Bli med i Urørt

Drømmer du om å bli artist? Urørt hjelper deg på veien.

Den store finalen nærmer seg med stormskritt. Den 20. januar inntar fem band og artister scenen for å kjempe om den gjeve tittelen som Årets Urørt. En dag kan det være du som står på den scenen, for selv landets største artister har begynt i det små. Sitter du på gutterommet med såre gitarfingre eller foran mikrofonen uten publikum? Meld deg inn i Urørt, last opp musikken din og bli en del av norsk musikkhistorie.

1:

Opprett bruker

Det er så enkelt som det kan bli å lansere seg som artist på Urørt. Aller først må du lage deg en personlig brukerkonto. Det kan du gjøre uavhengig av om du er artist eller ikke. Urørt er til både for dem som lager egen musikk og for dem som bare hører på andres.

2:

Lag artistprofil

Når du har laget en personlig bruker, kan du opprette artistsiden din. For å kunne laste opp musikk på Urørt må du lage en slik side. Fyll inn feltene på siden og avslutt med en kode for å bevise at du er et menneske. Når du har gjort det er du ikke lenger bare menneske, men offisiell Urørt-artist.

3:

Les brukervilkårene

Før du laster opp mesterverkene dine må du lese Urørts brukervilkår. Bruk tid på å pønske ut en god løsning på fordeling av låter, for erfaring viser at det kan lønne seg å ikke legge ut alt du eier og har i ett klikk. Laster du bare opp dine aller beste låter øker sjansene for at P3s musikkprodusenter vurderer dem for radiospilling. Hører gjennom låtene dine gjør de uansett.

Urørts brukerveiledning og høyremargstips leier deg trygt i hånden på veien mot en artisthverdag. En del punkter er essensielle å få med seg for at opprettingen av artistprofilen din blir vellykket. Det er for eksempel kun lov til å laste opp musikk du selv har laget og/eller klarert alle rettigheter til.

Urørts fullstendige brukervilkår finner du her.
Ofte stilte spørsmål og svar finner du her.

4:

Lek og del

Du trenger ikke være grafisk designer for å utforme en tiltalende artistside på Urørt. Et brukervennlig utformingsverktøy venter på artisthistorien og ansiktet ditt utad. Du kan laste opp låter, videoer, din personlige dagbok og til og med familiealbum, om du skulle ønske det. Den ferdige artistsiden din vil til slutt være et sted hvor kommende fans og groupies kan samles i påvente av nytt låtmateriale og konsertdatoer. Som én av over 30 000 Urørt-artister har du nå muligheten til å nå ut til hele verden med musikken din. Skulle du (mot formodning) nå ha flere spørsmål, send en e-post til urort@nrk.no.

En dag kan det være du som står foran Øya-publikummet. Her er Kvelertak på Øyafestivalen 2011. (foto: NRK P3)

Lykke til, så sees vi kanskje på Urørtfinalen i 2013.