Astrid S: – Jeg har prøvd å stå på egne bein

Året 2020 har bydd på mange forandringer for artisten.

Astrid Smeplass (24), bedre kjent som «Astrid S», har lagt et utfordrende, men også lærerikt år bak seg. Det fortalte hun til «Arian» på P3.

Både bosituasjonen og arbeidsrutinene hennes har blitt snudd på hodet, og hun har mistet motivasjonen til å lage musikk flere ganger.

De aller fleste konserter ble avlyst i år, men Astrid opptrådte live med «Airpods» på Det gamle biblioteket under P3 Gull. Hun ble også nominert i kategorien «Årets artist» på prisutdelingen.

 

– Det var litt tungt i starten

Astris S poserer på P3 Gulls røde løper
Astrid S var glad for å få opptre på P3 Gull. Foto: Kim Erlandsen

Astrid forteller at hun har «tatt skikkelig tak» i eget liv.

– Jeg har prøvd å stå på egne bein i året som har gått, sier artisten.

Et av tiltakene Astrid ha gjort, er å flytte for seg selv for første gang. Hun utdyper dette på den røde løperen under P3 Gull:

– Det har vært deilig å flytte for meg selv, selv om jeg savner jentekollektivet mitt nå i isolasjonstiden. Det er digg å ha tingene mine for meg selv, jeg kan rote så mye jeg vil og jeg har et sted å trekke meg tilbake.

Frem til nå nylig, var Astrid en periode uten manager.

– Det var litt tungt i starten, men jeg har lært meg å stole mer på egen dømmekraft. Selv om det har vært hardt, har jeg fått mer selvtillit. Jeg har lært å stå opp for meg selv på en litt annen måte, sier 24-åringen videre.

Måtte ta seg sammen

I tillegg har Astrid S regissert sine egne musikkvideoer, noe som ifølge henne selv har vært svært tidskrevende.

– Jeg synes ikke musikkvideoene er de beste i verden, men de kommer fra meg selv, og det har vært viktig, poengterer Astrid.

Til tross for et travelt musikkår, har artisten fra Rennebu også fått tid med venner og familie og fått sneket inn en ferie til Lofoten i sommer.

Det hun likevel har brukt mest tid på i år, er debutalbumet hun slapp oktober. Astrid forteller at det var en uvant og utfordrende prosess.

– Det var utfordrende å finne overskuddet til å gå inn i hver enkelt låt. Jeg har jo vært vant til å lage én og én låt. Jeg mista motivasjonen noen ganger, men så måtte jeg bare ta meg sammen, sier Astrid og legger til:

– Jeg er takknemlig for at jeg får holde på med det jeg liker aller best.

Med andre ord har Astrid S fått prøve seg på det meste i året som har gått.

– Nå skal jeg bare lage mer musikk. Jeg har tenkt mye på hva musikken min skal være etter dette albumet, og jeg har allerede fått prøvd meg litt i studio, sier 24-åringen.

LES MER: