Autolaser til Urørtfinalen

Fikk flest stemmer av de som røk ut av duellene – og er hentet inn igjen til finalen 20. januar.

I november kvalifiserte fire artister seg til Urørtfinalen via Urørtduellene. Autolaser var blant dem som ikke nådde helt opp – men nå er talentet fra Trondheim hentet inn igjen til å konkurrere mot Lemâitre, Overthrow, Mikhael Paskalev og BENDIK i finalen.

– Helt rått, sier Kent Tonning, som mannen bak masken egentlig heter, når det har gått opp for han at han er sikret plass  i finalen.

Dubstep

Autolaser lager knallhard elektronika, og er en gave til alle som elsker tung dubstep på dansegulvet. I tillegg er han en reser på remikser.

Han er ikke enig med P3s musikksjef Mats Borch Bugge i teorien om at dubsteppen er på vei ut igjen.

– Autolaser er den av de utstemte duellantene som fikk fleste unike stemmer. I tillegg har vi i Urørtredaksjonen stor tro på han; i år har han vært den tydeligste norske stemmen innenfor et uttrykk som kan sies å ha dominert det elektroniske segmentet av musikkåret 2011, og han har et liveshow som biter fra seg, forteller Urørts prosjektleder Jørgen Hegstad.

Hør finalelåta “Magenta”:

AutoLaser – Magenta (Original Mix)

Sjekk ut flere av låtene til Autolaser på Urørt.

Autolaser på P3-Scenen under Pstereo 2011. (Foto: NRK)

Skjult kamera

Urørtredaksjonen hadde klekket ut en snedig plan for å overraske Autolaser med nyheten. Christine Dancke er musikkprodusent i Urørt, men har også et eget program på P3 hver lørdag – og hun lokket Autolaser til NRKs lokaler ved å si at hun ønsket et intervju med han til programmet sitt. Overraskelsen var dermed stor da Urørts programleder Mari Garås Monsson dukket opp med gode nyheter.

Se video av stuntet øverst i saken!

Autolaser ble Ukas Urørt i august i år, og var den av de utsemte duellantene som fikk flest unike stemmer.

Les: Dans til Autolaser.

Les også: Alt om Urørtduellene

Hva synes du om Autolaser? Legg igjen din kommentar under!