Apple lanserte iTunes Radio

Mandag kveld lanserte Apple sitt svar på konkurransen om strømmekundene.

Da Apple mandag startet sin årlige utviklerkonferanse i San Francisco (WWDC) kom, som forventa, nyheten om en ny tjeneste for musikkstrømming.

Mandag kveld fikk man det første glimtet av nye iTunes Radio fra Apple. Foto: NTB Scanpix / Eric Risberg, AP Photo.
Mandag kveld fikk man det første glimtet av nye iTunes Radio fra Apple. Foto: NTB Scanpix / Eric Risberg, AP Photo.

Gratistjeneste

Apple har vært pionerer på området for nedlasting av musikk og er i dag verdens største leverandør av dette gjennom iTunes.

Selskapets svar i konkurransen om forbrukernes oppmerksomhet på området for strømming har fått navnet iTunes Radio. Det er blitt en gratistjeneste inspirert av musikken du allerede hører på, blant annet med sjangerorienterte stasjoner tilpasset brukeren.

Dermed er tjenesten blitt mer lik Pandora enn Spotify eller WiMP, slik mange også hadde sett for seg.

–  iTunes Radio gjør det mulig å høre på musikk fra radiostasjoner som er laget for deg – det er en utrolig opplevelse, sier Apples Senior Vice President of Internet Software and Services,  Eddy Cue i en pressemelding.

iTunes Radio er en gratistjeneste, finansiert av annonser, men man kan også velge å betale for å slippe reklamen. Da må man benytte seg av iTunes Match, som kobler tjenesten mot lagringsmediet iCloud, slik at din egen lagra musikk blir en del av miksen. Dette koster 24,99 dollar i året, eller ca. 144 kroner.

Spør Siri

Under WWDC annonserte Apple en rekke nyheter for sine produkter, deriblant et fullstendig nyoppussa operativsystem for iPhone. Apple iOS 7 skal ifølge selskapet være den største iOS-oppdateringen siden første iPhone.

I dette operativsystemet fikk man for en tid tilbake tjenesten Siri, som er en slags stemmestyrt guide. Denne er også blitt bakt inn i iTunes Radio. Du kan nå spørre Siri om hva artister heter eller be om mer av en bestemt type musikk.

Apple skryter også av at den nye tjenesten vil gi deg mye ny musikk.

«iTunes Radio gir alle som er glade i musikk, tilgang til tusenvis av nye sanger hver eneste uke, i tillegg til at man får muligheten til å høre på eksklusiv musikk fra nye og populære artister før den er tilgjengelig andre steder», heter det i pressemeldinga fra Apple.

Den nye strømmetjenesten blir ifølge Cnet i første omgang tilgjengelig for amerikanske brukere når iOS 7 blir tilgjengelig etter sommeren, før andre landet også får tilgang.

Se presentasjonen av iTunes Radio under WWDC her: