Best akkurat nå

Sommeren er på hell, men aldri musikken. Sjekk ut P3s nye favorittlåter!

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Ukas låt på P3

Matilda – «Her too»
Noe av den aller beste popmusikken er den som både løfter deg skyhøyt, samtidig som melankolien lusker i bakgrunnen. Den som gjør at tårene presser på, mens du gliser fra øre til øre. Matildas nye er et prakteksempel på de kreftene, de følelsene. Hun trykker på de helt riktige knappene, uten å høres utstudert ut.

Overgangsfaser er sensitive greier, og Matilda skildrer kjærlighetens intense kvaler så du nærmest er der og river deg i håret sammen med henne. Det er storslagent, aldri brautende, hele tiden oppsiktsvekkende nært. Og akkurat dét er ganske vondt, slik som den beste popmusikken ofte er.

Ali Soufi-Grimsrud, musikkjournalist i P3

E-40 – «Wake they shit up» ft. B-Legit + Stresmatic
Du kan sannsynligvis telle på en hånd hvor mange rap-artister som har lansert oppunder tredve album (!) og fortsatt er relevante. E-40 er kanskje kongen på haugen i den kategorien. Tung bass og elektroniske beats med 50/50 alvor og humor, ofte bittelitt kledelig off-beat, fra 51-åringen (!!), som vanlig. Og det er akkurat det «Wake they shit up» er. Kudos til gjestene for godt levert refreng og sterkt vers, henholdsvis av B-Legit og Stresmatic.

Teyana Taylor – «How you want it» ft. King Combs
Taylor leverer musikk igjen etter fjorårets vellykkede EP «K.T.S.E.». Kanye-protesjeen får ingen uvenner blant R&B-fansen med «How you want it» som sampler Mase sin `97-hit «What you want». Det obligatoriske rap-verset enhver R&B-låt med respekt for seg selv har, blir levert av King Combs, sønnen til sjølveste Diddy. Den sagnomsuste lyden av sjangeren fra nittitallet får en finfin «make over», og det er selvfølgelig sensuelle vibber som gjelder her.

Peder Haugfos, journalist i Urørt

Solå – «Dizzy»
Den Øya-aktuelle Soundcloud-artisten har nå sluppet musikk på Spotify for første gang, og det er vel verdt et utropstegn (!). Stavangerjenta lager lo-fi R&B på soverommet. Bokstavelig talt.

Personlig var jeg så heldig å treffe Sol i forbindelse med tittelen «Månedens Urørt» i mars. Under intervjuet satt hun i sin seng på soverommet i kollektivet i Bergen og jobbet med denne låten. «Dizzy» er en låt om kjipe perioder i et forhold og hvordan det fører til sterkere følelser og tettere bånd. Musikalsk er det en repetitiv og hard beat i bunn med Sol sin fløyelsmyke stemme på toppen av det hele. Flott, enkel, avhengighetsskapende og deilig ny norsk musikk fra Sol.

Bibio – «Spruce tops»
Musikk med mye spennende gitarlyd. Landlig og idyllisk med et folk-orientert preg. Fløyte har til og med den britiske produsenten tatt med i denne instrumental-låta. Bibio er en artist med en fot innen mange sjangre. «Spruce tops» har elementer fra både ambient, elektronika og hip hop. Stemningsfullt, høstlig og avslappende for folk flest.

Tycho – «Into the woods»
Dette er musikk som passer til natur og som får natur til å passe til musikk. Den atmosfæriske stemningen Scott Hansen (Tycho) skaper, er helt unik og hans nyeste album har en helt ny dimensjon over seg. Med lyder fra naturen, sine særegne, dråpeaktige synther, sitt klangfulle lydbilde og sin lekenhet så klarer Tycho igjen å sette sitt preg på den lugne, repetitive og enkle ambiente musikkstilen.

Tidligere har Tycho stort sett gitt ut instrumentalmusikk, men på sitt nye album, «Weather», har han fått med diverse vokalister. Det bryter litt med den atmosfæriske stemningen han er kjent for, men låta «Into the woods» er et unntak og er helt ren for vokalbruk og får meg (som tittelen tilsier) til å lengte ut til skogen med denne låta på øret.

Polo & Pan – «Gengis»
Dette er klubbmusikk langt utafor boksen. De franske produsentene har oppnådd hundrevis av millioner avspillinger med sin sære og spenstige klubbmusikk. Dette er også rart, men noe annet. Et tungt psykedelisk lydlandskap med mongolsk strupesang, seljefløyte, ørneskrik, munnharpe, bongotrommer og mye annet rart. Originalt og fengende. Kuriøst og dansbart for de større dansegulvene!

Wolfgang Wee, programleder og musikkprodusent i P3

Redfield – «Don’t worry» (Axwell Cut)
Dyp minimalistisk vokalhouse med Axwell-signatur som ser ut til å ha gått under radaren hos mange i sommer.

Tuxedo – «On a good one»
Tuxedo, dette ganske lekne sideprosjektet til Mayer Hawthorne, hvor de blander feelgood 70- og 80-tallsvibber med nymotens beats, er ute med nytt album. Denne er vanskelig å mislike.

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3