– Blåser meg fullstendig av banen

Vår Best akkurat nå-spilleliste er fylt opp med ferske låter fra blant annet Ary, Køder og Cacheton.

Køber – «Blå»

Sommeren skal kanskje ikke brukes til ettertanke, men heller for å koble helt av. Købers «Blå» fletter seg fint i ukas spilleliste nå som det er meldt knallvær over det langstrakte landet. Det tilbakelente hiphop-sporet, som mer eller mindre handler om mellommenneskelige forhold, føles uanstrengt hvor nesoddingen fjærlett bærer det soula sporet – elsker trommene, forresten – med finfin sangrap. 25-åringen også får vist frem en brukbar falsett, og det er jo ikke å forakte.

Ali Soufi-Grimsrud, journalist

Jens – «Nocturnal»

Med varmere vær og lysere netter kommer kriblingen etter å nyte musikk utendørs sammen med andre, og danse hele natten. «Nocturnal» er energisk og fengende funkpop med linjer som «we’ll be up all night», et bevisst vink fra bergenseren til en av de store sommerlåtene i 2013, Daft Punks «Get Lucky». Det lukter sene sommerkvelder av dette.

Ida Eline Tangen, musikksjef

Ane Brun – «Honey»

Det har liksom alltid slått meg at Brun gjør akkurat som hun vil. Om hun så gjør det nedpå og akustisk, hengir seg storslagne pauker, tolker andres sanger eller – som i dette tilfellet – surfer smakfullt på halvveis glemte retrobølger.

Med sin sedvanlige røst, som på samme tid både føles nær og uangripelig stor, synger hun smått kryptisk om noe som var og er verdt å ta vare på. Det er slettes ikke umulig at det er sitt yngre seg hun synger til. Når dette låter som noe praktfullt Massive Attack av en eller annen idiotisk grunn aldri fikk gitt ut, legger jeg meg langflat ned i beundring. I sola.

Ruben Gran, musikkprodusent

Cacheton – «Friends are great»

For tiden prøver jeg å samle opp låter som kan være soundtracket til bilferien i sommer, og på P3.no/urørt dukker det stadig opp låter jeg slenger inn i den lista. Cacheton sin «Friends are great» er en av de låtene som har endt opp der. En særegen vokal over en spennende instrumental som er uanstrengt med et behagelig driv. Perfekt til kjøreturen!

Nina Gjertsen, programleder

Ary – «Oh my god»

Kan noen holde veska mi mens jeg gråter? Ary er endelig tilbake med ny musikk, og debuterer med dette også som produsent. Og for et nydelig stykke arbeid hun har laget! «Oh my god» blåste meg fullstendig av banen ved første lytt. Lagene med vokal fengsler på en uforklarlig og intens måte, og så føles det nesten som å blir kastet i en annen retning med full kraft rundt 02:20 når det elektroniske virkelig får skinne. Hjertelig velkommen tilbake, Ary!

Anna Nor Sørensen, programleder

Benji & Banden – «Midt i gata»

Jeg prøver stort sett å unngå å trekke paralleller til andre band, men jeg må nesten bare kalle «Midt i gata» for John Olav Nilsen & Gjengen og Håkan Hellstrøms kjærlighetsbarn, fordi det er så utrolig beskrivende for hvordan låta til det ferske poprock-bandet Benji & Banden høres ut. Det er bare én ting å gjøre: Legge den i sommerspillelista, synge med på refrenget – og vente på mer.

Anna Nor Sørensen, programleder