– Bare se på han da!

TOPP 20 KL. 20.00: I kveld får Norges kuleste lærer og skoleklassen fra Finnsnes tidenes avslutningstur.

10 timer og over 165 mil tok det Norges kuleste lærer og hans skoleklasse, fra Finnsnes i Troms, å komme seg ned til Rådhusplassen.

Les også: Øystein Fauske er Norges kuleste lærer!

13 ivrige elever, deriblant en gutt, gleder seg tross lite søvn, til å nyte gratiskonserten i kveld fra de aller beste plassene.

– Det er så spennende og artig. Hele opplevelsen i seg selv er helt fantastisk, sier elevene rett før Sirkus Eliassen kommer inn for å hilse på.

Perfekt avslutningstur

Klassen på totalt 19 elever er nettopp ferdig med helsefag på videregående skole og Oslo-turen er den første og siste turen de har sammen.

Selv om Flo Rida var artisten klassen hadde gledet seg mest til å se, er de langt fra å henge med hodet.

– B.O.B, Sirkus Eliassen, alle artistene er bra og vi gleder oss til å se dem alle. Og elevene er enige om at de skal gjøre det beste ut av opplevelsen selv om det regner.

Les også: Disse opptrer på Rådhusplassen i kveld

Hva er kult?

Hovedpersonen selv, Øystein Fauske, er ikke riktig sikker på hva han gjør som er så kult, men synes det er veldig stas å få den type oppmerksomhet fra elevene.

Øystein Fauske er Norges kuleste lærer, men vet ikke helt hva han gjør som er så kult. (Foto: Rashid Akrim / NRK P3)

– Hva som er kult, har jeg ikke helt oversikt over, men det som er så gøy å se, er hvordan elevene beskriver sine lærere i konkurransen. Beskrivelsene viser at de opplever å bli sett og å bli tatt på alvor, og det er viktig, sier Øystein.

Øystein har jobbet som lærer i ti år og mener han har blitt strengere og strengere for hvert år.

– Det er så bra at det likevel er rom for å vitse og ha det gøy selv om man er streng og tydelig. Det er det som skaper et godt fellesskap mellom læreren og elevene.

– Bare se på han da!

– Bare se på han da! Er svaret på hvorfor Øystein er Norges kuleste lærer.

– Måten han er på er det som gjør han så kul. Han kan få oss til å lukke pc-skjermen med bare blikket.