«Cezinando får meg til å danse og smile med klump i halsen»

BEST AKKURAT NÅ: Kamara, Tøyen Holding og Cezinando er blant ukens låtanbefalinger.

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Ida Eline Tangen, musikksjef


Ukas låt på P3: Cezinando – «Grimaser» (idiomer for idioter)
Endelig er Cezinando tilbake med ny musikk! Albumet «Et godt stup i et grunt vann» er lekent og velprodusert, kunstnerisk og upretensiøst. Ikke minst er den svært ærlig gjennom humor og alvor. «Grimaser» er pulserende og engasjerende urban-pop. Over fengende melodilinjer og treffende beskrivelser som «fyrstikk i et fakkeltog» og «baby i en mammablogg», setter Cezinando ord på det å se seg selv utenfra, og det å føle seg malplassert, liten og ensom. Jeg danser og smiler med klump i halsen.

Arianrhod Engebø, programleder


Kamara – «20 something»
Det er herleg å høyre ny musikk frå Kamara. Ho var med i Urørt-finalen i fjor med gladlåten «Don’t call my name», og «feel good»-stemninga held fram også no. Sjølv om «20 something» skildrar utfordringar dei fleste som har gått inn i 20-åra kan føle på, har Kamara og produsent Mugisho laga ein låt som kan opplevast som fri for bekymringar. Frå første refreng får ein lyst til sleppe alt anna ein driver på med for å heller danse foran spegelen og synge med.

Bendik Hansen, journalist


Tøyen Holding ft. Chirag – «Pause fra pausen»
Nytt år, nye breiale regler fra Oslogrytas mest unike hiphopduo. Denne gangen med Chirag fra Karpe som gjest. «Pause fra pausen» er ikke overraskende en forlengelse av det selvgode og smått hedonistiske universet Tøyen Holding allerede har streket opp. Her er det viner som er vanskelig å uttale, melodier som er dandert lekkert og referanser som gir perfekt tyggemotstand. Legger du til et par stikk, blant annet til hele unge Oslos favorittkor, har du det gående. Denne går hardt!

Gundelach, Bendik HK – «My frail body»
Det har vært stille fra Gundelach en stund. Nå begynner det heldigvis å røre på seg igjen. Med trommeesset Bendik HK i ermene gjør mannen med den myke stemmen et byks over til et industrielt og mer oppgira univers. Det er lett å like den beroligende effekten Gundelachs tidligere låter har hatt. Samtidig er det ikke overraskende at også uttrykket på «My frail body» funker bra med den karakteristiske stemmen hans. Snik denne med i kompisen din sin Spotify-kø i helga!

Finding Neo ft. Vuyo – «Question»
Jeg har tidligere skrevet om hvordan Finding Neo har gitt varme til Urørt-universet. Nå er det på tide å tenke større. Fortsetter det som «Question» kan det bare gå oppover! Låta åpner som en jazzy og meget behagelig dagdrøm. Med hjelp av Vuyo blir det lagt fengende og stressfrie vers over bekymringsfrie Rhodes-akkorder. Jeg ser meg nødt til å gjenta meg selv, og anbefaler norske festivaler om å klistre Finding Neo på plakaten sin.

Ruben Gran, musikkprodusent


Ratboys – «Anj»
Det er (fortsatt) ganske tett mellom den lett fuzza 90-tallsnostalgien. Myk og melodiøs gitarpop med små pigger. Det er en tendens jeg liker gørgodt, selv om det tidvis kan være utfordrende å finne de virkelige perlene i mylderet. I så måte er Ratboys alltid en trygg havn, med denne sistesingelen som ømt, solfylt og glimrende eksempel.

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3