke tro at jeg er nominert, haha. Takk! Tusen takk. Det føles fantastisk. Jeg har jobbet drithardt for å være der jeg er nå. Dette betyr utrolig mye – «from the bottom of my heart».

Hvordan har 2020 sett ut for deg?

2020 har sett ganske trist ut. Og ganske bra. Jeg har bare prøvd å jobbe meg gjennom situasjoner. «When life gives you lemon, make lemonade». Mange muligheter har dukket opp, og forhåpentligvis vil disse mulighetene ta musikkarrieren min videre.

 Hvor ser du seg selv om fem år?

– På verdensturné! «Sold out concerts everywhere».

Portrett av Sebastian Zalo

Sebastian Zalo

Sebastian Zalo (23) har gitt ut rap- og hiphopmusikk siden 2017. I høst slapp en sitt nye album «RTRO//SPKT» som består av blant annet «Kjære frykten min» og «Duracell» – sistnevnte sammen med Odd Nordstoga. Da Sebastian skulle være med på P3aksjonen i høst ventet det han en liten overraskelse på ham idet han skulle sjekke inn på hotellet – bare se her:

Hvordan er det å være nominert til P3 Gull-prisen «Årets nykommer»?

Det er kult. P3 er jo en fin plattform for den musikken jeg lager og det er kult at kanalen anerkjenner musikken. 

Hvordan har 2020 sett ut for deg?

– Det har jo vært interessant for oss alle, men vi har klart å slippe litt musikk. Det har vært litt annerledes siden vi ikke har kunnet spille konserter og på festivaler. Men det har vært et spennende år: Nye ting har skjedd og nye produkter blir laget.

Hvor ser du seg selv om fem år?

– Eh, mange forskjellige steder, ass. Vi kan ta det senere.

Portrett av Musti

Musti

Ugbad Musti (19) er en rapper oppvokst på Tøyen (samt litt i Somalia og Storbritannia), best kjent for singelen «Gro Harlem Brundtland» fra tidligere i år. På P3 Gull 2020 er hun ikke bare nominert til «Årets nykommer»: hun skal også spille live. Da Musti fløy til Trondheim sist måned, overrasket vi henne i ankomsthallen:

Hvordan er det å være nominert til P3 Gull-prisen «Årets nykommer»?

Det er sykt! Og jævlig fett. Dette er urettferdig – jeg hater overraskelser. Jeg ble skikkelig stressa nå, men yeah! Jeg er glad. Jeg er kjempeglad. Jeg er veldig glad. Det føles ut som om jeg gjør noe riktig. Takk! Shit, ass!

Hvordan har 2020 sett ut for deg?

– Det har vært bra, gøy, kjedelig, deprimerende … men jeg har holdt ut, så det er nice.

 Hvor ser du seg selv om fem år?

– Forhåpentligvis er jeg et eller annet sted med flere priser.

Portrett av B-Boy Myhre

B-BOY MYHRE

 B-Boy Myhre (25) begynte å lage musikk i 2018, men det var først i 2019 han virkelig ble lagt merke til og fikk hele 1,3 millioner avspillinger av låta «Harley» på Spotify. I høst slapp rapperen «Gammel person» sammen med Cezinando. Vi snek oss inn i studioet hans en kald novemberdag for å avsløre at han er nominert til «Årets nykommer»:

Hvordan er det å være nominert til P3 Gull-prisen «Årets nykommer»?

– Å takk, det er veldig stas! Hehe, jeg vet ikke hvordan jeg skal reagere, egentlig. Jeg elsker overraskelser. Og jeg er ganske lett å lure. Det føles uventa å være nominert, og veldig moro. Det jo en liten bekreftelse på at folk har lyst til å høre videre. Jeg er veldig takknemlig. Takk!

Hvordan har 2020 sett ut for deg?

– Det har vært både hektisk og stille. Det har vært lite spillejobber, så jeg har fått tid til å lage skive. Og fått tid til å søke jobber. Det har vært innholdsrikt og innholdsfattig på samme tid – veldig forvirrende.

Hvor er du om fem år?

– Eeh, «Årets veteran» – garantert! Eller: Jeg spiller på Madison Square Garden og har begynt å rappe på engelsk. Det viktig å ha høye mål. «Get rich or die trying»!

Portrett av Zupermaria

ZUPERMARIA

Maria Trænbakken (25), bedre kjent som Zupermaria, ga ut sin debutlåt «Unnskyld» i januar 2019. Den fikk popartisten mye oppmerksomhet for.  Siden den gang har hun sluppet flere singler som til slutt ble til hennes første album «Ka har du gjort nå Maria» i år. I videoen under overrasker P3 Zupermaria med nominasjonen under hennes første egne konsert i hjembyen Bergen:

Hvordan er det å være nominert til P3 Gull-prisen «Årets nykommer»?

– Det er veldig gøy! Eller, det er veldig stas. Åh, jeg ble litt rørt, jeg. Det er veldig kjekt. Tusen takk! Det er dødsgøy.

Hvordan har 2020 sett ut for deg?

– Det har vært veldig spesielt. Alt jeg skulle ble avlyst, men vi er jo alle i samme båt. Det var nok bare litt ekstra kjedelig siden jeg akkurat hadde sluppet et album. Jeg fikk gjennomført min første egne konsert nå i høst, noe som er veldig gøy.

Hvor er du om fem år?

– Nei, da blir det kanskje Spellemann, da? Jeg må jo satse høyt, så det er faktisk målet. Jeg håper korona er borte og at jeg kan leve av å drive med musikk.

 

«Årets nykommer» er en jurybestemt kategori – dette betyr at man ikke kan stemme på artister i denne kategorien. Vinneren kåres på P3 Gull den 28. november, som blir sendt direkte fra klokka 21:10. Sendinga kan du se på NRK1, NRK TV og P3.no.