Stem på Norges kuleste lærer

Avstemningen er stengt – 6. juni avslører vi hvem som er Norges Kuleste Lærer 2013.

Skoleklasser landet rundt har kunnet melde på sin lærer i kampen om å bli kåret til Norges kuleste lærer. Flere hundre påmeldinger kom inn, og den siste drøye uken har folk over hele landet stemt fram sine favorittlærere blant de ti finalistene.

Vinneren får ta med seg skoleklassen sin til VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen 21.juni, hvor de i tillegg til de gjeveste plassene under showet får møte artistene backstage. Både reise og opphold blir dekket.

 I fjor ble Øystein Fauske låret til Norges kuleste lærer. 

Avstemningen ble avsluttet 4.juni kl 14:00. 

Vinneren blir presentert live på P3morgen og P3.no 6.juni.

Les: De leder VG-lista Topp 20

Les: Disse spiller på VG-lista Topp 20

Her er lærerne:

Er Inga Hanne Dokka Norges kuleste lærer?
Lærer: Inga Hanne Dokka
Skole: Kongsberg Videregående Skole
Sted: Kongsberg
Klasse: 2STA

Fysikklæreren Hanne er ifølge klassen en dyktig og engasjert lærer som er genuint interessert i at elevene skal gjøre det bra. Hun tar med elevene på forelesninger på UiO og arrangerer frivillig undervisning på skolen på søndager før en prøve. Et av hennes mål med undervisningen er at elevene skal få «fysikk-humor», og hun nøler ikke med å åpne lommeboka når isbilen kjører forbi klasserommet.

Er  Jostein Gundersen Norges kuleste lærer?
Lærer: Jostein Gundersen
Skole: Askøy Videregående Skole
Sted: Askøy
Klasse: 1HSA

Alt Jostein lærer bort, går inn, ifølge klassen. Han formulerer seg så alle forstår og gjør undervisningen gøy, og elevene forteller at hver skoletime føles som å være på et standup-show. En dag han ikke kunne være tilstede under hele undervisningen laget han en artig video til klassen hvor han presenterte dagens oppgaver. Han knytter undervisningen opp mot det virkelige liv og har rett og slett full kontroll.

Er Erik Skauen Norges kuleste lærer?
Lærer: Erik Skauen
Skole: Kalnes Videregående Skole
Sted: Sarpsborg
Klasse: 1NABA

Erik begynner alltid timene sine med å spørre elevene om hvordan de har det. Han er en god og omsorgsfull lærer som er opptatt av at alle skal bli hørt og føle seg inkludert. Han gjør alt han kan for å få frem det beste i elevene, både faglig og personlig, og lærer bort på en lett, oversiktlig og morsom måte. Ofte tar han med elevene ut på lærerike turer, og lager morsomme power-pointer med Justin Bieber og One Direction.

Er Thorbjørn Krossbekk Norges kuleste lærer?
Lærer: Torbjørn Krossbekk
Skole: Asdal ungdomsskole
Sted: Arendal
Klasse: 8B

Torbjørn er den læreren som har svar på alt mulig, og han har alltid en historie på lager – gjerne med en god moral eller morsom avslutning som får elevene til å brøle ut i latter. Med sine mange tatoveringer og motorsykler kan han nok virke skremmende på de fleste, men når man blir kjent med han skjønner man fort at han er utrolig kul og en veldig flink lærer som bare vil det beste for elevene sine.

Er Preben Lifoss Norges kuleste lærer?
Lærer: Preben Lifoss
Skole: Kongseik ungdomsskole
Sted: Tønsberg
Klasse: 9B

Preben er ikke bare en lærer, han er også en venn og et forbilde for mange av elevene sine. Han viser respekt for alle, noe som gjør at han blir respektert tilbake. Han er morsom, oppfinnsom og alltid glad. I tillegg har han en mer barnslig side med ulike konkurranser på slutten av dagen om hvem som får gå først, og han har innført «Ukas 80-talls klipp» der han viser elevene klipp på youtube av sangene han vokste opp med.

Er Arne Kvaal Norges kuleste lærer?
Lærer: Arne Kvaal
Skole: Kårvik skole
Sted: Lenvik
Klasse: 10

Arne er, til tross for sine 61 år, det stikk motsatt av gammel og kjedelig. Han er full av sprell og moro som gjør det lett å lære. Han spør elevene hvilken læremåte som passer for dem og legger opp undervisningen etter deres ønsker. Arne er en litt små-gæren hardhausing som tar med elevene på fjelltur, sykkeltur, fisketur og vading over elva. En gang fikk de til og med lov til å vokse leggene hans!

Er Pia Geirsdatter Siem Norges kuleste lærer?
Lærer: Pia Geirsdatter Siem
Skole: Åfarnes Oppvekstsenter
Sted: Rauma
Klasse: 10

Ingen annen lærer kunne gitt oss den tryggheten og mestringsfølelsen som Pia gjør, sier elevene. Hun er limet i klassen og tilrettelegger for at alle skal trives og utvikle seg på best mulig måte. Om noen trenger støtte eller har et problem er hun alltid der og prøver å finne en god løsning. Hun gir elevene frihet til å prøve seg frem, og tar de med på aktiviteter på fritiden for å styrke samholdet i klassen.

Er Kjersti Arnøy Norges kuleste lærer?
Lærer: Kjersti Arnøy
Skole: Time Videregående Skole
Sted: Bryne
Klasse: 2HSHB

Kjersti er en lærer som legger hele sjelen sin i arbeidet sitt. Hun har en enorm omsorg ikke bare for elevene i klassen, men ovenfor alle elevene på hele skolen. Hun bruker store deler av fritiden sin for at elevene skal få det best mulig. Kjersti har en unik måte å undervise på, og bruker flere ulike teknikker slik at elevene ikke går lei og hver fredag avsluttes uken med en quiz. Dette gjør at alle blir motiverte til å lære.

Er Per Kristian Ek Norges kuleste lærer?
Lærer: Per Kristian Ek
Skole: Halden Videregående avd. Porsnes
Sted: Halden
Klasse: 1HOFA

Per Kristian er den læreren som gjør det kult å komme på skolen, og han møter alltid elevene med et smil, engasjement og humor. Han drar gjerne luftgitar i timene, og gjør det morsomt å lære tørre ting om respirasjonssystemet og om hjertet ved bruk av ekte griselunger og –hjerte. Han er alltid positiv, ser hver enkelt elev og gjør alt for å skape best mulig klassemiljø.


Lærer: Kjell Øye
Skole: Vågsetra barne- og ungdomsskole
Sted: Molde
Klasse: 10B

Kjell er morsom, kul og en gledesspreder de dagene du trenger det mest. Han er rett og slett en person alle blir glad i. Han vandrer alltid rundt i Marius-genser og ullsokker i sandaler – bare av å se på han må du le! Han er glad i kake og spør titt og ofte om ikke noen har lyst til å bake til klassen. Kjell gjør alt for at klassen skal ha det bra, og hvis det er noe som ikke stemmer er han flink til å rette det opp igjen.