Astrid S: – Det blir piano, nært og nakent

Vi stilte fire essensielle spørsmål til artistene som skal spille på P3 Gull.

For å bli ordentlig kjent med Alan Walker, Cezinando, Astrid S, Julie Bergan, Dagny og Matoma, artistene som skal spille på P3 Gull, tar vi en liten, men viktig prat hvor essensielle spørsmål som «hva er favorittlyden din akkurat nå» stilles.

Les mer: Disse spiller på P3 Gull 2016

Vi gjør dette bare for å kunne bli skikkelig kjent med artistene som skal opptre på Sentralen i hovedstaden – historiens fjerde P3 Gull som sendes lørdag 26. november klokken 20:55 på NRK 1 og P3.no, der altså.

Så, til poenget:

Cezinando

Cezinando har Internett-fenomenet ASMR som favorittlyd akkurat nå. Tom Øverlie, NRK P3
Cezinando har Internett-fenomenet ASMR som favorittlyd akkurat nå. Tom Øverlie, NRK P3

Hvem er du?
– Jeg heter Kristoffer – de som kjenner til meg fra før kjenner meg som Cezinando. Jeg er en norsk artist fra Oslo som er 21 år gammel. Jeg lager musikk og spiller konserter. Det er det jeg driver med, for det meste.

Kan du gi oss tre ord som hinter til din opptreden på P3 Gull?
– Hurrajenter. Hurragutter. Og mer hurra.

Oppsummer ditt 2016.
– Jeg har vært for det meste på turné siden mai. Når jeg tenker meg tilbake på dette året så ser jeg for meg at jeg er backstage og spiser brødskiver, haha.

Hva er favorittlyden din akkurat nå?
– Åh! Jeg har fått oppheng på ASMR – veldig populært i Taiwan, Thailand, Dubai. Du skjærer i sand og slim og det lager sånn chill lyd. Det skal være meditativt, men jeg hører på det fordi det er avstressende. Det er en greie på Internett nå å høre folk skjære gjennom sand med kniv. Ganske chill. Anbefales.

Hvis du ville gi en pris til hvem som helst i musikk-Norge – hva er prisen og hvem vinner?
– Sykt vanskelig spørsmål. Hm. Hver gang noen i et intervju tvinger meg til å si hvem som er Norges beste rapper så sier jeg Store P. Jeg syns han er kulest. Prisen hadde vært Norges mateste rapper.

Store P – «Vikje være i din verden»

Astrid S

Om Astrid S skulle ha gitt en pris til noen så ville det ha vært Karpe Diem for Årets gullhjerte. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3
Om Astrid S skulle ha gitt en pris til noen så ville det ha vært Karpe Diem for Årets gullhjerte. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3

Hvem er du?
– Jeg er Astrid Smeplass fra Rennebu. Jeg synger, spiller, skriver, og holder på med musikk.

Kan du gi oss tre ord som hinter til din opptreden på P3 Gull?
– Piano. Nært. Nakent.

Oppsummer ditt 2016.
– Loco-lol. Det har vært helt sykt. Det har gått over all forventning, og jeg har fått gjort ting jeg ikke har drømt om å få gjøre.

Hva er favorittlyden din akkurat nå?
– Akkurat nå forbinder jeg favorittlyden min med at motoren stopper. Fordi jeg har sovet i en turnébuss i to uker, og når motoren stopper betyr det at vi har kommet frem. Da kan jeg sove istedet for å ligge rastløst. Så når motoren stopper så forbinder jeg det med glede og sang i hjertet, hehe.

Hvis du ville gi en pris til hvem som helst i musikk-Norge – hva er prisen og hvem vinner?
– Det første jeg tenker på er Karpe Diem. Det er kanskje et kjedelig svar siden de er nominert. Men det jeg syns er fett med Karpe Diem, det som skiller dem ut, er at de med musikken sin snakker om ting som ingen andre tør å snakke om. De klarer å lage musikk som betyr noe for Norge. Vi trenger dem. Prisen hadde vært Årets gullhjerte.

Karpe Diem – «Gunerius»

Julie Bergan

Julie Bergan beskriver 2016 som hennes beste år. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Julie Bergan beskriver 2016 som hennes beste år. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Hvem er du?
– Jeg er Julie Bergan, 22 år fra Skien. Jeg synger og danser, og skal opptre på P3 Gull!

Kan du gi oss tre ord som hinter til din opptreden på P3 Gull?
– Energisk. Sterk. Gøy.

Oppsummer ditt 2016.
– Det beste året i mitt liv. Et år hvor jeg har nådd mange av målene som jeg satte meg. Jeg har hatt de største opplevelsene jeg har hatt i mitt liv. Jeg er helt sinnsykt fornøyd. Jeg er veldig spent på hvordan 2017 kommer til å bli.

Hva er favorittlyden din akkurat nå?
– Lyden av trommer. Bra å danse til og det gir meg energi.

Hvis du ville gi en pris til hvem som helst i musikk-Norge – hva er prisen og hvem vinner?
– Ikke overraskende, dette: Astrid S. Men det er fordi jeg ser hvor hardt hun jobber. Alt hun får til – det er så fortjent. Prisen hadde vært Årets mest hardtarbeidende og dedikerte artist.

Astrid S – «Hyde»

Dagny

Dagny hadde gitt en pris til hennes foreldre for å være inspirerende. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Dagny hadde gitt en pris til hennes foreldre for å være inspirerende. Foto: Tom Øverlie, NRK P3A

Hvem er du?
– Jeg heter Dagny. Jeg er en låtskriver og artist fra Tromsø, og jeg slapp nettopp min første EP – og det føles veldig bra.

Kan du gi oss tre ord som hinter til din opptreden på P3 Gull?
– Rosa. Energifylt. Bra.

Oppsummer ditt 2016.
– Superduperfantastisk. Det har vært veldig gøy.

Hva er favorittlyden din akkurat nå?
– Akkurat nå hører jeg mye på albumet til Highasakite. Det er favorittlyden min akkurat nå. Vi har spilt på mange av de samme stedene dette året, og jeg så dem ganske nylig i Los Angeles. Å få se dem på en liten scene, når man er vant til det motsatte – det var helt magisk. Det albumet har gått på repeat.

Hvis du ville gi en pris til hvem som helst i musikk-Norge – hva er prisen og hvem vinner?
– Jeg har lyst til å si mamma (Marit Sandvik) og pappa (Øystein Norvoll), begge er musikere. De skulle ha fått prisen for å være mest inspirerende.

Matoma

Matoma mener han «lever drømmen fullt ut». Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Matoma mener han «lever drømmen fullt ut». Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Hvem er du?
– Nei du, jeg er en kar fra de grønne skoger inne på Hedmarken. De siste årene har jeg vært så privilegert til å leve av å lage musikk, reise verden rundt og spille som DJ. Jeg lever drømmen fullt ut, altså.

Kan du gi oss tre ord som hinter til din opptreden på P3 Gull?
– Krutt. Fres. Kjempestemning.

Oppsummer ditt 2016.
– På spillefronten så jeg spilt på så mange kule festivaler og headlinet noen store norske festivaler. Jeg har vært i utlandet og spilt, vært på USA- og buss-turné. Har fått spilt på Hakkasan i Las Vegas som var helt ubeskrivelig. Jeg har spilt på Coachella, opptrådt sammen med Akon, Ja Rule, Nico & Vinz, Madcon, Sean Paul. Jeg har laget singel med Becky Hill som gikk til topps i Norge. Og nå har jeg gjort en låt sammen med Vamps. Jeg har gjort så mye, og nå skal få opptre her på P3 Gull. Jeg gleder meg masse.

Hva er favorittlyden din akkurat nå?
– Stillhet. Jeg har vært en måned i Asia på en inspirasjonstur – det at jeg fikk oppleve natur og stillhet har vært helt rått.

Hvis du ville gi en pris til hvem som helst i musikk-Norge – hva er prisen og hvem vinner?
– Det så mange flinke, men jeg må nok si Karpe Diem. Entertainere på scenen, rett og slett. Jeg så dem i sommer og ble mektig imponert av det de leverte på Slottsfjell. Årets spellemenn, haha!

Karpe Diem – «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din»

Alan Walker

Uforglemmelig er et av ordene Alan Walker trekker frem om hans kommende opptreden på P3 Gull. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
Uforglemmelig er et av ordene Alan Walker trekker frem om hans kommende opptreden på P3 Gull. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Hvem er du?
– Mitt navn er Alan Walker og jeg er en 19 år gammel gutt fra Bergen. Jeg begynte å lage musikk på soverommet. Først kom låten min «Fade», som senere ble gjort om til låten «Faded». Da fikk vi vokal fra Iselin Solheim og det tok helt av.

Kan du gi oss tre ord som hinter til din opptreden på P3 Gull?
– Musikalsk. Gøy. Uforglemmelig.

Oppsummer ditt 2016.
En veldig bråstart på min artistkarriere.

Hva er favorittlyden din akkurat nå? Lag gjerne selve lyden.
– Mitt favorittlyd kommer fra mitt favorittinstrument – pianoet. *Går bort til et piano i rommet, klimprer på en tangent*. Oooh.

Hvis du ville gi en pris til hvem som helst i musikk-Norge – hva er prisen og hvem vinner?
– En jeg tenker som fortjener mer oppmerksomhet enn det han har fått, det er Mikkel Christiansen (halvparten av Broiler). Han kunne vunnet en pris for hans kunnskap for musikkproduksjon – prisen hadde vært Årets flinkeste produsent. En utrolig flink musikkprodusent som jeg har sett opp til i mange år før jeg slo gjennom selv.

Ina Wroldsen & Broiler – «Lay It On Me»