B.o.B foran sin største oppgave

– Sommerferien min er over, nå skal jeg turnere i to år.

I kveld spilte B.o.B for sitt største publikum noen sinne, da han gikk på scena til VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen i Oslo.

For tiden er multitalentet spillelistet på P3 med låta “So Good”, og neste singel ut er “Both of Us” hvor han har fått med seg countrydronninga Taylor Swift.

Lang turné i vente

Selv om B.o.B og reisefølget forsøker å forberede seg på de mange og lange reisene, skjer det alltid noe uforutsett.

– Det er aldri et kjedelig øyeblikk på veien, noe nytt og uventet skjer alltid. Alt fra strømbrudd på spillestedet, sprø fester, til at hotellet ikke har reservert rom til oss, listen er lang.

Lydverket i 2012: – Hvem er B.o.B?

1. mai ga han ut albumet Strange Clouds, og nå har artisten en – mildt sagt – lang arbeidsøkt foran seg. Derfor ble årets sommerferie gjort unna allerede før albumslippet.

– Jeg reiste til en øy midt i havet et sted. Nøyaktig hvor kommer jeg ikke til å avsløre, det var på et hemmelig sted. Nå har jeg to år med turné foran meg.

Senere i sommer skal han til Japan, og flere land enn dét, kan ikke B.o.B ramse opp.

– Jeg brukte å ha skikkelig god oversikt når det kom til kalenderen min, men nå vet jeg bare at jeg skal på turné. Likevel vet jeg akkurat det jeg trenger å vite.

Og hvordan underholder B.o.B seg selv på reise? Jo, med Instagram.

– Det blir dyrt å bruke nettet fra mobil verden rundt, men jeg er nødt til å være på Twitter og Instagram. Jeg gjør det for fansen. Det får meg også til å føle at jeg likevel får med meg hva som skjer der alle andre er.

B.o.B før VG-lista Topp 20. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)
B.o.B poserte med seriøs coolnes før VG-lista Topp 20. (Foto: Rashid Sjef Akrim, NRK P3)

Malermester B.o.B

Norge var det første skandinaviske landet han spilte i, og i dag var det fjerde gang B.o.B spilte i Norge, etter hans første opptreden på Quart-festivalen i 2009.

– Hvilken del av prosessen med å lage en låt liker du best?

– Når den er ferdig, sier B.o.B og ler.

– Magien for meg er selve produksjonen som jeg oftest gjør selv, det å gå fra ingenting til å fargelegge lufta.

– Å få noen til å se lyd, det er min utfordring. Hvis jeg kan spille en låt, og folk kan få bilder i hodet – da har jeg gjort et suksessfullt lydbilde.

Når B.o.B – eller Bobby Ray som han egentlig heter – gjør samarbeid med andre artister, er det ikke i junior-klassen. Bare på hans siste album dukker det opp navn som Nicki Minaj, Lil Wayne og Chris Brown.

– Å bry seg om hvem jeg jobber med er det aller viktigste, og å bry seg om musikken deres og hva de liker å gjøre i studio. Man må gå inn i deres verden, på samme måte som jeg ikke vil samarbeide med noen som ikke ønsker å komme inn i min verden.

Han forteller at han aldri har hatt en sjekkliste over drømmesamarbeid, og stresser heller ikke med å finne nye artister å lage musikk med.

– Samarbeidene bare skjer.

Ett av samarbeidene er som nevnt med Taylor Swift, og onsdag hadde musikkvideoen premiere:

– Det var veldig naturlig å jobbe med Taylor, vi er begge fra sørstatene. Videoregissøren pressa oss sannsynligvis lengre enn vi noen gang tidligere har blitt pressa, og ikke på en masete “jobb, jobb, jobb”-måte, det var mer en utfordring for å få oss til å levere det beste vi kunne.

– Det viser at han bryr seg om arbeidet sitt og legger kvalitet i det, noe jeg synes er viktig.

– Hvordan var det å spille inn videoen på landet med en country-artist?

– Det var interessant. Jeg har gjort mange samarbeid, og mye av greia mi er å kombinere to forskjellige verdener, jeg er en brobygger. Jeg tror det utvider horisonten til mange.

Les også: “Barcelona” 10 år
Bildegalleri: Rød løper på VG-lista Topp 20