– Årets pulelåt 2024?

Journalisten vår stiller hvert fall spørsmålet!

Sebastian Zalo – «Be for meg»

Det er over halvannet år siden sist Sebastian Zalo ga ut musikk. Nå er han tilbake med en ubeskjeden energibombe av en låt, som viser en ny side av artisten.

I musikkatalogen til hortenseren finner vi ærlige og ekte tekster, pakket inn i en rekke forskjellige stiler. Denne gangen er det en hardere og råere Zalo vi hører. Et sound som kler han svært godt!

Sebastian Zalo + «MGPjr» var ikke på mitt 2024 bingokort. Hvis du var i målgruppa til «Melodi Grand Prix» for barn i 2008, har denne låta en ekstra gave til deg. Zalo låner nemlig fra den kjente låta «Oro Jaska Beana» av The BlackSheeps. «Hører deg prate. Hører bare svada. Oro jaska beana, bare la meg være i fred», synger Zalo i «Be for meg». Oro Jaska Beana er nordsamisk og betyr «vær stille hund».

Hunden kan godt være stille, men jeg sier ja takk til mer lyd fra Sebastian Zalo.
Sebastian Zalo med «Be for meg» er ukas låt på NRK P3.

Kaja Stoltenberg
Musikkprodusent

Zupermaria – «Litt for gøy»

Når levekvinner som Zupermaria lever livet litt for hardt, kommer det hvert fall gode låter ut av det.

Bergenseren har en egen evne til å pakke selvransakende tekster inn i lekne popproduksjoner, som en kan danse eller gå i takt med mens en innser at «ja, jeg føler meg jo truffet».
Denne gangen handler det om å ikke klare å gi seg mens leken er god. Sånn er det jo ofte når en har det nettopp litt for gøy.

«Har gått litt på trynet / Ute av sinnet, ute av syne» synes jeg er en spesielt god tekstlinje, og jeg liker hvordan Zupermaria veksler på tempoet i denne låta for at teksten skal leve ut sitt fulle potensial.

Neste gang du våkner dagen derpå og angrer på alle dine livsvalg: Sett på denne og føl deg mindre alene.

Anna Nor Sørensen
Programleder i «Anna»
Anna Nor Sørensen

Highasakite – «Break it right»

At Ingrid Helene Håvik takket ja til å være med på «Hver gang vi møtes» har vært enormt!

Hun var høyt på min liste over drømmedeltakere til programmet, og i vinter har hun tatt Highasakite-lyden inn i alle de ulike tolkningene. Spesielt låta på Mari Boine sin dag hadde en sterk nerve og attityde.

Denne helgen er det Emelie Hollow sin dag, og Ingrid tolker låta «Break it right» som Emelie har med Ruben. Der originalen er en rolig pianoballade, har denne versjonen et typisk stort Highasakite refreng og raske 80-talls trommer. Ingrid Helene Håvik er så stødig at selv ikke ekstremværet «Ingunn» kunne rokket ved henne.

Espen Roness
Journalist

Espen Roness

Hantropa – «BARSZN»

Mens de fleste nye rappere kun ser fremover for å finne en helt unik og original stil, trekker Årnes-gutten Hantropa et dypt åndedrag og ber oss sette pris på den gamle sounden i hiphop.

«De vil ha noe nytt, men alt jeg gir de er bare vintage».

20 åringen sier selv at han høres ut som han er fra 1994, og når han orienterer seg innenfor sjangeren bombap i tillegg til å bringe tilbake loops i sin nye utgivelse «BARSZN», tror jeg helt og holdent på han.

Jeg har liten kjennskap til den unge artisten, og har hørt lite av han tidligere. Men med sine breiale bars spyttet med høy selvtillit på denne låta, har han meg i sin hule hånd fra ende til annen.

Jeg spår 2024 til HantropaSZN.

Navninder Singh Mann
Journalist

Jesper Nondal

Mabira + Dutty Dior + Costi Beats – «Denial»

Årets pulelåt 2024?

Jeg vet ikke, men nå er hvert fall spørsmålet stilt. Om ikke annet er «Denial» en perfekt låt for «main-character momentet» foran sminkespeilet før en heftig kveld med «slaying» på byen.

«Denial» er den første låta fra det nye prosjektet til haugesunderen som tidligere gikk under artistnavnet MabbiJ. Med seg på laget får han en elegant, gitardrevet Costi Beats-produksjon og et klassisk Dutty Dior vers. Med andre ord, en totalpakke det lukter krutt av.

«Hu ville føla litt på lifestyle // Backstage passes og gratis prosecco»

Weird flex, men jeg blir hvert fall fristet til å håpe på mer rogalandsk rap i monitor nasjonalt!

Håvard Steffensen
Journalist

Veps – «Greetings From Peru»

Oslobandet Veps opplevde en del hype mens de fortsatt gikk på videregående, og i slutten av 2022 slapp de debutalbumet «Oslo Park». Deretter ble det helt stille.

Jeg var redd det hadde gått med dem slik det går med så mange lovende band bestående av vgs-venner. Det vil si: Dere flytter til hver deres by, øvingene blir sjeldnere og sjeldnere, og så, gradvis og umerkelig, finnes ikke bandet lenger.

Men neida! Nå bryter rock-kvartetten over et års stillhet med singelen «Greetings From Peru». Og det beste? De låter bedre enn noen gang. Savner du Girl in reds tidligere dager, da hun allerede nailet de fengende popmelodiene, men pakket dem inn i en mer rufsete og røff sound? Da kan «Greetings From Peru» være noe for deg.

OBS, høy forvirringsfaktor: Veps må ikke blandes med bergensbandet med det liknende navnet Vepsestikk, som også består av fire kvinner, i samme alder, som driver med en nærliggende sjanger. (Deres EP «Ny Person» var for øvrig noe av 2023s beste norske indie, spør du meg)

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Et bilde av journalist Eskil Vestre som smiler

Hør «Best akkurat nå» på radio hver fredag mellom 09.00-11.00 på NRK P3.

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3

SISTE FRA P3. NO: