Arne Kvaal er Norges Kuleste Lærer!

10. klasse ved Kårvik skole i Lenvik stemte sin lærer til topps.

Når P3 kårer Norges kuleste lærer er engasjementet stort. Skoleklasser landet rundt har kunnet melde på sin lærer i kampen om å bli kåret til Norges kuleste lærer. Flere hundre påmeldinger kom inn og en jury valgte ut ti finalister som folk over hele landet kunne stemme frem.

Avstemningen ble avsluttet 4.juni kl 14:00, og nå er det klart at Arne Kvaal, fra Kårvik skole i Lenvik i Troms, er læreren som fikk flest stemmer i kampen om å bli Norges kuleste lærer!

Torsdag morgen fikk elevene i 10. klasse ved skolen en overraskelse da P3s reporter, Sigrid Velle Dypbukt, stormet inn i klasserommet på direkten under P3morgens sending. Elevene jublet og gråt av glede da det ble avslørt at Arne var vinneren av konkurransen, og dermed kan krones med tittelen Norges Kuleste Lærer!

– Det var så uventa. Arne gjør så masse bra for skolen, for hele bygda og hele Norge egentlig! Han er bare best, utbrøt en av elevene.

Nå får Arne ta med seg skoleklassen sin på ni elever til VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen 21.juni, hvor de i tillegg til de gjeveste plassene under showet får møte artistene backstage. Både reise og opphold blir dekket.

Nå gleder både Arne og elevene seg til turen til Oslo for å oppleve showet på Rådhusplassen. Elevene gleder seg mest til DJ Broiler, mens Arne er mest begeistra for å se Kaizers Orchestra. I tillegg synes elevene det blir stas å vise hele Norge at de har Norges kuleste lærer.

Se videoen der seieren avsløres her!

– Det blir gøy å vise frem Arne, for han er så bra. Siden vi går i 10. klasse skal vi over på videregående nå, det blir trist å forlate Arne, men dette blir en fin avslutning på skoleåret, sa en av elevene.

LES OGSÅ: Disse artistene skal til Rådhusplassen!

Elsker å være lærer

Arne Kvaal ble kjempeglad da han hørte at de ni elevene hans i 10.klasse hadde gått sammen for å nominere han til Norges kuleste lærer og er på likhet med resten av lærerstaben rørt over engasjementet til elevene.

– Det er helt fantastisk! De har gjort en formidabel innsats med søknaden og med å spre det på Facebook og engasjere lokalsamfunnet. For et par år siden var skolen nedleggingstrua, og da gjorde engasjementet fra foreldre og folk i bygda at hele nedleggingsplanen ble lagt ned. Dette er enda en ting som er med å sette Kårvik skole på kartet og som er med på å gjøre at skolen kan få bestå, sa Arne fornøyd.

For et par år siden var skolen nedleggingstrua.

Det han liker aller best med læreryrket er kontakten med elevene og at han får tilbakemelding på jobben sin hele tida.

– Jeg får spontane tilbakemeldinger hver eneste dag på om jeg gjør en god eller dårlig jobb. I mange andre jobber får man ikke det før det har gått flere måneder, men elevene sier hva de mener hele tida.

Hva syns du sjøl karakteriserer en «kul lærer»?

– En person som kan lytte til elevene, som kan være tro mot lærerplanen og stoffet og som ser hver enkelt elev, hver dag.

Arne Kvaal er kjent for sitt gode humør og sin hjertelige latter. (Foto: Tommy Almenning, NRK P3).
Arne Kvaal er kjent for sin hjertelige latter. (Foto: Tommy Almenning, NRK P3).

En hjertelig latter

Rektor ved Kårvik skole, Arvid Lyngmo, har visst om at Arne er Norges kuleste lærer i et par dager og har måttet holde det hemmelig for skolen og resten av lokalsamfunnet.

Nå er han letta for at nyheten er ute og er strålende fornøyd med at Norges kuleste lærer jobber på skolen han er rektor for.

Han har en hjertelig latter som smitter. Det er kjennetegnet hans.

– Arne er rett og slett en OK kar. Han er rettferdig, sporty og alltid blid. Han har humør og det er jo det viktigste når man er lærer. Og så har han er hjertelig latter som smitter. Det er kjennetegnet hans.

Flere av elevene ble rørt til tårer og Arne fortsatte å få klapp på skuldra, klemmer og skryt lenge etter at overraskelsesøyeblikket var over.

– Arne bryr seg om absolutt alle og han er kjempegod til å undervise på en morsom måte, sa Johanna Kristoffersen i 10.klassen.

Hvordan gjør han det morsomt da?

– Han gjør tavleundervisning artig. Han driver med skuespill, gjør det praktisk og går utenfor boka. Det blir vanskelig å finne en lærer som er like kul som Arne.

Nå skal Arne Kvaal og 10. klasse ved Kårvik skole til Oslo på Topp 20-konserten på Rådhusplassen. (Foto: Tommy Almenning, NRK P3).
Nå skal Arne Kvaal og 10. klasse ved Kårvik skole til Oslo på Topp 20-konserten på Rådhusplassen. (Foto: Tommy Almenning, NRK P3).

En små-gæren hardhausing

Elevene mener seieren var velfortjent. I beskrivelsen av Arne, som ble sendt inn for å nominere ham til konkurransen, omtales Arne som en lærer som er full av sprell og moro.

– Arne er, til tross for sine 61 år, det stikk motsatt av gammel og kjedelig

– Han er full av sprell og moro som gjør det lett å lære. Han spør elevene hvilken læremåte som passer for dem og legger opp undervisningen etter deres ønsker. Arne er en litt små-gæren hardhausing som tar med elevene på fjelltur, sykkeltur, fisketur og vading over elva. En gang fikk de til og med lov til å vokse leggene hans!

Legg igjen din gratulasjon til Arne og 10. klasse ved Kårvik skole i kommentarfeltet!