Arif om Karpe-cover: – Det er en ære

Det er seks år siden Karpe Diem sist covret en låt. Hos Christine fikk Arifs «Sulten» en ny vri.

Tradisjonen tro må alle artister som tar turen innom Christine gjøre en coverversjon av en låt signert en annen artist eller band. Karpe Diem har gjestet radioshowet flere ganger, spesielt det siste året mens Heisann Montebello-prosjektet har vært i full sving, men duoen har aldri brynet seg på en annen låt enn deres egne.

Første cover på seks år

Endelig tok Chirag, Magdi og bandet utfordringen fra Christine og valgte seg en låt fra sjangerkompis Arif – som sin første coverlåt siden 2010. Fjorårets hit «Sulten» ble fremført i ekte Karpe-stil, se videoen øverst i saken. Mannen bak låten, Arif Salum, er tydelige begeistret over låtvalget i en mail til P3.no.

– Dette er en ære. Det er dødskult, fantastiske vers og jævlig gøy å høre det med band! Det her er en remiks, ikke en cover, skriver Arif.

Sammen med sin versjon av «Sulten», ble også deres nyeste singel «Gunerius» fremført. Se video nederst i saken.

LES OGSÅ:– Jeg tenkte «tvillinger shit»

Eminem og Kråkesølv

Sist Karpe Diem covret en låt var i 2010 og Kråkesølv sin «Skredder». Chirag hadde til og med tatt på seg lusekofte for anledningen for å hedre stilen til det nordnorske bandet. Før det igjen må en gå seks nye år tilbake i tid, til 2004, da D12 og Eminems «My Band» ble skrevet om til «Mitt band» og fremført på norsk med en humoristisk vri. Men det skal mye til før duoen velger å ta for seg et nytt cover.

– Først må vi ha en idé vi tror på og vite at den blir kul, før vi sier ja til å komme til programmet – vi tør ikke å si ja først, forteller de til Christine.

Til slutt dukket det altså opp en låt som oppfylte kriteriene de stiller til en potensiell coverlåt. Seks år etter «Skredder» falt valget på «Sulten», hentet fra Arifs debutalbum HighEnd / Asfalt fra i fjor. En låt Karpe Diem beskriver som fantastisk fet.

– Vi har flippet den helt! Vi elsker at Arifs låt er så mørk, men det var gøy å ta den til et helt annet sted, for vi nemlig har gjort den glad.

SE VIDEO: Hvem er best av Chirag og Magdi?

Karpe Diem spilte også sin nyeste singel «Gunerius» hos Christine, se video under:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kLxe4eBnt3c&w=560&h=315]
Video: Elise Vatsvåg og Michael Ray Vera Cruz Angeles

LES OGSÅ: Anmeldelse: Karpe Diem – terningkast 4 | LEST ALT OM: KARPE DIEM