Baroness i stygg bussulykke

Det amerikanske bandet Baroness var involvert i en bussulykke i England i formiddag. Flere personer i bandet ble skadet, og sjåførens tilstand er kritisk. Saken er oppdatert.

ITV melder at turnebussen til Baroness kjørte av veien nær Bath i England tidligere i dag. Bussen skal ha vært på vei mot Southampton, og skal ha kjørt av en viadukt og falt rundt 10 meter. Syv av ni personer som befant seg inne i bussen skal ha sluppet unna uten store skader, mens sjåføren og en passasjer måtte reddes ut av brannvesenet og er kjørt til sykehus med det som blir betegnet som alvorlige skader. Alle datoene på resten av turneen skal nå være avlyst.

OPPDATERT:

Baroness kom med følgende melding via sine nettsider to dager etter ulykken:

John Baizley har brukket armen og foten på venstre side. Allen Blickle og Matt Maggioni fikk begge brudd i ryggvirvelen. Alle tre ligger fortsatt på sykehus. Pete Adams har blitt behandlet, og har blitt skrevet ut fra sykehuset. Tre av de fem i crewet som var i bussen har også blitt behandlet og har blitt skrevet ut, en i crewet testes fremdeles, og bussjåførens tilstand er fremdeles kritisk.

Baroness er et av de beste nye metal-bandene fra USA, og spilte i forrige uke på Øya-festivalen i Norge. Baroness ga nylig ut dobbelalbumet Yellow & Green som har fått svært gode kritikker i musikkpressen. John Baizley fra Baroness har blant annet laget coveret på Kvelertaks populære album, og Kvelertak var ett av mange band som brukte Twitter for å sende sin medfølelse i går.

– Våre venner i Baroness opplevde alle turnerende bands mareritt. Våre tanker går ut til dem, crewet, sjåføren, familie og venner.

Baroness-bussen, foto: Avon And Somerset Police.