Sexy klangpop

BENDIK er tredje finalist i Urørtfinalen. Bli bedre kjent med bandet og musikken her!

I ukene frem mot Urørtfinalen 2012 får du sjansen til å bli bedre kjent med finalistene. Tredje band ut er BENDIK – bandet med guttenavn og jentevokal, som lager intens musikk med et vanvittig spenn og et uttrykk som oppleves både organisk og elektronisk.

BENDIK ble kåret til Ukas Urørt i mai i fjor, og kvalifiserte seg til finalen da de vant over Angelica’s Elegy i Urørtduellen i november. I Urørtfinalen stiller de med den nydelige låta “Igjen” – en låt som spenner fra det stille og meditative til det bråkete og kaotiske – og som ble til etter flerfoldige timer med flikking i studio.

Les: BENDIK til Urørtfinalen

I finalen 20. januar møter BENDIK Mikhael Paskalevs rastløse retropop , Lemâitres deilige elektronika, Overthrows fengende metal og AutoLasers knallharde elektronika.

Profil: BENDIK på Urørt

Hør låtene og stem på din favoritt her:

Mystisk navn

Trioen BENDIK har sin base i Trondheim og består av Silje Halstensen på vokal, gitar, synth, Erlend Elvesveen på moog, synth, vokal og Eivind Helgerød på trommer og vokal. Silje startet BENDIK som et soloprosjekt – og mange lurer på hvor det litt spesiell bandnavnet kommer fra – det høres jo ut som det er en gutt?

– Jeg er opptatt av at musikken jeg lager ikke skal være en “jente-greie”. Det er bare musikken som er viktig, og da kan jeg jo like godt ta et guttenavn, forklarer Silje.

Det er kun et år siden hun fikk med de to gutta i bandet – og siden har de blant annet oppnådd et svært godt liverykte. Nå gleder de seg til å delta i Urørtfinalen – og er spent på hvordan det blir å spille live på TV.

Se BENDIK spille “Og at den som mistet drømmene, det var meg..” live:

BENDIK – “Og at den som mistet drømmene, skulle bli meg..” from BENDIK on Vimeo.

Urørt-fan

I fjor slapp BENDIK sin første EP Stille – og i år kommer debutalbumet. I tillegg har de flere spillejobber på Bylarm i februar. Frem til 20. januar er det Urørtfinalen som står i fokus.

Silje har fulgt med på Urørtfinalen siden hun var 14 år – og synes det er stor stas å være finalist selv.

– Det er rett og slett utrolig kult, sier hun.

Finalefyrverkeriet braker løs fredag 20. januar, og sendes direkte på NRK3 klokka 20. Urørts Mari Garås Monsson og Bandens Stian Blipp er programledere.

Dersom du vil komme på showet, åpner dørene på Samfundet i Trondheim klokka 19.

Intervju fra Popsalongen

Tirsdag besøkte BENDIK Popsalongen. Hør intervjuet her:
BENDIK i popsalongen del 1

BENDIK i popsalongen del 2

BENDIK i popsalongen del 3

Enda en livelåt med BENDIK: “Havet”:

BENDIK – “Havet” from BENDIK on Vimeo.

Hva synes du om BENDIK? Legg igjen din kommentar under.