– Å være normal er kjedelig

Siggen & Ramona forlater søndagsmelankolien og inntar hverdagslivet på P3!

Fra og med 7. juli smyger Cecilie Ramona Kåss Furuset og Siggen – nei ikke Ramonas stygge uvane, for det er nemlig snus, men Sigrid Velle Dypbukt – seg ut av den gudsforlatte og forhatte søndagen og inn i hverdagslivet.

Nå kan du nyte nerdevennlig småprat som definitivt vil få deg til å føle deg som et bedre menneske, hver eneste dag fra klokken 17 til 19 i hele sommer.

Siggen: Vi skal innom alt fra de mørkeste dalene til charterflyene som flyr langt opp mot sola.

Sommerklar

Sola steker på takterrassen på Marienlyst – det må være over 30 grader, minst, i steika. Helt vindstille. Siggen er solbrun og trasker rundt i shorts og gul singlet. Ramona står unaturlig breibent med én ny fresh New Balance-sko pekende i hver sin retning, og med knelang, marineblå kjole og sorte strømpebukser i minst 40 den (red. anm. tykkelse på nylonstrømpebukser).

Hun ser bra ut i bikini, det er en fordel i livet.

Ramona: Sånn her skal jeg gå i hele sommer, jeg kler ikke å være så brun egentlig. Min fanesak denne sommeren er at det er lov å være inne, selv om det er fint vær ute.

Siggen: Min fanesak er at det må være lov å ikke bare være lystig hele sommeren.

Siggen og Ramona skal med andre ord sørge for at du skal slippe å ha dårlig samvittighet denne sommeren. Om det måtte være fordi du ikke orker å være ute hele tiden, ikke vil bade, ikke har blitt brun nok eller rett og slett ikke stråler i kapp med sola – hele tiden.

Sola svir på skuldrene. Blodsukkeret er i fritt fall et par timer før arbeidsdagen slutter. Altfor lenge siden siste måltid. Sigrid tar en slurk av en lunken Cola Zero, den sølvfargede etiketten på Ramonas Cola Light står foreløpig urørt og glitrer. Du kjenner kanskje til jentene fra radioprogrammet Ramona og Siggen på søndager. Nå inntar de altså hverdagen din i hele sommer og fortsetter med det til høsten.

Som en enhjørning

– Ramona! Beskriv Siggen, og vice versa.

Siggen: Ramona er som en menneskeversjon av en enhjørning. Litt som et fantastisk romvesen. Det er et mirakel at du har havnet på denne jorden. Hun er den snilleste, kuleste og morsomste jeg kjenner, og jeg oppdager alltid noen nytt med henne. Jeg hadde for eksempel aldri trodd at Ramona var en sånn type jente som tenkte på hvordan brudekjolen hennes skal se ut. Hvis Ramona hadde vært et godteri hadde hun vært et lakrissnøre. Langt og spennende og som man kan gjøre masse rare ting med det – i tillegg til at det er svært slitesterkt.

Ramona: Jeg trodde lenge at Sigrid var fra Trondheim (Sigrid er fra Kristiansund red. anm). Hun er et søtt, lite troll med 100 % mer energi enn meg. Hun er veldig morsom og rar – på en bra måte, for å være normal er kjeeeedeliiiig. Dessuten ser hun bra ut i bikini, det er en fordel i livet. Hvis hun hadde vært et godteri hadde hun vært en festkaramell. I tillegg er hun full av kjærlighet, hun flommer over av kjærlighet, som en kjærlighetsfontene.

Ramona og Siggen (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Snill er det nye kul!

Til tross for den brusende kjærlighetsfontenen Ramona beskriver Siggen som, er hun fortsatt singel (just saying). Det er imidlertid noe Ramona stadig jobber mot, blant annet gjennom radiospalten «Ukas fengselskjæreste» tidligere kjent som «Meet an inmate».

– Liker du badboys Siggen?
Siggen: Haha. Nei, jeg gjør egentlig ikke det. Jeg hadde kanskje en epoke på videregående der jeg var litt svak for badboys, men det har jeg heldigvis rista av meg. Jeg mener at snill er det nye kul, og jeg liker snille folk!

Ramona: Men du har jo han fyren fra Bandidos Malmø.

Siggen: Jeg møtte en danske i syden da jeg var 13 eller noe, som var den første jeg nussa med. For litt siden ble vi venner på Facebook, og da så jeg at han er med i Bandidos Malmø.

Ramona: Du må passe på kjærestene til de i Bandios. Pass deg for «old ladies», Siggen.

Ikke tenk over livet

– Dere synes søndag er ukas verste dag. Hvilken dag er ukas beste da?
Siggen: Fredag! Noen dager på jobb jobber jeg lenge og skikkelig hardt på torsdager sånn at jeg kan dyrke fredagsfølelsen enda mer.

Ramona: Jeg liker torsdag, for da kan jeg glede meg til kongedagen fredag!

– Men like etter hellige, herlige fredag kommer jo o’store, stygge søndag. Når dagen først er der, hva er det beste man kan gjøre da?

Ramona: Sove til man våkner av deg selv, se en film man har sett før – spise akkurat det man har lyst på, for på søndager er alt lov. På mandagen kan man heller starte et perfekt liv.

Siggen: Det er heller ikke særlig lurt å tenke over livet sitt på søndager.

Fra 7. juli kan du høre Ramona & Siggen på P3 hver dag fra kl. 17 til 19. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
(Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Hvis Tore Halvorsen dukker opp for å snakke om livet, hadde det vært helt perfekt

– I hverdagen da. Nå blir dere jo hverdagsmennesker. Hva gjør dere i hverdagen?

(Lang tenkepause med innslag av noen slurker av henholdsvis Cola Zero og Cola Light)

Ramona: Jeg har ingen hobbyer jeg. Jeg liker å spille dataspill, men det bør jeg vel egentlig ikke si.

Siggen: Jeg liker Wikipedia. Jeg er veldig opptatt av svartedauen og liker å google rundt etter det. Utgangspunktet for det var frykt, men nå har det blitt til en fascinasjon.

– Okey… Men drømmene deres, som ingen kan ta fra dere, må vel være hakket mer… innholdsrike. Beskriv en drømme-weekend.

Ramona: Å feriere på en Yacht som ligger utenfor St. Tropez, med Jack Nicholson på nabobåten. Stikke inn til St. Tropez for å kjøpe is – Det er en drøm.

Siggen: Jeg blir glad av å se Ramona bli glad, så hvis Tore Halvorsen (Vokalist i Ole Ivars red. anm.) dukker opp for å snakke om livet – da hadde det vært helt perfekt.

Ramona: Ja! Jeg skulle gjerne fått noen livsråd fra han, det virker som han vet mye om livet. Og bananaboat da – vi må kjøre bananaboat!

Lifehack og fremtidsplaner

– Dere er jo kanskje over gjennomsnittet opptatt av lifehacks og Ramona og Siggen har jo vært en eneste stor lifehack til kjipe søndager. Hva er deres favorittlifehack?

Siggen: Det må være trikset med å stikke en syl i de store juskartongene så det ikke bare skvulper masse ut.

Ramona: Min beste lifehack er å alltid ha saftis i fryseren.