Ny duo leder VG-lista

Aishath Afeef og Kåre Magnus Bergh blir programledere for VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen.

NRK P3 og VG gjør igjen klart til sommerens største gratiskonsert i Norden, og 21. juni inntar Topp 20-showet Rådhusplassen i Oslo. Du er invitert!

Topp 20-turneen fortsetter i disse byene:

Stavanger | 3. juli
Trondheim | 10. juli
Bergen | 17. juli

 

Publikum vet de får en fet konsert.
Håkon Moslet

Nordisk samarbeid

– Det er flere ting som er nytt med Topp 20-showet på Rådhusplassen i år. På programledersiden har vi med oss Kåre Magnus Bergh, som sammen med P3s egen Aishath Afeef skal lose publikum gjennom showet. Jeg har stor tro på at de klarer å fylle de snerte skoene etter Marte Stokstad, sier tv-sjefen i P3 Ung, Håkon Moslet.

I tillegg skal Topp 20-showet for første gang sendes på svensk og finsk tv, noe som gjør VG-lista på Rådhusplassen til en nordisk tv-begivenhet. Moslet beskriver Topp 20-showet som en viktig begivenhet, fordi det er gratis og inkluderer alle.

– Vi så det i fjor sommer, da Rihanna hadde konsert i Oslo samme kveld. Likevel kom det 50 000 mennesker til Rådhusplassen og vi hadde et av våre beste år. Det er fordi Rådhusplassen er en liten institusjon blant sommerkonsertene i Norge, og fordi publikum vet de får en fet konsert med mange bra artister, uten at det koster noe, sier Moslet.

Folkefest

Programleder Kåre Magnus Bergh gleder seg, og tror det blir en vanvittig følelse å stå på scenen for å presentere et veldig proft show.

– Topp 20-showet på Rådhusplassen blir veldig svært. Med opp mot 100.000 publikummere blir det stor forskjell fra de andre programlederjobbene mine, sier programleder Kåre Magnus Bergh til P3.no.

Den erfarne programlederen beskriver Topp 20 som en gjev liste, og sier at han tror kidsa setter pris på folkefesten rundt det store showet i Oslo.

– Hvordan forbereder du deg til alle menneskene på Rådhusplassen?

– I andre show kan man legge opp til humor, og bygge rundt reaksjonene man får fra publikum. På Topp 20 kan jeg ikke dra en spøk og tenke at opptil 100.000 mennesker skal respondere. Jobbmessig tenker jeg på hvordan jeg skal løse akkurat dét. Så er det jo typisk at programlederen begynner å rope høyere jo mer folk det er der, og det skal jeg prøve å unngå. Jeg må huske at jeg har mikrofon, sier Kåre Magnus.

Mer: Alt om VG-lista Topp 20 fra 2012

Kåre Magnus beskriver medprogramleder Aishath som en flink og superproff dame, som han ser frem til å jobbe med. For noen år siden deltok de to programlederne på samme kurs, og Aishath forteller at hun oppdaget at Kåre Magnus var en rå type da han ble med på å skulke på slutten.

– Hørtes jeg kanskje litt ut som en stalker nå? Uansett er Kåre Magnus en utrolig koselig og morsom fyr som jeg gleder meg til å jobbe med, sier Aishath.

Det kribler i magen bare jeg tenker på det.
Aishath Afeef

– Redd for å drite meg ut

P3-programlederen skal gifte seg, og etter sitt eget bryllup er det Rådhusplassen og Topp 20-turneen hun gleder meg mest til i sommer.

– Jeg kjenner at det kribler litt i magen bare jeg tenker på å stå foran så mange mennesker. Jeg tror det blir helt rått, men er selvfølgelig hele tiden redd for å drite meg ut. En skrekkblandet fryd, kan du si, sier programlederen som du til daglig hører i Popsalongen på P3.

– Du har vært programleder for Topp 20-showene tidlgiere, hva liker du aller best med Topp 20-turneen?

–Topp 20-turneen er på en måte den rampete lillesøstra til showet på Rådhusplassen, hvor alt kan skje! Artistene slipper seg ofte litt mer løs på turneen, og så er det hyggelig å være en gjeng på tur. For meg som Oslo-jente er det stas å besøke andre byer, og å møte de entusiastiske publikummerne som trosser vær og vind for å få med seg konsertene, avslutter Aishath.

Bildegalleri fra Rådhusplassen 2012: