P3 Gull 2020: Dukket opp sammen på rød løper for første gang

Nyforelska par, turkise antrekk og bare brystkasser – dette er bildene fra årets største musikkfest!

Lørdag kveld ble P3 Gull arrangert for åttende året på rad! Enda en gang stilte rutinerte artister og nye stjerneskudd opp, for å gi oss årets beste musikkshow.

Se alle høydepunktene på P3.no!

Men før showet startet, fikk et knippe utvalgte kjendiser gå på P3 Gulls eksklusive røde løper. Det vanlige celebre publikummet ble minsket ned til kun de essensielle, som på en eller annen måte skulle bidra til sendingen.

Sammen på rød løper for første gang

For noen måneder siden avslørte komikerne Maria Stavang (25) og Magnus Devold (33), at de var blitt kjærester.

Duoen, som har jobbet sammen i diverse TV-program, delte ut prisen for «Årets Låt» sammen.

Magnus holder et godt tak rundt Maria mens de begge smiler breitt.
NYFORELSKA: Kjæresteparet måtte selvsagt fjase litt foran fotografene. Foto: Kim Erlandsen

Den nyforelska duoen sjekket også hvor godt de kjente hverandre, i forkant av P3 Gull-oppladningen:

Første opptreden med ny låt

Astrid S (24) opptredde med den nye låta «Airpods» i starten av showet. Hun ankom den røde løperen i en blank, drapert blå kjole. 

Astrid S stråler på løperen, iført en blå kjole og høye, blå sko. Hun står alene foran en sort bakgrunn full av blomster der det står P3 Gull.
SPILTE LÅT: Astrid S dukket opp på P3 Gull-scenen. Foto: Kim Erlandsen

Hun var også nominert i kategorien «Årets Artist». På den røde løperen innrømmet den plateaktuelle artisten at det var vanskelig å skulle lage sitt første album.

Jeg føler at jeg har utviklet meg veldig som låtskriver. Jeg var også med å produsere. Man lærer mye om seg selv når man dykker inn i hva man tenker og føler for å lage musikk om det. Jeg får bearbeidet mye. Jeg kom ut av den prosessen som et litt bedre menneske, fortalte hun ærlig. 

Venninnen Julie Bergan (26) ankom i et skikkelig 90-tallsinspirert antrekk. Hun var nominert i kategorien «Årets Låt» med «Kiss Somebody». 

Julie ser rett inn i kameraet, alvorlig, i en stor rød kåpe og en gullveske hengende fra hånden.
RETRO: Julie Bergan gikk for en skikkelig retro-look på den røde løperen. Foto: Kim Erlandsen.

Hun synes det er deilig å endelig få møte andre musikere igjen.

– Jeg håper rett og slett at vi bare skal kose oss i kveld, og glemme korona for en liten stund. Det er så sjeldent man kan kose seg med en konsert nå for tiden, og da merker man hvor mye man elsker det, sa hun til P3. 

Hun avslørte at hun var ekstra spent på å se fremføringen til venninnen.

– Jeg kommer til å kose meg gløgg gjennom alle opptredenene, men jeg er alltid litt ekstra spent og nervøs på Astrid sine vegne.

Retro programledere

Kveldens programledere var Jonis Josef, Henrik Farley og Martin Lepperød. De ankom sammen på den røde løperen, og hadde kledd seg i matchende dresser for anledningen. 

Martin Lepperød, Henrik Farley og Jonis Josef står oppstilt ved siden av hverandre på den røde løperen. De er tydelig pyntet i burgunder og blå dresser i blankt stoff.
I BLÅTT OG BURGUNDER: Martin Lepperød, Henrik Farley og Jonis Josef var kveldens programledere. Foto: Kim Erlandsen / NRK P3

 

Isah står med hendene foldet og ser rett inn i kamera. Han har på en rosa og gul bluse, og et piggete halsbånd.
NY DUO: Isah spille en nydelig låt for oss, sammen med Emilie Nicolas. Foto: Kim Erlandsen

 

Martin ser alvorlig rett i kamera, med hendene i lomma.
NOMINERT: Den nybakte faren, Martin Danielle, også kjent som CLMD ankom iført en løs gul skjorte. Foto: Kim Erlandsen / NRK P3

Har fått prøve seg som skuespiller

Dagny, som vant «Årets Låt» ankom festen i en nydelig turkis kjole. Hun er ikke bare aktuell med musikk for tiden, i desember kan vi se henne i Netflix-serien «Hjem til jul».

– Dette er første gang jeg er skuespiller. Jeg tror produksjonen tok en råsjanse, men vi har hatt det veldig gøy. Jeg synes det er veldig spennende å kaste meg ut i noe nytt. Jeg var naiv nok til å tro at det å være artist og det å være skuespiller gikk litt mer hånd i hånd, men det er to helt forskjellig kunstformer, sa hun og lo. 

Dagny Norvoll Sandvik smiler stort foran presseveggen til P3 Gull.
TURKIS KJOLE: Dagny Norvoll Sandvik ankom i en lang, tettsittende kjole og hvite støvletter. Foto: Kim Erlandsen / NRK P3

Andreas «Tix» Haukeland gikk på den røde løperen i den velkjente signatur-pelskåpa si, og solbrillene var også på plass. Han skal opptre med en helt ny låt, «Tusen tårer», som aldri har vært spilt for noen før. 

På spørsmålet om hvem som han mener burde covre en av låtene sine, var han kjapp til å svare:

– Jeg vil at Markus og Martinus skal covre «Sjeiken»!

Andreas «Tix» Haukeland er ikledd en stor pelskåpe, solbriller, pannebånd, og har mange gullkjeder på. Han står foran en P3 Gull-pressevegg.
I PELSKÅPA: Andreas «Tix» Haukeland stilte som vanlig opp i sin kjente pelskåpe og pannebånd. Foto: Kim Erlandsen/NRK P3

Turkis virker til å være den nye it-fargen denne høsten. Artisten Ruben dukket opp i en selvsydd dress i knæsj turkis, som Julie Bergan kommenterte på som «helt fantastisk»!

Han var nominert i kategorien «Årets Artist».

Ruben har på seg en turkis dress uten skjorte. Han står med et ben opp, to armer i været og geiper til fotografen
SELVSYDD: Turkis ser ut til å være årets rød-løper-farge, da både Ruben, Dagny og Astrid S dukket opp i knæsj turkis. Foto: Kim Erlandsen

Emilie Nicolas dukket opp i en nydelig nude dress. Hun opptredde sammen med Isah under showet.

Emilie står vendt bort fra kamera, men snur hodet og smiler til fotografen. Hun er i kledd en nude dress.
OPPTRER: Emilie Nicolas sang en duett sammen med Isah i kveld. Foto: Kim Erlandsen / NRK P3

«Nykommer»-nominerte B-boy Myhre stilte i en dressjakke, med bar overkropp og smykker.

B-boy Myhre stirrer alvorlig inn i kamera. Han har krøllete hår, dressjakke og bart bryst.
NYKOMMER: B-boy Myhre stilte opp i dressjakke, paret med perlesmykke, øyenskygge og øredobber. Foto: Kim Erlandsen / NRK P3

LES ALT OM P3 GULL 2020: