Disse spiller på P3 Gull 2016

Disse musikalske godbitene får du med deg på årets musikkfest 26. november.

Cezinando

Kristoffer Cezinando Karlsen har vært et hett navn i norsk musikkliv en stund. Men det store gjennombruddet kom tidligere i år: Som en av fem finalister trakk han det lengste strået under Urørtfinalen i mars, og siden har han fulgt opp med kritikerroste utgivelser og konserter.

Les mer om Cezinando til P3 Gull

Dagny

Da EPen “Ultra Violet” ble sluppet tidligere i høst, mente P3s anmelder mente at Dagny debuterte med livsbejaende og energisk gitarpop og satte spørsmåltegn ved om hun kanskje kan bli vår neste internasjonale stjerne. Nå er hun aktuell med singelen “Fool’s Gold”, der amerikanske BØRNS gjester et vers. Låten er den fjerde mest spilte på norsk radio for øyeblikket.

Les mer om Dagny til P3 Gull

Matoma

Det siste året har vært et heftig år for Tom Stræte Lagergren, som går under navnet Matoma. Stjerneskuddet har rukket å spille på Coachella og Tomorrowland i sommer, i tillegg til å slippe hitsingler på løpende bånd i samarbeid med verdensstjerner som Jason Derulo, Jennifer Lopez, Madcon, Eminem og Enrique Iglesias. I oktober kom nok et samarbeid i form av låta “All Night” med det britiske pop/rock bandet The Vamps. Matoma har fort blitt en anerkjent DJ og produsent med sine populære remixer av låter som “2 AM” og “Running Out” av Astrid S, samt “Old Thing Back”, sistnevnte med Notorious B.I.G har over 149 millioner avspillinger på Spotify.

Les mer om Matoma til P3 Gull

Astrid S

Hun sluppet en EP, turnert med Troye Sivan, mottatt platinaplate for låta “Hurts So Good” og solgt ut åtte av ni konsert på sin kommende Europa-turné. For å nevne noe av det som har skjedd det siste året i artistens liv. P3 har latt Astrid oppsummere året sitt selv – med egne høydepunkter og i norsk musikk.

Les mer om Astrid S til P3 Gull

Julie Bergan

Artisten fra Skien i Telemark har visst at hun skulle satse på musikken siden hun deltok i en talentkonkurranse som 11-åring. Hun har siden den gang sunget med rappegruppen Cir.Cuz i “Supernova” og deltatt i MGP, men det store gjennombruddet kom med fjorårets “All Hours”. Dette året har hun markert seg for fullt på den norske musikkscenen med singelene “I Kinda Like It” og “Arigato”.

Les mer om Julie Bergan til P3 Gull

Alan Walker

Fra soverommet i Fana har den engelskfødte bergenseren produsert låter i flere år. En vokalløs versjon av hitsingelen “Faded” ble publisert på YouTube et år tidligere og ble godt tatt i mot av “gamere” verden rundt. Da en ny versjon med Iselin Solheims røst ble gitt ut, føk låten rett til topps på VG Lista og kapret førsteplassen i 13 uker i strekk – kun én uke fra å være tidenes lengstlevende norske listetopp.

I sommer kom oppfølgeren, “Sing Me To Sleep”, som er oppe i svimlende 117 millioner visninger. Han føyer seg også inn i rekken av andre suksessfulle soveromsprodusenter med oppstart i bydelen, sammen med Kygo og Sonny Alven.

Les mer om Alan Walker til P3 Gull