Aurora entrer det spirituelle: – Det vil vi nok se mer av

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med fem spor! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Aurora og Jesper Jenset med Vinni.

Angelo Reira – «Miami»

Angelo «Tunge Trond» Reira går under kategorien «din favorittrappers favorittrapper», og det med god grunn. Utgivelsene er ofte fengende og solide, og noen ganger tar jeg meg selv i å tenke at det er absurd at denne mannen ikke får anerkjennelse fra hele, eller større deler av, kongeriket.

For Angelo Reira er en ydmyk rapkonge som flere bør sjekke ut. Uanstrengt og triksfritt formidler han hverdagsobservasjoner, og deler indre liv på feite produksjoner, som på «Miami».

Linja «Føler meg flott nå for tiden / er rusfri / går turer på fjellet og samler energi» over en oppstemt garage-influert klubblåt er herlig motstridende, og desto mer interessant.

Ali Soufi-Grimsrud
Musikkansvarlig i NRK P3

Makosir – «Klatre»

Oppskriften her er god! 19 år gamle Makosir fra Oslo har tatt med seg smittende rytmer og latinoinspirert gitar inn i et behagelig og flytende r&b-univers.

Tankene mine flyr i hvert fall av sted til varmere strøk. Låta byr på et hint av bossa nova, og til tider samba. Gjennom det hele flyter Makosir sin vokal mykt over den unike produksjonen, som jeg må si at jeg setter veldig pris på: Den skiller seg nemlig ut fra mye av det jeg har hørt i det siste.

Når beaten kommer inn i denne låta er det ingen vei tilbake, man blir enten nødt til å sitte å gynge med, eller opp og danse. Makosir synger om å klatre, og jeg tror at dette er starten på en klatretur som er greit peila inn på en god artistkarriere. Her er det mye som stemmer, nemlig.

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Absolutt fredag»

Aurora – «Giving In To The Love»

Auroras unike evne til å kombinere det litt sære med klassiske pop-elementer gjør henne til en artist og låtskriver i verdensklasse. «Giving In To The Love» har noe energisk, eksplisitt og rocka over seg.

Gjennom en stram dramaturgisk oppbygging med korte vers og refreng, og med bro både ut og inn av refrengene kjennes låta intens og gir meg en følelse av at den tar tak i meg og holder fast. Det kjennes da ekstra befriende når låta beveger seg over i et noe mer svevende og fengende avsluttende parti. Der gjør det spirituelle seg mer gjeldende, og det vil vi nok se mer av i det kommende albumet.

Albumet «The Gods We Can Touch» slippes 21. januar og «Giving In To The Love» er Ukas låt på P3.

Ida Eline Tangen
Musikksjef i NRK P3

Jesper Jenset + Vinni – «Diskotek»

Hvis du vil møte helga med en skikkelig feelgood-låt, så setter du på «Diskotek». Nå som Norge har åpnet og vi får dra på dansegulvet igjen, er det på tide å «moonwalke» inn på diskoteket iført joggesko fra 1993 og en fresh silkeskjorte.

Jeg ble introdusert for Jesper Jenset i hans «Idol»-dager i 2014 – den gangen som en skikkelig storsjarmør av jenter landet over. Hiphop-legenden Vinni leker seg i sangen, med en grovere stemme som passer aldeles godt sammen med Jensets.

Den r&b-inspirerte popsangen treffer fredagsfølelsen godt. Refrenget er fengende, og jeg kan garantere at du vil få den sittende fast på hjernen.

Mari Tomine Solstad Roland
Journalist

Mari

B-Boy Myhre – «2009»

Før utgivelsen av debutalbumet har B-Boy Myhre sluppet den ene låta etter den andre med naivistiske tekster fulle av referanser til 26-åringens barndom. I dag kom skiva, og tematikken når sitt klimaks på sistesporet «2009».

«Action Man» og «Snømenn» sendte tankene til barneskolens lekestunder. «2009» er derimot året rapperen fylte fjorten, og låta tar på overraskende ektefølt – men også svett og forstyrrende – vis opp pubertetsårenes nevrotiske perspektiver på dating.

Mens geniale «Action Man» harselerte med maskulinitetsidealer og objektivisering av menn («Barbie Girl» i revers, tyve år senere), fortsetter «2009» sporet i en ydmykende blottlegging av hva fjortisen tror han må gjøre for å være god nok.

Det er noe direkte ubehagelig over å høre godt voksne Benjamin synge refrenget fra pjokkens perspektiv i forvrengt autotune, men i denne låta sitter hver linje som et skudd, og det er så herlig og skrudd produsert at jeg ikke klarer å slutte å smile.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

eskil