Hvem blir Årets Urørt?

Stem din favoritt til topps i Urørtfinalen 2012!

Fredag 20. januar er det duket for årets viktigste musikkbegivenhet – Urørtfinalen 2012! P3 Urørt inviterer til festkveld for å hylle de aller beste og mest spennende banda akkurat nå.

Folket + dommere = Årets Urørt

Fem finalister kjemper om å vinne den gjeve tittelen Årets Urørt 2012. I tida frem mot finalen kan DU være med å bestemme hvem som går til topps. I tillegg til folkets stemmer vil også dommerne Mats Borch Bugge (musikkksjef NRK P3), Eva Weel Skram (Eva & The Heartmaker) og Erlend Mokkelbost (Montée/Killl/produsent) avgi sine stemmer på Urørtfinalen som sendes direkte på NRK 3 klokken 20:00.

PS: Her er det P3.no og Urørt tilbyr på finaledagen 20. januar

Mer om: Dette er Urørtdommerne

Hør alle låtene og stem her

Frem mot finalen kan DIN stemme avgjøre hvem som går til topps og vinner tittelen Årets Urørt 2012. Hør på alle finalistene og tenk deg nøye om før du avgir din stemme!

Nå kan du avgjøre om det blir Mikhael Paskalevs rastløse retropop, Lemâitres deilige elektronika, BENDIKs sexy klangpop, Overthrows fengende metal eller Autolasers knallharde elektronika som stikker av med seieren.

Dette er finalistene

Mikhael Paskalev, Lemâitre, BENDIK, Overthrow og Autolaser har alle kvalifisert seg til finalen via Urørtdueller før jul. Her ble åtte av de mest lovende bandene som har vært Ukas Urørt i 2011 plukket ut av Urørtredaksjonen. Hver uke kjempet to band mot hverandre og publikum sendte sin favoritt til finalen. Autolaser ble hentet inn igjen som “årets joker” med bakgrunn i at han fikk flest unike stemmer av de som gikk ut i duellene.

Les også: Alt om Urørtduellene her

Stem frem til finalen

Stemmeslusene er åpne helt frem til fredag 20. januar, og du kan stemme helt frem til siste sluse stenges underveis i showet som sendes på NRK 3 mellom 20 og 21. Får du ikke sett finalen på tv, kan du følge den direkte her på P3.no, eller troppe opp på Samfundet i Trondheim.

Du kan stemme både på nett og SMS (SMS koster 1,- pr. stemme + din SMS-pris).

– Enormt potensiale

Jørgen Hegstad er stolt av finalistene (Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK P3)

Prosjektleder for P3 Urørt, Jørgen Hegstad, gleder seg til Urørtfinalen og er stolt av finalistene som skal vise seg frem og kjempe om å blir Årets Urørt 2012.

– Vi har fem svært ulike finalister som har det til felles at de har et enormt potensial og vilje og evne til å prege 2012 som musikkår. Nytt av året er at alle bandene skal spille live på direktesendt TV, noe som blir et ekstra spenningselement!

Les alt om fjorårets finale: Unga har alltid rett

Gjester Popsalongen

Hver tirsdag og torsdag frem mot finalen er Urørtfinalistene gjester i Popsalongen på P3 for at du skal bli bedre kjent med dem.

Først ut var Urørtfinalist Mikhael Paskalev. Han gleder seg til å delta i Urørtfinalen 20. januar.

Mikhael Paskalev er takknemlig for drahjelp fra Urørt (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Intervju med Paskalev: Rastløs Retropop

– Det jeg er mest spent på, er hvordan det blir å spille live på TV. Det blir gøy. Jeg har selvsagt lyst å vinne, men er ikke desperat. Jeg føler nemlig at jeg har fått så mye igjen etter jeg ble kåret til Ukas Urørt, og var i duell, at jeg er takknemlig uansett om jeg vinner eller ikke.

Intervju med Lemâitre: Deilig elektronika

Elektronikaduoen Lemâitre har også besøkt Popsalongen. De avslører at de gleder seg til finalen, men gruer seg litt til å spille på tv.

- Skal gjøre så godt vi kan i finalen, forteller Lemâitre. (Foto: Jonas Bødtker, NRK P3)

Suksessen og den økende tilhengerskaren til duoen har ikke kommet gratis. De forteller om streng disiplin.

– Vi jobber med musikken i ti-tolv timer om dagen. Noen annen jobb er det ikke tid til. Vi bor hos foreldrene våre, så vi har i hvert fall råd til å spise.

Intervju med BENDIK: Sexy Klangpop

Trioen BENDIK lager nydelig, skjør pop som tar deg med på en reise fra det skjøre til det voldsomme. De er forøvrig også eneste band i finalen som synger på norsk og de forteller at de gleder seg til å kjempe om å bli Årets Urørt.

– Det er helt utrolig. Sykt gøy, vi gleder oss sinnsykt til å spille!

