Øystein Fauske er Norges kuleste lærer!

– Det er et emosjonelt kaos, sier læreren som får ta med seg hele klassen fra Nordborg VGS på Finnsnes til Topp 20-konserten i Oslo!

Når P3 kårer Norges kuleste lærer er engasjementet stort. Elever fra hele landet nominerte sin lærer og de ti finalistene, som ble valgt ut av en jury, trakk inn tusenvis av stemmer.

Det er imidlertid Øystein Fauske, fra Nordborg videregående skole på Finnsnes i Troms, som stikker av med den gjeve tittelen Norges kuleste lærer!

– Det er et emosjonelt kaos, og en utrolig stor opplevelse, ikke minst det å få oppleve dette sammen med elevene. Det er jo mange flotte lærere der ute, men det er kjempefint med denne anerkjennelsen, sier Fauske.

Pur glede da Øystein Fauske ble kåret til Norges kuleste lærer. (Foto: Martin Aas).

Stor overraskelse

På fredag overrasket P3 elevene og lærerne på direkten i Popsalongen og stormet inn i timen til den intetanende klassen og avslørte at Øystein er vinneren av konkurransen.

Tårene rant og elevene hylte, skreik og kastet seg over læreren da P3 kom inn i klasserommet.

Se videoen med hvordan læreren og elevene reagerte i toppen av saken!

Norges kuleste lærer-trofeet mottar Øystein på scenen når VG-lista Topp 20 braker løs på Rådhusplassen i Oslo 29. juni. P3 sender hele klassen ned til Oslo der de får gratis opphold, og en drømmedag med VIP-plasser på Topp 20-konserten.

Øystein synes det var veldig kjekt at elevene nominerte han som Norges kuleste lærer, men at det beste var å se engasjementet det brakte til elevene.

– Det gjør noe med deg å bli satt pris på, på den måten, men det var flott å se at engasjementet var så stort blant elevene. De satt seg et mål og jobbet hardt for å nå det målet. Den viktigste lærdommen her er at hvis du vil så får du det til, sier læreren.

Se intervjuet med Øystein Fauske her:

– Ikke som andre lærere

Øystein Fauske er lærer for sytten jenter og to gutter som går på helsefagarbeider-linja på Nordborg videregående skole. Hele klassen sto bak avgjørelsen om å melde på Øystein, men det var var Malin Hoel som sendte inn nominasjonen til P3.

Som resten av klassen er hun utrolig glad for at det var Øystein som stakk av med tittelen Norges kuleste lærer, ikke bare fordi klassen nå får tur til Topp 20-konserten på Rådhusplassen i Oslo, men fordi Øystein fortjener det. Han er en person med stor omsorg for elevene og som tar dem på alvor.

– Øystein er ikke som andre lærere. Han lærer bort på andre måter som fungerer for oss, sier hun.

Klassekamerat Helena Holmen er enig med Malin.

– Han er rett og slett helt fantastisk. Han hjelper oss når vi sliter med ting og gir oss utfordringene vi trenger. Han er en utrolig god lærer, bare se på resultatene vi får, sier hun.

Nå gleder jentene seg til Oslo-tur med hele klassen.

– Det blir helt fantastisk. Jeg gleder meg mest til konserten, men også det at vi får en ordentlig avslutning på skoleåret, sier Malin.

Klasse 2HEA på Nordborg VGS med Norges kuleste lærer, Øystein Fauske. (Foto: Martin Aas).

Hvorfor er dette Norges beste lærer? Les hele begrunnelsen til klassen her:

Øystein Fauske er en fantastisk lærer som har lært oss på helsefagarbeiderlinja veldig mye. Ikke bare faglig stoff i de helsefremmende timene, men også hvordan vi skal oppføre oss mot andre mennesker.

Han får oss elever til å se det gode i oss slik at vi kan vise respekt og omsorg overfor andre mennesker, noe som er en del av yrket.

Øystein er ikke som andre lærere. Istedenfor å gi oss det vanlige oppsettet til de fleste lærerne; les i boka og gjør oppgaver. Så har vi hatt undervisning blant annet med å gjøre praktiske ting og å lære stoffet muntlig.

Vi har fått lov til å barbere Øystein på hvilken som helst måte, dette førte til at han ble gående med en smiley i bakhodet i 24 timer. Og det viser hvor bra lærer han er som faktisk er villig til å gjøre noe så drastisk for at vi skal lære. Vi har matet hverandre og vi har til og med malt klasserommet etter mye klaging av en stygg farge.

Når vi skal lære nye medisinske ord tar han en hangman med oss (!) og forklarer oss ordet etterpå. På denne måten klarer vi å se tilbake og huske ordet og hva det betyr.

En annen ting som han skal ha stor ære for, er at tre av elevene i vår klasse vant en landsdekkende konkurranse der man skulle lage en video om «Hvorfor bli en helsefagarbeider?». Øystein var veldig engasjert i dette og vi brukte mange av timene hans til å lage disse videoene, han kom med tips og ideer om hva vi kunne ha med i videoen.

Øystein fortjener virkelig tittelen som Norges kuleste lærer rett og slett fordi han er verdens kuleste og beste lærer. Han er en lærer som spiller wordfeud med elevene og man kan sitte å diskutere spill og andre ungdomsemner med han.

Vi i 2HEA har oppmuntret de i VG1 om å ta helsefagarbeiderlinja kun på grunn av Øystein, men han begynner til høsten som inspektør istedenfor lærer på skolen, så jeg syntes han fortjener og bli satt pris på dette siste året som lærer.

Gi din gratulasjon til Norges kuleste lærer i kommentarfeltet!