Best akkurat nå

Veronica Maggio gir oss en ny smakebit på sitt neste album og flere Urørt-artister leverer den beste nye musikken.

Varm opp til ny uke med den beste nye musikken fra Norge og internasjonalt. Spillelista er oppdatert med alt fra ferske pop-perler, til «old school» hip hop og melodisk punk.

Best akkurat nå

Her er P3-folkas nye låtfavoritter. Hver uke samler vi musikken vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste slik at du kan gå inn i helga med ny musikk på øret!

Se også: Tidligere Best akkurat nå-favoritter

Vi samler musikken vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste. Alle sjangre får plass, og siden hele det store musikkmiljøet i P3 bidrar, er det noe for enhver smak på lista. Her vil det til enhver tid ligge 100 låter. ?

Sjekk ut spillelisten her

Les også: Slik bestemmes P3-musikken

Tete Lidbom, programleder i P3


Meduza + Goodboys – «Piece Of Your Heart» (Ukas låt)
Er du en av de som kjenne helgekjøret bruse over når du hører Loud Luxury ft. Brando – «Body»? Da har jeg gode nyheter til deg. For italienske Meduza leverer med den kommende hiten «Piece Of Your Heart» samme sjelsettende pop-house skreddersydd for dansetrinn av typen «pumping av tak», «tørke svetten av pannen» og «lynraske hoftebevegelser».

Ronny Brede Aase, programleder i P3


Veronica Maggio – «Tilfälligheter»
Når Veronica Maggio er god, då er musikken hennar heilt fantastisk! Og med sin nyaste singel, «Tillfälligheter», er ho nett kvar ho skal vera. Ho er snart klar med ny plate, produsert med Joakim Berg frå Kent, og med denne låta på repeat gler eg meg som faen! Favorittaugneblunk: Når Maggio syng «Önskar bara att jag aldrig haft handen i ditt hår, tungan i din mun».

 

Anna Nor Sørensen, musikkjournalist i P3


Company Ink – «Young Milk»
Nok et sterkt singelslipp fra den Trondheims-baserte duoen som knivet om Årets Urørt-tittelen i fjor. «Young Milk» går i fotsporene til sine forgjengere og byr på punk-inspirert og melodisk gitarpop, for ikke å snakke om akkurat passe «in-your-face»-vokal som gir meg energien jeg trenger om dagen!

 

Abiel Tesfai, programleder i P3X


Skepta – «Greaze Mode»
WOW! For en låt. Mens vi venter på albumet som lanseres i slutten av mai, får vi en smakebit på hva vi kan forvente fra Ignorance is Bliss. Vi hører Skepta gjøre sin ting på en rolig beat som kan gjøre et hvilket som helst vors relativt gira. Han har tidligere sagt at andrealbumet er en reaksjon på internettkulturen, hvor alt må være politisk korrekt og vi blir blottet for all kreativitet. «Denne skiva er vår egen Ying og Yang i livet», sa artisten. Forvent et fyrverkeri, og ikke minst en «skitten» og grimey versjon av Skepta.

Asap Ferg Feat Asap Rocky – «Pups»
For en banger! Det er vel lit over en uke siden Ferg slapp låta «Pups», og følelsen jeg får er «old school» Method Man og Redman, og ikke minst Wu-Tang Clan. De representerer New York og Harlem på sitt beste. En som virkelig får føle på respekten er «The Dawg», DMX. Låta er nemlig samplet fra skiva It’s Dark and Hell Is Hot, og låta «Get at Me Dog». Vi er tilbake til det gode 90-tallet hvor en god battle aldri er feil. To kompiser og begge viser frem sine «spytte»-kunster. Salute! Hvis du liker musikk som dette, bør du sjekke ut nettradioen til P3X.

Peder Haugfos, journalist i Urørt

Marbles – «European dreams» (Fra Urørt)
Dette er drømmende pop med hyggelige akkordprogresjoner og deilige gitar-riff. En låt som passer ypperlig på sene, lyse sommerkvelder og for deg som er fan av Tame Impala.

Jouska – «Titanics» (Fra Urørt)
Noen kaller dette for lavbudsjetts-elektropop, men Jouska har skapt et mektig lydlandskap med vrengte maskiner, repetitive beats og en utrolig bruk av vokal. Deres egenart når det kommer til sample-bruk er også fascinerende. Spennende ny, norsk musikk!

Håvard Røsæg, musikkjournalist i P3


Charli XCX ft. Lizzo – «Blame It On Your Love»
Charli XCX er pop-artisten som en gang i tiden var på vei til å bli en av de aller største. I stedet begynte hun å samarbeide med eksentriske produsentene tilknyttet PC Music, og lagde en rekke utgivelser som hørtes ut som fremtids-pop skrudd opp til 11 – musikkens svar på alt for søtt, syntetisk godteri (en bra ting, spør du meg). Men nå melder hun sin tilbakekomst i mainstream-popen. De innvidde vil kjenne igjen «Blame It On Your Love» som en radiovennlig versjon av «Track 10» fra hennes siste album – uten at det gjør noe: Refrenget sitter fortsatt klistret i hodet som rosa tyggis, og albumaktuelle Lizzo supplerer i tillegg med et sedvanlig sassy gjestevers.

Anab Ayan Suleiman, musikkprodusent i P3


Megan Thee Stallion ft. Da Baby – «Cash Shit»
Det etterlengtede debutalbumet til Megan Thee Stallion er endelig her. Jeg fikk umiddelbart sansen for den basstunge «Cash Shit» med NC-rapperen DaBaby. Musikken til Houstons heteste jente resonnerer sterkt hos meg fordi den er kjepphøy, kompromissløs og «ratchet» – som tilfeldigvis er en annen låt fra Fever jeg liker veldig godt.