Vokalist Silje i BENDIK er spent før finalen (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

I tillegg til at BENDIK kjemper i Urørtfinalen har de mange planer på gang. I februar spiller de på Bylarm og parallelt slipper de en syvtommer som også skal gis ut digitalt. Gled deg!

Intervju med Overthrow: Fengende metal

De unge stavangergutta i Overthrow, tar det beste fra thrash-sjangeren og blander det med moderne metal så det blir tett, kontant og voldsomt.

De finner inspiriasjon innen flere forskjellige musikksjangre.

- Overthrows finaleplass er velfortjent!, sier Urørts Mari Garås Monsson. (Foto: Erik Jørgensen).
- Overthrows finaleplass er velfortjent!, sier Urørts Mari Garås Monsson. (Foto: Erik Jørgensen).

– Dette gjør musikken vår veldig variert. Det er en god blanding av tunge groove-partier og kaos.

– Det er litt uvirkelig å være i finalen. Vi har forberedt oss på at vi ikke går helt til topps, og det er en bonus bare å være med.

– Men vi kjenner konkurranseinstinktet. Det hadde vært kjekt å vinne!

Intervju med Autolaser: Knallhard elektronika

Kent Tonning skjuler seg bak aliaser Autolaser – og en hvit maske. Den tar han aldri av, fordi han ønsker å skape mystikk og holde fokus på musikk, ikke person.

AutoLaserskjuler seg bak masken, og har et habilt liverykte.
AutoLaser har strategien klar for å vinne duellen.

Han lager musikk som er bråkete og dansbar på en gang, og representerer en utkant av elektronikasjangeren som er ekstremt populær for tida. 

– Jeg tror populariteten skyldes at man i dupstep kombinerer det knallharde med det fengende. Det gjør sjangerern unik sier Autolaser selv.

Han har det siste året opparbeidet seg et solid liverykte, og gleder seg til å spille på Urørtfinalen.

Slik blir finalen

Urørtfinalen 2012 sendes direkte på NRK 3, fredag 20. januar fra klokken 20:00. Programledere for kvelden blir Mari Garås Monsson (P3 Urørt) og Stian Blipp Glopholm (NRK P3).

– Det blir både ekstra stas og ekstra skummelt i år. At alt skjer live er skummelt, men samtidig helt riktig for at bandene skal få vist seg frem. Det er spennende at juryen og seerne får liveopptredener å basere avgjørelsene sine på, sier Mari.

– Jeg skal prøve å.. dette var rart.. å være stilig, men rocket. Det blir typisk Urørt; fest, men ikke stivpyntet, sier Stian Blipp.

Mer om: Finaleklare programledere

Dette er Urørtdommerne

 

Mats Borch Bugge, Eva Weel Skram og Erlend Mokkelbost er dommere i Urørtfinalen 2012. (foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Popprinsesse Eva Weel Skram, produsent og Montéegitarist Erlend Mokkelbost og P3s musikksjef Mats Borch Bugge kårer Årets Urørt sammen med folket.

– Det er en stor ære å få være med å kåre Årets Urørt. Jeg vet at dette er viktig for utrolig mange musikere der ute, og jeg har stor respekt for nye band som ønsker å komme seg ut av lokalet og opp på konsertscenene rundt omkring, sier Erlend Mokkelbost.

– Å bli Årets Urørt betyr tung presseeksponering i alle medier, konkrete konsertopptredener på viktige arenaer og spillelisting på landet største radiokanal blant unge i Norge. I tillegg kan det komme konkrete tilbud fra ulike bransjeaktører, enten det er managere, plateselskap eller konsertarrangører. Ida Maria er vel den som til dags dato har fått mest igjen for seieren i Urørt, mens svært mange andre finalister er blitt blant Norges største i kjøvannet av Urørtfinalen, forklarer juryveteran Mats Borch Bugge.

– Det er helt klart en enorm mulighet å blir Årets Urørt, og med mye radiospilling og pressedekning er det nok mange som får øynene opp for vinneren. Men det er ekstremt viktig å fortsette å jobbe umiddelbart, og se på dette som en fin start på karrieren. Hvis de virkelig vil dette, så er det viktig å huske på at det er en lang vei opp, og om bare 1 år er det en ny artist som overtar tittelen, understreker Eva.

Les mer om Urørtdommerne

Etter finaleshowet spiller alle finalistene konserter rundt om på Samfundet i Trondheim, vinneren spiller i Storsalen.

Mens du venter på Urørtfinalen 2012…

Se hele prisutdelingen fra 2011 i reprise:

Bildegalleri fra fjorårets finale:

Hvem heier du på?

Håper du BENDIK, Mikhael Paskalev, Lemâitre, Overthrow eller Autolaser vinner Urørtfinalen 2012? Legg igjen din mening i kommentarfeltet.