Best akkurat nå

Safario, Ice Cube og Charlotte Gainsbourg står bak noen av ukas favorittlåter. Hør spillelisten her.

Internett flommer over av ny musikk. Mye er dårlig. Noe er bra. Vi er her for å gjøre jobben for deg, og gir deg de beste nye låtene fra kjente og ukjente artister hver uke.

Vi samler det vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste. Alle sjangre får plass, og siden hele det store musikkmiljøet i P3 bidrar, er det noe for enhver smak på lista.

Her vil det til enhver tid ligge 100 låter.

Sjekk ut spillelisten her

Les også: Slik bestemmes P3-musikken

Uke 49:

Peder Haugfos

Tycho – «Jetty»

Scott Hansen (Tycho) slår aldri feil når det kommer til å skape den atmosfæriske stemningen som får meg til å lengte ut til den norske villmarken. Med sin distinkte, dråpeaktige syntheseizer, sine progressive beats og et klangfullt lydbilde har Tycho igjen klart å treffe den ambiente musikkstilen på kornet. Låta er nokså lik alle andre låter Tycho har gitt ut hvilket var litt «turn off» da jeg hørte den første gang, men etter å ha hørt en titalls ganger til, er den som smør i mine ører.

Anab Suleiman:

Kllo – «Candid»

Jeg digger denne kusine-fetter-duoen, as! Her får vi servert litt mykere UK garage med et hint av R&B. Dansbar låt, men mest av alt skulle jeg ønske jeg hadde lappen når jeg hører den, for jeg får lyst til å bare kjøre avgårde med denne på fullt volum.

Aksel Authén Korneliussen:

Tony Bennett, Diana Krall – «Santa Claus Is Comin’ To Town (Spotify Sessions)»

Når er det egentlig lov å begynne å høre på julemusikk? Noen sier 1. desember, andre mener det er første søndag i advent og noen mener vel det er lov så fort det er julebrus i butikkene. Uansett når du begynner å høre på julemusikk er dette en av sangene som får deg i ordentlig julestemning. Låta er en del av Spotify Singles: Christmas Collection, en spilleliste med klassiske julelåter covret av flere forskjellige artister, vi snakker alt fra Anderson .Paak, til Miley Cyrus, til Norah Jones. Bare å kose seg her!

Vulfpeck – «Disco Ulysses (Instrumental)»

Nei, nå var det jaggu deilig med ny musikk fra Vulfpeck, som nettopp slapp nytt album. Flere av låtene fra Hill Climber har allerede ligget ute en god stund, men discolåta «Disco Ulysses (Instrumental)» er ny. På sporet får vi tørrere gitar enn Nile Rodgers noensinne kunne ønsket seg og en bass som minner sterkt om Jamiroquais tidlige utgivelser. Prima kombo spør du meg.

Marit Johansen:

Rina Sawayama – «Flicker»

Gå inn i helga med selvsikker 90s pop fra Rina Sawayama. Akkurat passe «sassy», med formålet om å få folk til å ta eierskap over navnet sitt, og drite i å prøve å passe inn i det homogene samfunnet. Uten at det blir alt for belærende er «Flicker» hovedsakelig bare en skikkelig go’låt.

Charlotte Gainsbourg – «Such a Remarkable day»

Datter av Serge Gainsbourg med ny låt produsert av fransk elektronikagud SebastiAn. De harde synth-kantene, Charlottes myke vokal og cembaloen dratt straight outta barokken skaper en kontrast som funker innmari godt.

Ali Soufi-Grimsrud:

Ice Cube – «That New Funkadelic»

En av NWA-grunnleggerne gjør det han er best til – grovkjefta funky rapmusikk. «That New Funkadelic» låner lyden av George Clinton, knar det digg med god dose synthbass og tekstmateriale med 16-årsgrense: «You know the funk will linger / all these motherfuckers wanna smell my finger». Det er ikke mange 49-åringer som kommer unna med noe sånt, men Ice Cube gjør det.

Anna Nor Sørensen:

Safario – «ALL THIS MOTHERFUCCING COFFEE»

Det har vært gøy å følge med på Safario, aka Kacper Tratkowski, fra Horten siden han varma opp for Arif og Unge Ferrari i Oslo Spektrum for typ akkurat ett år siden. Fyren gjør alt sjøl, er ikke redd for å eksperimentere og er dessuten en energibombe på scenen. Nå har rapperen og produsenten sluppet debut-EP og fy søder! Bare å få skrudd opp detta volumet og havne rett i godt humør. Ja, man kan høre referanser til Tyler the Creator, Frank Ocean og Ivan Ave her og der, men det er på ingen måte negativt og jevnt over oppleves det hele som et forfriskende tilskudd til hip hop-scenen. Min favoritt:

Sola – «Save Yourself»

Jeg sliter med å beskrive hva som skjer her, for denne låta tok meg så sjukt med storm. Eksperimentelle elektroniske produksjoner og dyp, sjelfull vokal er stikkord som burde friste nok til å trykke på play.

Sissysocks – «I’ll Die One Day»

Her har vi oppskriften på en låt som går rett hjem hos dagdrømmende, ung dame som meg: grøtete vokal, elementer av drømmepop, lo-fi og dramatisk synth à la Kavinsky. Gleder meg til mer fra denne australieren.

Sjekk ut tidligere Best akkurat nå-omtaler her!