BENDIK til Urørtfinalen

Vant med et knapt flertall av rekordmange stemmer i årets siste Urørtduell.

Rekordmange har vært med å stemme fram sin favoritt i høstens fjerde og sist Urørtduell. Til sammen har det kommet inn 84.924 stemmer – mot henholdsvis 10.423, 16.926 og 64.611 stemmer i de tre første rundene.

54,4 prosent av disse stemmene gikk til BENDIK, som takket være lojale fans som har stemt i massevis og den nydelige låta “Igjen” dermed er sikret plass når Urørtfinalen går av stabelen 20. januar 2012.

Hør vinnerøyeblikket her:[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/12/BENDIK-vinner-Urørtduell.mp3|titles=BENDIK vinner Urørtduell]

– Å herregud! Jeg drømte i natt at det ble så jevnt, men det her er jo helt utrolig. Helt siden jeg var 14 år har jeg fulgt med i Urørtfinalen, og nå skal jeg plutselig være med selv. Det er utrolig kult, og det tar nok litt tid før det synker ordentlig inn, sier Silje i Bendik.

Hør Bendik – Igjen:[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/12/BENDIK.-Igjen-1.mp3|titles=BENDIK. – Igjen]

Silje Halstensen i BENDIK får beskjed om at de har vunnet duell (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Den fornøyde vinneren skal feire med eksamen, mens hennes to kumpaner i bandet nok får tatt en litt bedre fest.

Les: Alt om Urørtduellene.

Urørts programleder er stor fan av BENDIK.

–  De er en helstøpt trio som virkelig fortjener finaleplassen. De byr på seg selv, lager fengslende, klangrike poplåter som tar med lytteren fra det skjøreste skjøre til det voldsomme og utagerende. BENDIK har fått meg til å reagere fysisk, på den gode måten, mer enn en gang på konsert. Å se de på finalen blir rålekkert! Dessuten er det på sin i  plass med en kvinne blant alle gutta i finalen, sier Mari Garås Monsson begeistret.

Profil: BENDIK på Urørt.

BENDIK er den siste finalisten som har kvalifisert seg via duellene, og skal konkurrere mot Mikhael Paskalev, Overthrow og Lemâitre i finalen.

Les: Mikhael Paskalev til Urørtfinalen

Les: Overthrow til Urørtfinalen

Les: Lemâitre til Urørtfinalen

Angelica's Elegy og BENDIK møttes i denne ukas urørtduell (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

God taper

De to duellantene kjenner hverandre godt. De er både tilknyttet det samme plateselskapet i Trondheim, og i slekt – Silje fra BENDIK er nemlig stesøskenbarn med Jonas i Angelica’s Elegy.

Dermed er taperen nødt til å være diplomatisk.

– Når vi fikk en så hard motstander, er det ikke så forferdelig å tape. BENDIK har fantastiske melodier og er enormt flinke live. Dessuten har de veldig fine, tjukke trommer og synter, og vokalen står utrolig bra mot lydbildet, sier Simen i Angelica’s Elegy.

Simen i Angelica's Elegy i studio (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Urørts programleder er full av lovord om Angelica’s Elegy, som var svært nærme å gå av med seieren i ukas duell.

– Angelica’s Elegy gjør det innadvendte utadvendt, og det er en kunst i seg selv. På konsert er de rett og slett magiske og inviterer inn i et helt eget univers! Bunnsolid kvalitet helt ut i fingerspissene. De har en fantastisk evne til å improvisere og leike seg med låtene sine. Det er fristende å kalle dem for småbrødrene til Dungen, sier Mari Gaårs Monsson.

Profil: Angelica’s Elegy på Urørt

BENDIK er i Urørtfinalen, og kjemper mot Mikhael Paskalev, overthrow og Lemâitre om den gjeve tittelen "Årets Urørt". (Illustrasjon: Rashid Akrim, NRK P3)

Se bilder fra alle duellene her.

Nok en stemmerekord

I duellen mellom Anana og Mikhael Paskalev ble det satt ny stemmerekord i Urørt-sammenheng. Hele 64.611 var med på å stemme fram sin favoritt. Denne uken har det tikket inn nok stemmer til at nok en rekord er satt.

– At det kom inn over 60 000 stemmer i forrige uke var ekstremt overveldende. Forrige ukes duellanter har begge et mer poppa nedslagsfelt enn duellantene har hatt denne uka, derfor blir jeg nesten litt lammet av tanken på at det har kommet inn nesten 85 000 stemmer nå! At to band som lager hakket mer utilgjengelig musikk det tar tid å få tak på genererer så mye oppmerksomhet er vannvittig tøft. Det vitner om et ekstremt musikkinteressert publikum. Rått, sier Urørts programleder Mari Garås Monsson.

Urørtfinalen 2012 går av stabelen 20. januar. For å lade opp kan du sjekke ut alt fra fjorårets finale her.

Hva synes du om ukens vinner, og årets finalister? Legg igjen din kommentar under.