Best akkurat nå

Arctic Monkeys, Deep End og Chain Wallet står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Internett flommer over av ny musikk. Mye er dårlig. Noe er bra. Vi er her for å gjøre jobben for deg, og gir deg de beste nye låtene fra kjente og ukjente artister hver uke.

Vi samler det vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste. Alle sjangre får plass, og siden hele det store musikkmiljøet i P3 bidrar, er det noe for enhver smak på lista.

Her vil det til enhver tid ligge 100 låter.

Sjekk ut spillelisten her

Les også: Slik bestemmes P3-musikken

Uke 50:

Alice Refsdal

Arctic Monkeys – «Anyways»

Arctic Monkeys har for meg vært et band jeg setter på når jeg trenger litt «attitude» på øret, med et snertent glimt i øyet. Det Sheffield-fødte bandet bringer denne gangen noe nytt på bordet: en retro ballade som nesten minner litt om 50-talls Doo-Wop som møter indierock-sjangeren. Jeg liker det! Sett den på når du leser en god bok eller ta en dans på stuen, denne smører sjela godt i julestresset.

Anab Ayan Suleiman

River Tiber – «Deep End»

BADBADNOTGOOD, Daniel Caesar, River Tiber – musikken til disse kanadiske guttene gjør noe med meg. Jeg tror det har noe med den ene tingen de alle har til felles: rolig, sløvt trommebruk. “Deep End” er en deilig, beroligende alternativ R&B-låt ledet av sakte trommer, akkurat som jeg liker det.

Ali Soufi-Grimsrud

Rico Nasty – «Guap (LaLaLa)»

Snakk om å gå hardt inn. Rico Nasty er personifiseringen av spøken “du rapper så høyt at du må ha mikrofonen i et annet rom”. Breial som en Hummer, brølende som, ja, du ser tegninga. Rico Nasty forteller oss hvor mye spenn hun har – og hvor elendig du er – over enkel, men effektiv bassføring og tilhørende produksjon signert Kenny Beats. Fløtt deg!

Anna Nor Sørensen

Broods, NASAYA – «Peach (NASAYA Remix)»

Originalversjonen til newzealandske Broods beit seg dessverre aldri helt fast, men så kom jeg tilfeldigvis over denne DEILIGE, litt Flume-aktige remiksen, gjort av NASAYA fra den franske øya Réunion i det indiske hav. Hvis man googler bilder av Réunion og setter på denne remiksen, så klarer man kanskje å glemme dette kalde vintermørket i tre minutter og 38 sekunder. Pluss for nydelig cover.

Chain Wallet – «No Ritual»

Hvis du liker smårocka, nostalgisk drømmepop like godt som meg, så må du ha den nye låta til bergenserne i Chain Wallet i lista di. Gleder meg til nytt album på nyåret!

Christian Leave – «Never»

Hva skjer her, da?! Aldri hørt om fyren, men et raskt søk forteller meg at Christian Akridge har vært internettstjerne i mange år, best kjent fra Vine (R.I.P., Vine-kompilasjoner på YouTube er det beste jeg veit etter musikk). Nå har bedroom-popen tatt han og det låter gøyalt og energisk, vokalen oppleves som veldig ekte og dessuten får jeg kjærkomne førsteplata-til-Local Natives-vibber. Hvor ble det av de forresten?

Sjekk ut tidligere Best akkurat nå-omtaler her!