Bruker hypnose mot sceneskrekk

Snart skal hun synge under Oscar-seremonien. Nå bruker Adele hypnose for å kurere sceneskrekken.

For store artister og musikere skulle man tro det var den letteste sak i verden å gå ut på en scene og gjøre «greia» si. Men redselen for å opptre, også kalt sceneskrekk, er langt vanligere enn du kanskje tror. Det finnes for eksempel skuespillere som aldri blir kvitt premierenervene og redselen for å opptre foran et publikum.

Adele kan sikkert også være morsom, men musikken hennes har helt klart en søvndyssende effekt på britiske hotellgjester. Foto: NTB Scanpix / Joel Ryan, AP Photo.
Adele har tidligere sagt at hun spydde av nervøsitet før hun skulle på scenen under fjorårets Oscar-show. Foto: NTB Scanpix / Joel Ryan, AP Photo.

«Spyr ganske mye»

Den britiske artisten Adele, som de siste årene har opplevd en enorm suksess, sliter med disse problemene. Tidligere har hun blant annet fortalt at hun «spyr ganske mye» før hun skal på scenen.

26. februar skal hun være med under Oscar-seremonien i Los Angeles og skal framføre «Skyfall» – tittellåta til den siste James Bond-filmen.

Til avisa The Sun sier en kilde avisa hevder står nær henne at hun nå bruker hypnose for å forsøke å bli kvitt nervene.

– Anbefalte hypnoterapist

– En venn i LA anbefalte en hypnoterapist siden Adele blir så nervøs før framføringa. Hun har øvet til dette showet med orkester, men det finnes ingen forberedelser som kan roe nervene hennes, sier kilden til avisa.

– Hun var så nervøs før fjorårets Grammy at hun spydde før hun gikk på scenen. Hun ønsker ingen repetisjon av det.

Noe som skal gjøre henne ekstra nervøs er at en av hennes største idoler, Barbara Streisand, vil være tilstede.

Adele er for øvrig ikke ukjent med store prisutdelinger. For et par uker siden fikk hun selv utdelt en Golden Globe for sin framføring av nettopp «Skyfall».

Se musikkvideoen til «Skyfall» her:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=7HKoqNJtMTQ&hl=nb_NO&version=3&rel=0]