Best akkurat nå

LES OG LYTT: Fieh, Raphael Saadiq og Toni Romiti er blant ukas låt-anbefalinger.

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Ukas låt på P3

Gabrielle – «Aldri aldri aldri»
Den 34 år gamle bergenseren har, med sitt nye album «Snart, Gabby», definitivt funnet tilbake til gamle takter. Og mens «Tenker på deg» har rotert på norske radiostasjoner, har albumets kanskje mest fengende spor, «Aldri aldri aldri», allerede blitt en fan-favoritt.

Wolfgang Wee, programleder og musikkprodusent

Roberto Surace – «Joys» (Purple Disco Machine Remix)
Låten «Joys», fra den hittil ukjente italieneren Roberto Surace, skulle vise seg å bli en av årets store klubb- og Ibiza-favoritter. Første remiks ut kommer fra den populære, tyske artisten Purple Disco Machine.

Ruben Gran, P3-legende

Toni Romiti – «First place» feat. Queen Key
«Tell me why I fell in love with you in the first place», synger Toni. Hun gjør det dessuten usedvanlig smekkert, med en type R&B-røst som nesten er i ferd med å dø ut i all crossover-trang i moderne tid. Og det minner meg om minst én forelskelse og hvordan den oppstod. Forelskelsen min i hiphop. Jeg tror det var trommene som traff meg først den gang, og slike trommer, det er denne bangeren velsignet med.

Peder Haugfos, musikkjournalist

Gang Starr – «Family and loyalty»
J. Cole rapper med et spøkelse i denne kommende hiphop-klassikeren. Den legendariske duoen Gang Starr er tilbake med sin første singel på 16 år. De blir kalt for en bærebjelke innen østkystens hiphop-miljø og var svært innflytelsesrike i hiphopen på 80- og 90-tallet. Duoen består av avdøde Guru og DJ Premier. Deres nye låt inneholder opptak fra før Guru døde og et vers fra en nåværende hiphop-legende, J. Cole.

Med jazz-aktig pianoklimpring, vinyl-scratching og en lun og enkel hiphop-beat i bunn, er dette hiphop som treffer bredt ut til mange musikkelskere. Mon tro om dette blir (som J. Cole selv sier det) en kommende hiphop-klassiker?

Carl Louis – «Something better»
Deilig og lystig norsk dansemusikk. Han var kjent som halvparten av den elektroniske pop-duoen CLMD, men har satset solo og skapt et eget gjenkjennelig sound. Ikke bare har han produsert låta, men han har også skrevet og sunget den selv. Låta gir meg lysten til å sveve fritt og gjøre store bevegelser på dansegulvet. Den er repetitiv, svært catchy og kan gå på repeat på anlegget gang etter gang uten at jeg går lei, i alle fall.

Fieh – «Chop suey»
Glem ramen, pho og vårruller, nå er det Fiehs chop suey som gjelder! Opplands store R&B/soul-talent Sofie Tollefsbøl er ute med en låt som gir deg en god og lystig start på en hvilken som helst dag. Deler av produksjonen minner slående om den nyeste låta til bergensrapperne i Hester V75, hvilket også er å anbefale. Gode vibber! Fieh ble Ukas Urørt i 2014 og har siden den gang funnet sin plass i et lydunivers som toucher innom både hiphop, R&B, soul og funk. 1970-tallet er et ideal når det kommer til hvordan instrumenter skal låte, mener Fieh.

For å oppsummere: Dette er deilig (tilnærmet sexy), organisk, jazza og svært jovial musikk som gir deg lyst på asiatisk mat og til å slippe deg løs på dansegulvet!

Ali Soufi-Grimsrud, musikkjournalist og anmelder

Arif – «Kaninhullet»
Akkurat tidsnok til helga! Umiskjennelig Arif er lik musikk fra øverste hylle. «Kaninhullet» er løftet fra dagsferske «Arif i Waanderland», oppfølgeren til «Meg & deg mot alle» (2017), og er undertegnedes personlige favoritt fra albumet. Arif rapper og synger om hverandre over en frisk og dansbar produksjon, en øvelse han er helt rå til. Dette er ikke noe å mislike, for å si det sånn.

Raphael Saadiq – «I’m feeling love»
Jeg hadde egentlig slått opp med Saadiq etter han vendte nusoulen ryggen med pubsoul-albumet «The way I see it» fra 2008. Det tok altså cirka 11 år før Saadiq tråkket opp gjengrodde stier i juni med den elegante singelen «Something keeps calling me». Heldigvis følger albumet Jimmy Lee opp med en en rekke smørmyke nusoul-perler. «I’m feeling love» er vintage Saadiq: Svalt, smart, og regelrett solskinn på teip.

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3