Nittitallet er tilbake: Hvor ble de av?

Hva gjør Lou Bega, Blink 182 og S Club 7 i dag?

Vi ser det hele tiden. Tiår og deres trender og fenomener går igjen. Det er ikke lenge siden åttitallet kom tilbake i full blomstring med skulderputer, tights og synthpop. De fleste av oss håpte i det lengste at epokens stygge lillesøster skulle holde seg unna. Sakte men sikkert har det sneket seg inn i hverdagen vår likevel.

Nittitallet var preget av eksperimentell Eurodance og en liten teskje Scat-sang, som fikk den eldre garde til å rive seg i håret samtidig som ungdommen trampet rundt på meterhøye platåsko.

Mange band og artister begynte sin store karriere her. Noen ble kidsas største helter, andre døde ut innen vi inntok det neste århundret.

For å sette deg i riktig nittitallshumør, starter vi denne spalten med et lite tilbakeblikk på noen av tiårets artister og band med en oppdatering på hvor de er den dag i dag.

Pop

Hjerneplage

Hvis vi sier Lou Bega ringer det nok noen bjeller, eller kanskje en femtitallsmelodi i hodet ditt. Den tyskfødte artisten samplet i 1999 Perez Prados Mambo-instrumental fra 1949, og tryllet den om til en uimotståelig irriterende poplåt.

Klipp og lim

Som et av verdens bestselgende band kan man ikke se bort i fra å få låtene sine covret, men å få en mini-versjon av hele gruppa som kjører alle låtene gjennom dance hit-filteret, er kanskje mer sjeldent.