Alt om Urørtduellene

Autolaser, BENDIK, Mikhael Paskalev, Overthrow og Lemâitre møtes i finalen 20. januar.

20. januar 2012 er det duket for en av de viktigste musikkbegivenhetene for ny norsk musikk hvert eneste år. Urørtfinalen går av stabelen på Samfundet i Trondheim, og vinneren – og de øvrige finalistene – kommer etter all erfaring i stor grad til å prege musikkåret 2012.

Du kan lese mer om hvordan duellene ble avviklet nederst i saken.

Hva skjer nå?

BENDIK, Overthrow, Mikhael Paskalev,Lemâitre og Autolaser skal kjempe om å bli “Årets Urørt” 20. januar. Sistnevnte ble hentet inn igjen som en “joker” etter å ha fått flest unike stemmer av de som gikk ut i duell.

Les også: Autolaser til finalen

Hør finalelåta til Autolaser – “Magenta”:
AutoLaser – Magenta (Original Mix)

Like etter jul er det duket for en ny runde hvor du stemmer på din favoritt i ukene frem mot festkvelden som skal foregå på Samfundet i Trondheim. I tillegg vil det på selve finalen, som skal sendes direkte på NRK 3, være en kompetent fagjury som også skal være med å bestemme hvem som går til topps i finalen. Følg med i ukene fremover for mer informasjon om hva som skjer.

Les og se: Alt fra fjorårets finale!

Fjerde duell: BENDIK til finalen

Etter at det ble satt ny rekord i duellen mellom Paskalev og Anana den foregående uken, trodde ingen at det kunne bli toppet. Men Angelica’s Elegy og BENDIK engasjerte folket, og sørget for ny stemmerekord i urørtsammenheng; hele 84.924 stemmer kom inn i duellen. BENDIK stakk av med 54,4 prosent og en knepen seier, og vokalist Silje som representerte bandet i studio, var storfornøyd.

– Å herregud! Jeg drømte i natt at det ble så jevnt, men det her er jo helt utrolig. Helt siden jeg var 14 år har jeg fulgt med i Urørtfinalen, og nå skal jeg plutselig være med selv. Det er utrolig kult, og det tar nok litt tid før det synker ordentlig inn.

Hør BENDIK – Igjen:
[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/12/BENDIK.-Igjen-1.mp3|titles=BENDIK – Igjen ]

Les: BENDIK til Urørtfinalen.
Mer om Bendik: Besøk Urørtprofilen

Tredje duell: Mikhael Paskalev vant popduellen

Fredag 25. november kvalifiserte Mikhael Paskalev seg til Urørtfinalen etter å ha kjempet mot Anana. Han fikk 72,8 prosent av 64.611 stemmer – et enormt høyt tall – og inntil da, ny rekord.

– Det er veldig sjukt. Overveldende, konstaterte Paskalev.

Les mer her: Mikhael Paskalev til Urørtfinalen.

Hør Mikhael Paskalev – I Spy:
[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/11/Mikhael-Paskalev-I-Spy.mp3|titles=Mikhael Paskalev – I Spy]
Mer om Paskalev: Besøk Urørtprofilen

Andre duell – Hardt mot hardt: Overthrow vant mot AutoLaser

I årets andre Urørtduell kjempet hard elektro med dubstep-elementer mot thrashmetal som møter moderne metal: Stavangergutta i Overthrow mot det maskerte undergrunnsfenomenet AutoLaser (Kent Tonning) fra Trondheim.

I duellen kom det inn nesten 17 000 stemmer og med 68 % av stemmene gikk Overthrow til topps. Nå er de klare for Urørtfinalen!

Overthrow ble representert ved gitarist Erlend Færevåg. Etter et lite jubelbrøl tok han seieren med fatning:
– Nå skal jeg hjem til de andre i bandet og øve!

Hør Overthrow – Destroyeryouth:

[audio:http://www.nrk.no/urort/1.0/track/listen/1544784.mp3|titles=Overthrow – Destroyeryouth]
Mer om Overthrow: Besøk Urørtprofilen

Les: Overthrow til Urørtfinalen!

Første duell – Lemâitre til finalen

Lemâitre kvalifiserte seg fra høstens første duell til Urørtfinalen 2012.

Uke 45 møttes elektronikaduoen Lemâitre  og rapperen Emilio i duell. Begge hadde ei lang og spennende uke fra annonseringen mandag 7. november til vinneren ble avslørt i Popsalongen fredag 11. november.

– Totalt har det kommet inn 10423 stemmer. Vinneren fikk 56,2 prosent av disse og er… Lemâitre, kunne P3s musikkprodusent Wolfgang Wee fortelle de spente kandidatene da de gjestet Popsalongen.

– Utrolig digg, var første reaksjon fra 20-åringene Ulrik Lund og Ketil Johansen, som vekker begeistring både i inn- og utland med sin blanding av dundrende disko og fengende pop.

Hør Lemâitre – Strobes Pt. 2:
[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/11/Lemâitre-Strobes-Pt.-2-1.mp3|titles=Lemâitre – Strobes Pt. 2]
Mer om Lemâitre: Besøk Urørtprofilen
Les: Vinneren er Lemâitre!

Alt om Urørtduellene

To og to duellanter ble valgt ut blant de 36 banda og artistene som har vært Ukas Urørt det siste året – Publikum avgjorde hvem av de to som gikk videre til finalen.

BENDIK er i Urørtfinalen, og kjemper mot Mikhael Paskalev, Overthrow og Lemâitre om den gjeve tittelen "Årets Urørt". (Illustrasjon: Rashid Akrim, NRK P3)

Miksteip: Ukas Urørt 2011.

Les om alle som har vært Ukas Urørt i 2011 her.

Hver mandag i november presenterte Urørt to og to seminfinalister – og den som fikk mest stemmer hver uke gikk videre til finalen i januar.

Alt om fjorårets finale!

Etter at semifinalistene ble annonsert, ble de konkurrende låtene satt i høy rotasjon på P3 den påfølgende uka. Som på alle andre områder gjaldt det å bruke stemmeretten for å sikre sin favoritt finaleplass. I alt kom det inn rekordmange stemmer underveis i Urørtduellene.

Spennende finale

Mari Garås Monsson, programleder for urørt (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

– I fjor skapte duellene enorm interesse hos publikum og fans. Det var nervepirrende hver eneste uke og mange tusen stemmer kom inn. Vi håpet selvsagt på lignende respons i år, og det ble definitivt en suksess! Massiv oppslutning rundt hver eneste duell, det viser at folket virkelig bryr seg om og ønsker å være med å løfte frem ny norsk musikk. Det er veldig kult, konstaterer Urørtprogramleder Mari Garås Monsson i etterkant av årets dueller.

– Nå gleder jeg meg veldig til finalen 20. januar! Et fantastisk bredt spekter av band får vise seg frem for det norske folk i prima sendetid, direkte på NRK 3. Det blir råspennende, fortsetter Mari.

Mens du venter på Urørtfinalen 2012…

Se hele prisutdelingen fra 2011 i reprise: