Blakk meg kåt!

Hver måned tar «Katinka» (29) flere tusen kroner av lønna til «Per».

Hun tenner på å gi ham lommepenger, kreve inn kvitteringer og styre økonomien hans med jernhånd. Hun er en finansiell domina, en som har makta over andres midler.

Det er sju måneder siden hun møtte Per for første gang – og han setter stor pris på jobben hun gjør.

Per får en slags indre orgasme i kroppen når Katinka kommer hjem til ham og klikker seg inn i nettbanken.

Han blir også kåt ved tanken på å møte en kvinne han ikke kjenner ved en minibank, taste inn koden og la henne forsyne seg av kontoen hans.

Menn som Per går ofte under den forstyrrende tittelen paypig. Hva er egentlig finansiell dominans?

Hør dokumentaren | Les alle sakene

 

− Det er tilfredsstillelse uten utløsning, som en lykkerus. Den kan vare hele kvelden.

– «Per»

Det er to måneder siden Miss Valentina bestemte seg for å satse på finansiell dominans. I løpet av denne perioden har det tikket inn over 10 000 kroner på kontoen hennes, i tillegg til flere eksklusive gaver. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3
Det er to måneder siden Miss Valentina bestemte seg for å satse på finansiell dominans. I løpet av denne perioden har det tikket inn over 10 000 kroner på kontoen hennes, i tillegg til flere eksklusive gaver. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3


 

 

BDSM for lommeboka

 

Forestill deg at noen tok kontroll over økonomien din. Hvordan føles det?
«Per» opplever en enorm tilfredsstillelse.

 

På et hotellrom i Oslo sitter en kvinne som kaller seg for Miss Valentina. Hun har langt, blondt hår, rosa øyenskygge og tettsittende skinnbukser. Valentina er i 30-årene, men hun ser betydelig yngre ut – og ved første øyekast virker hun egentlig ganske uskyldig.

Det er de svarte og røde lakkskoene som avslører henne. Hælene er på høyde med en halvlitersflaske.

– Dette er sko jeg bare står og sitter i, sier hun.

Valentina har en arbeidstittel som få kan skryte på seg. De aller fleste vet ikke hva det er, en gang. Valentina jobber nemlig som findom, også kalt finansiell domina eller finansiell dominatrix.

– En findom krever penger. Finansiell dominanse, det sier egentlig seg selv. Det finnes mange former for dominanse, og dette handler mest om penger. Ikke penger du trenger, men penger du krever å få.

Prøv P3 Dokumentar som podkast!

 

Skoene til Valentina er ikke for pyser. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3
Skoene til Valentina er ikke for pyser. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3

BDSM er en form for samtykkende maktrollespill, der to eller flere parter er involvert. Det handler ofte om dominanse og underkastelse. En klassisk oppfatning av en BDSM-relasjon inkluderer en sadist og en masochist, hvor partene påfører og mottar smerte. Finansiell dominans, som Valentina driver med, er også en type BDSM – men her dreier det seg om penger, ikke smerte.

Fetisjen går ut på at Valentina innleder et slags forhold til menn som tenner på å finansiere livet hennes. De gir henne penger, rett og slett. I motsetning til de som kaller seg «sugarbabies», altså kvinner som får betalt for å date velstående menn, er det Valentina som krever inn pengene i denne relasjonen.

Uten å gi noe som helst tilbake.

– Du får ingenting. Det er hele poenget med findom. Jeg er ikke her for deg, du er her for meg. Det du får er gleden av å se meg bruke pengene dine, sier hun.

Mennene hun jobber for blir ofte kalt for paypigs, og Valentina understreker at hun aldri jakter på dem selv – det er de som leter etter henne. I utgangspunktet kan det virke litt merkelig å ta på seg tittelen «betalende gris» frivillig, men dette handler om dominanse.

Den underdanige delen av relasjon som dette har ofte et sterkt ønske om å bli nedverdiget. Vedkommende vil bli ydmyket og kjeftet på, kanskje også latterliggjort på et offentlig sted.

Han eller hun tenner på å bli dominert verbalt.

Eksklusive gaver

Valentina pleier ikke å treffe mennene som gir henne penger, forteller hun. Som regel snakker hun ikke med dem i det hele tatt. For mens mange av oss setter opp nettbaserte ønskelister i forbindelse med bryllup og 50-årsdager, har Valentina en fast liste som hun hele tiden oppdaterer med ting hun vil ha.

Tilhengerne hennes kan altså klikke seg inn på nettsiden hennes og velge fritt fra ønskelista som ligger der. De kan gi henne alt fra kjoler og pisker til eksklusive sofaputer. Valentina har sansen for luksusvarer.

– Jeg vil ikke ha billig dritt. Genserkjolen jeg har på meg er laget etter mine mål. Den er i ren bomull og kosta 260 dollar, sier hun.

En genser til 260 dollar hadde kostet over 2000 kroner her i Norge.

Og du vet ikke hvem som kjøpte den til deg?

– Nei. Jeg fikk bare varsel om at jeg hadde mottatt en gave.

Tilhengerne til Valentina kan også gi henne en «cash gift», som er en enda enklere prosess: Det er bare å taste inn kontonummer og ønsket beløp, og så sendes pengene rett inn på kontoen til Valentina.

De siste to månedene har det rent inn 1200 dollar, noe som tilsvarer over 10.000 norske kroner.

Et fristende tilbud

For Valentina ble tanken om en findom -karriere vekket hos Nettby, som var et populært nettsamfunn på begynnelsen av 2000-tallet. Hun fikk en melding av en mann som skrøt av de strenge, dominerende bildene hun hadde på profilen sin, og snart tikket det inn et jobbtilbud også: Kunne mannen komme hjem til Valentina og vaske leiligheten hennes?

I så fall skulle hun få 4000 kroner som betaling.

– 4000 kroner, tenkte jeg – for å ikke gjøre noen ting? Eh, ja!

Valentina har en egen ønskeliste på nettet, og hun mottar stadig gaver fra ivrige tilhengere.  – Jeg vil ikke ha billig dritt, sier hun.  Foto: Mattis Folkestad, NRK P3
Valentina har en egen ønskeliste på nettet, og hun mottar stadig gaver fra ivrige tilhengere. – Jeg vil ikke ha billig dritt, sier hun. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3

Kunne det virkelig være så enkelt? Vel – nei. Et av kriteriene til Nettby-mannen var at Valentina skulle misbruke ham verbalt mens han vasket leiligheten, og han ville helst være naken under hele prosessen. Valentina takket ja til tilbudet.

– Han var feit og hårete og svetta som en gris, men jeg skulle jo ikke ha sex med fyren – så egentlig var det helt greit. Han var hos meg i over to timer, og jeg synes det var kjempegøy. Etterpå fikk jeg blod på tann. Tenk hvis det gikk an å leve av dette?

Valentina har fortsatt aldri hatt sex med mennene som gir henne penger. Seksuelle aktiviteter er helt utelukket, forteller hun. Det er nedverdigende for en findom å ha sex med slaven sin, mener Valentina.

– Det er bare ikke riktig. Han er der for å tjene deg.

Søppel som belønning

Et annet sted i landet, langt unna Valentinas hotellrom, sitter «Per». Han er kraftig bygd, går med skjorte, har en typisk «ni til fire»-jobb og en middels god lønn. På fritida hender det ofte at han er ute med kompisene sine og ser på fotball. Ingen av dem – eller noen andre i omgangskretsen hans – vet at han har en helt spesielt forhold til en 20 år yngre kvinne, «Katinka».

Det er hun som sitter på makta i relasjonen mellom de to. Per får ikke lov til å se på Katinka, ei heller ta på henne. Katinka er Pers findom, og han er hennes paypig.

– Hun har adgang til bankkontoen min. Regninger og husleie betales som vanlig, men ellers tar hun de pengene hun trenger. Noe settes også på sparekontoen min, og dette får hun også lov til å forsyne seg av, sier han.

Hvor mye penger går til Katinka?

– Den siste måneden har det blitt rundt 7000 kroner.

Det var Per som introduserte Katinka for finansiell dominans. Hun har aldri vært en del av BDSM-miljøet tidligere, mens han har mange års erfaring. Den første gangen de levde ut rollene sine fikk Per beskjed om å reise inn til byen, ta ut tusen kroner og levere dem på døra til Katinka.

Han måtte takke henne da pengene ble overlevert. I retur fikk han en pose med søppel. Dette møtet var overstått i løpet av et og et halvt minutt.

Per har gått med på å snakke med P3 Dokumentar, men intervjuet foregår i all hemmelighet. Han vil ikke at noen skal få vite at han har denne fetisjen.

En indre orgasme

Finansiell dominans kommer i mange former, og for Per handler det om at noen tar over hverdagsøkonomien hans. Når han får lønn på konto, kommer Katinka hjem til ham og logger seg inn i nettbanken. Det er hun som har ansvaret for å fordele pengene. Per får hundre kroner i lommepenger i uka, og hver måned må han levere inn samtlige kvitteringer for alt han har kjøpt – slik at Katinka kan sjekke beløpene opp mot nettbanken hans.

– Jeg har jo ingen kone og barn, så pengene mine går til Katinka istedenfor – og jeg får verbal dominans tilbake. Hun sier stygge ting om meg, kjefter og hakker. For meg er dette en form for belønning.

Per kan altså ikke kjøpe noe uten at Katinka vet om og godkjenner det. Hun pleier å sørge for at han alltid har litt for lite penger, slik at han stadig balanserer på knivseggen. Per får en ubeskrivelig følelse i kroppen når Katinka kommer hjem til ham.

«Per» blir tent ved tanken på at noen tar kontroll over pengene hans. Har har latt fremmede kvinner forsyne seg av kontoen hans flere ganger, også på offentlige steder. Illustrasjonsfoto: Lars Haugdal  Andersen, NRK P3
«Per» blir tent ved tanken på at noen tar kontroll over pengene hans. Har har latt fremmede kvinner forsyne seg av kontoen hans flere ganger, også på offentlige steder. Illustrasjonsfoto: Lars Haugdal Andersen, NRK P3

– Det er som en indre orgasme. Det er tilfredsstillelse uten utløsning, som en lykkerus. Den kan vare hele kvelden. Jeg kan bli stående og se på TV, uten å egentlig få med meg hva som skjer.

Han og Katinka har aldri ligget med hverandre. Det Per får, og det han vil ha, er dominans og ydmykelse. Men hvorfor?

– Dette har jeg tenkt mye på. Ydmykelsen gir meg en indre ro, en indre tilfredsstillelse. Det er vanskelig å forklare.

Han blir tilfredsstilt av å se på eller vite om at Katinka bruker pengene hans, særlig hvis hun kjøper noe luksuriøst. Sko, klær, vesker eller eksklusivt undertøy er kanskje det beste. Tanken på at hun har på seg undertøy som han har betalt for, tenner ham – selv om han aldri vil få se undertøyet selv.

Blir du ikke redd for at Katinka bare lurer deg?

– Nei. Jeg har jo muligheten til å trekke meg når jeg vil.

Minibankgrisen

Per innrømmer at han er veldig tiltrukket av Katinka, og han skulle gjerne vært kjæresten hennes – men foreløpig er det null seksuell kontakt mellom de to. Det vil det kanskje aldri bli, heller. Likevel drømmer Per om at Katinka flytter inn hos ham på heltid.

– I så fall ville jeg gitt opp all kontroll. Jeg ville ikke hatt noen bankkort lenger, og hun ville styrt absolutt alt. Lønna mi ville gått rett inn på kontoen hennes, forklarer han.

Men ville dere hatt et seksuelt forhold?

– Nei, mest sannsynlig ikke. Hun kunne gjerne hatt en elsker.

Per drømmer om å tilfredsstille Katinka seksuelt, og nettopp dette er en del av pakka: Å ha lyst på sex, uten å få det. Men selv om Per er knyttet til Katinka, og han ønsker å eies av henne, blir han også tent av å møte andre, fremmede kvinner.

Dette har han gjort flere ganger, blant annet gjennom fenomenet «cashpointmeet». Dette går ut på at den underdanige personen, som Per er i dette tilfellet, møter en findom ved en minibank. Han setter inn kortet sitt, taster inn koden og trer til side. Findomen gjør en vurdering på hvor mye penger hun vil ha, før hun taster inn beløpet og tar ut pengene.

− Dette er avtaler jeg har gjort via nettet. Jeg takker kvinnen før hun går, sier Per.

Møter som dette gjør ham kvalifisert til tittelen ATM-pig, altså en minibankgris.

Ydmykelse er en viktig del av fetisjen til «Per». Han testet ut fenomenet «cashpointmeet» for første gang mens han var på ferie. I radiodokumentaren blir Per portrettert av Hans Petter Nilsen. Illustrasjonsfoto: Lars Haugdal  Andersen, NRK P3
Ydmykelse er en viktig del av fetisjen til «Per». Han testet ut fenomenet «cashpointmeet» for første gang mens han var på ferie. I radiodokumentaren blir Per portrettert av Hans Petter Nilsen. Illustrasjonsfoto: Lars Haugdal Andersen, NRK P3

– På det meste har jeg opplevd at noen tok ut 7000 kroner.

Per prøvde «cashpointmeet» for første gang i forbindelse med en ferietur til utlandet. Dette måtte selvfølgelig diskuteres med Katinka på forhånd, og i utgangspunktet var hun veldig skeptisk til prosjektet – men til slutt fikk han lov til å sette seg på flyet.

I kofferten hans lå det et feriebudsjett, strengt utarbeidet av findomen hans. En av postene var viet til minibank-treff med andre kvinner.

– Jeg møtte tre dominaer, og de to første tok rundt 3000 kroner hver. Da var det bare én tusenlapp igjen til den siste kvinnen, så hun fikk ikke like mye som de andre, forteller han.

Noen sto ved siden av ham og forsynte seg av kontoen hans, uten at han kunne gjøre noe med det. Offentlig ydmykelse, rett og slett – nøyaktig slik han ønsket. Møtene ved minibanken var raskt overstått, men Per gjorde flere vurderinger på forhånd. Han snakket med kvinnene på nettet, både for å pirre nysgjerrigheten og for å bli bedre kjent med dem.

Det har han alltid gjort.

– Jeg snakker mye med damene for å sjekke om de virkelig er dominante. Hvis de bare gjør det for gøy, eller bare tenker på pengene, blir det ikke aktuelt å møte dem. Dette er ikke hvem som helst.

Katinka har vært Pers findom i sju måneder. Hun ønsket ikke å møte P3 Dokumentar for et intervju, men hun var villig til å svare på noen få spørsmål skriftlig. Her kan du lese meldingsutvekslingen:

15. JAN. 2017, 14:30

Hva er finansiell dominanse for deg?

Katinka

Det har blitt en liten hobby og en glede for meg – men jeg kan lett avslutte dette uten at jeg føler at jeg mister noe.

Hva får du selv ut av relasjonen, rent følelsesmessig?

Katinka

Jeg blir stolt over å ha en takknemlig paypig som virkelig ønsker dette.

Tenner du på det?

Katinka

Ja. Jeg blir voldsomt tent at å tenke på at han prioriterer meg istedenfor seg selv, og at han ikke forventer noe tilbake.

Hvordan er hverdagen din ellers?

Katinka

Jeg er i full jobb, så egentlig trenger jeg ikke dette for å overleve. Jeg har holdt på i rundt et år.

Hvem burde IKKE jobbe som findom?

Katinka

De som ikke bryr seg et fnugg om paypigen sin, men bare tenker på pengene eller gavene de kan få. Disse mennene har tross alt et behov for en spesiell type omsorg – de trenger å settes på plass, knelende og med åpen lommebok.

 

– En fetisj for spesielt interesserte

– Folk kan føle en lettelse når de går inn i en maktrelasjon som vanligvis ikke er tilgjengelig i livene deres, sier filosof og sexolog Tommi Paalanem.

Han er sexologisk rådgiver hos Sexpo, en stiftelse som jobber for bedre seksuell helse i Finland. Paalanem har jobbet mye med sjeldne fetisjer, og han er godt kjent med finansiell dominans. Dette er et stadig økende fenomen, i likhet med andre BDSM-aktiviteter, mener han.

Det kan være vanskelig å lage tydelige rammer i finansiell dominans, påpeker sexologen. Hvor går grensa mellom en ærlig avtale og bedrageri, for eksempel? I et lengre forhold kan det bli vanskelig å opprettholde et tydelig skille her, tror han.

– Dessuten bør man være veldig forsiktig med å gi fra seg sensitive opplysninger, som passord og personnummer.

Hjemme i Norge sitter Aud Jektvik, som er styremedlem i SMil Norge – Norsk forening for sadomasochister og fetisjister. Finansiell dominans er ikke særlig utbredt her til lands, mener hun. I hvert fall ikke ennå.

– Jeg vet at dette er mer utbredt andre steder, for eksempel i Storbritannia, men her er det neppe en sikker inntektskilde. Det er nok ikke mange som kan leve av dette. Jeg tror ikke fenomenet vil spre seg med det aller første, sier Jektvik.

– Dette er en fetisj for spesielt interesserte – men den er sikkert til stor glede for de som driver med det.

Kåtskap over Skype

– Nesten alle tror at hunden min er en hann, siden hun heter Satan. Det er kanskje et litt mandig navn, men jeg føler at Satan kan være en kvinne også. Det er jo kvinner som dominerer verden, sier Emilie (28).

Hun låser seg inn i bakgården hjemme i Trondheim mens Satan løper rundt beina hennes, vill av glede etter lufteturen. Så åpner hun postkassa og titter inn.

– Før i tida hadde jeg fått pengene mine i posten, vet du. Men nå har vi jo Vipps!

Emilie har vært i BDSM-miljøet i mange år. Før jobbet hun som profesjonell dominatrix i USA, en stilling som innebar alt fra pisker og avføring til å pakke andre inn i plastfolie. Seksuelle handlinger var aldri en del av pakka. Nå er lenge siden hun la dominajobben på hylla og flyttet tilbake til Norge, hvor hun snart skal ta svennebrev for å bli frisør.

Dokumentarist Tuva Fellman har møtt flere norske kvinner som tjener penger på finansiell dominans - men foreløpig er fenomenet nokså lite utbredt her til lands, mener SMil Norge-styremedlem Aud Jektvik. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3
Dokumentarist Tuva Fellman har møtt flere norske kvinner som tjener penger på finansiell dominans – men foreløpig er fenomenet nokså lite utbredt her til lands, mener SMil Norge-styremedlem Aud Jektvik. Foto: Mattis Folkestad, NRK P3

Likevel er ikke Emilie helt ferdig med livet som domina, i hvert fall ikke på hobbybasis. Hun har nylig hatt et lengre forhold til en fyr hun aldri har truffet personlig – de har bare snakket sammen via Skype. Slik har Emilie fått tilgang til nettbanken hans.

– Han gir meg all informasjonen jeg trenger for å logge meg inn, og så sitter jeg bare der og overfører, forklarer Emilie.

Mannen hun snakker med blir tydelig opphisset når de møtes på denne måten, forteller hun. Pusten hans blir tyngre, og av og til har han måttet avslutte samtalen.

Sannsynligvis for å onanere.

– En gang spurte jeg om han kunne kjøpe nytt undertøy til en venninne av meg, og da ble han helt i ekstase.

Emilie driver også med verbal dominanse, for eksempel ved å gjøre narr av pengebeholdningen til mannen hun snakker med. «Herregud, har du bare 20.000 kroner på sparekontoen? Hvem faen er du, a?», kan hun si.

– Generelt snakker vi mye om penger – og om ting jeg har lyst til å kjøpe meg. Hvis jeg nevner at jeg ønsker meg en kjole, er det ofte han har lyst til å se den. «Hvis du sender meg mer penger, kan det hende du får se», sier jeg da. Det blir en slags lek, sier Emilie.

Får du ikke dårlig samvittighet av å ta pengene hans på denne måten?

– Nei, det får jeg ikke – men jeg blir jævlig sjalu hvis jeg får vite at han har gitt penger til noen andre. Han er jo min!

Trygghet og samtykke

For utenforstående kan Emilies jobb virke litt flåsete, men hun er veldig opptatt av at alt skal gjøres på en ordentlig måte: De mange reglene som finnes i BDSM-verdenen skal følges til punkt og prikke. Enhver relasjon skal inneholde omsorg, og det er tydelige rammer rundt alle handlinger. Eksempelvis kan pisking innebære smerte, men dette skal være et ønske fra den underdanige – og det hele blir gjennomført i trygge, kontrollerte omgivelser.

Aggresjon og affekt hører ikke hjemme i BDSM. Det er viktig å ha et strengt forhold til reglene som er satt opp, mener Emilie.

– Hvis ikke blir vi bare en gjeng med folk som banker hverandre.

Jobben som finansiell domina er slett ingen dans på roser, forteller hun. Mannen hun møter over Skype har gitt mindre lyd fra seg i det siste, trolig fordi hun ikke har gitt nok. Selv om han er underdanig, er han også krevende – og det er ganske vanskelig å dekke alle behovene hans.

Å være en findom er ingen enkel jobb, selv om det kanskje kan virke sånn, konstaterer Emilie. – Du må alltid være der. Du må alltid være klar, sier hun. Dette bildet er redigert for å bevare Emilies anonymitet. Foto: Trym Gulla Dyrnes, NRK P3
Å være en findom er ingen enkel jobb, selv om det kanskje kan virke sånn, konstaterer Emilie. – Du må alltid være der. Du må alltid være klar, sier hun. Dette bildet er redigert for å bevare Emilies anonymitet. Foto: Trym Gulla Dyrnes, NRK P3

– Han tror at det er jeg som dominerer ham, men noen ganger føler jeg at det er litt motsatt. Generelt trenger kundene mine sykt mye oppmerksomhet, og det tar utrolig mye tid. De krever mye av meg som person også, sier hun.

– Hvis jeg får en melding dem mens jeg sitter ute med vennene mine, må jeg svare med én gang. Ellers kan jeg tape mange tusen kroner den dagen, eller den måneden, sier Emilie.

Sannsynligvis er forholdet mellom henne og mannen et tilbakelagt kapittel, tror hun. Det er slik denne jobben fungerer, tross alt.

– Du må alltid være der. Du må alltid være klar. Hvis ikke kan han jo gå til en annen.

► Hør mer om finansiell dominans i P3-dokumentaren «Blakk meg kåt!»

Tuva Fossum Fellman

Dokumentarist Tuva Fossum Fellman

Line Orfjell

Journalist Line Orfjell


 

Moderne sexarbeid?

 

 

 

Innafor: Programleder Emma Clare Gabrielsen utforsker ulike fenomener, og i episoden «Kjøp meg» trer hun inn en ny verden av gråsoneprostitusjon på nettet. Hvordan er det å være en «sugarbaby»?

 


 

Flere historier fra P3 Dokumentar

 

hivjegeren

 

Bli med ut i skogen og ned i kjellerne der menn møtes for å ha sex og leve ut sine innerste fetisjer. Hør og les P3-dokumentaren «Hivjegeren»!

 

Renate_Broderi_2

 

Renate (26) er ulykkelig forelska i Bård. Nå skal hun gjøre et siste forsøk på å kapre hjertet hans. Hør og les P3-dokumentaren «En ulykkelig kjærlighetshistorie»!


 

P3dok som podkast

 

Alle våre radiodokumentarer kan lastes ned som podkast, slik at du kan lytte på dem når du vil – og hvor du vil. Abonner på våre podkaster enten via Itunes eller via RSS.

(NB! All musikk som brukes i våre dokumentarer er ikke nødvendigvis med i podkastversjonene pga. rettigheter. Fullversjonene – slik de blir sendt på radioen – kan du strømme her på vår nettside.)