Brit er pop

Historiske One Direction gjør britisk pop like populær som på 80-tallet.

Denne uka setter de norgesaktuelle boyband-yndlingene i One Direction nok en rekord med sin musikk. Etter at deres nye album, Take Me Home er kommet ut har det solgt over 540.000 kopier, bare i USA.

One Direction er også blitt historiske med album nummer to, Take Me Home. Foto: Albumcover.
One Direction er også blitt historiske med album nummer to, Take Me Home. Foto: Albumcover.

Les også:

Første britiske dobbel

Det betyr at de igjen har klatra til topps på Billboard-lista, akkurat som de gjorde med debutalbumet Up All Night.

Dermed er de det første britiske bandet noensinne til å toppe den amerikanske albumlista både med debutalbumet og oppfølgeren. Og det har de klart på under ett år.

Taylor Swift har hatt førsteplassen på den amerikanske albumlista de siste tre ukene med albumet Red, men må nå se seg slått av britene.

Ikke siden Wham! ga ut Make It Big i 1985 har britisk musikk vært like populært i USA. Foto: Albumcover.
Ikke siden Wham! ga ut Make It Big i 1985 har britisk musikk vært like populært i USA. Foto: Albumcover.

Men den nye prestasjonen betyr ikke bare at Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles og Louis Tomlinson utkonkurrerer Swift. Det betyr også at britisk musikkeksport er inne i en ny gullalder.

Best siden glansåret

Med dette har nemlig britiske band erobra det største antallet førsteplasser på den amerikanske albumlista siden midten på 80-tallet. Sammen med Adeles 21 og Mumford & Sons’ Babel, som også gikk til topps, utlikner man plasseringene britisk musikkeksport hadde i glansåret 1985, melder MusicWeek.

Les også:

For 27 år siden var det Wham! sitt Make It Big-album som toppa albumlista i USA, i tillegg til Phil Collins’ No Jacket Required, Tears For Fears’ Songs From The Big Chair og Dire Straits’ Brothers In Arms.

Det er ikke mange som klarer bragden det er å gå til topps med to album i løpet av mindre enn ett år. De siste årene er det bare Justin Bieber som har klart det samme, med Believe og juleplata Under The Mistletoe.

Singlerekord

Den første singelen fra Take Me Home, «Live While We’re Young» har også satt Billboard-rekord. Låta solgte 341.000 kopier første uke i salg. Ingen artister fra utenfor USA har noen gang solgt så mye av en single på én uke, skriver Reuters.

One Direction klarte imidlertid ikke å få årets raskest selgende album i USA. Der måtte de se seg slått av både Taylor Swifts Red (1,2 millioner solgt første uka) og Mumford & Sons’ Babel (600.000).