Ina Wroldsen fikk P3-prisen

Se full oversikt over P3 Gull-vinnerene.

I godt selskap av et feststemt publikum var de nominerte til P3 Gull samlet i Skur 13 i Oslo lørdag kveld. Prisen for Årets Live, Årets Nykommer, Årets Låt og P3-prisen ble delt ut til verdige vinnere.

LES OGSÅ: Se høydepunktene fra P3 Gull 2018

P3-prisen

Kveldens kanskje gjeveste pris, P3-prisen, ble spart til sist. I fjor var det OnklP som mottok æresprisen, og det var knytta stor spenning til hvem juryen ville trekke fram i år.

– Hun har fanget hjertet til veldig mange lyttere, sa Christine Dancke, som delte ut prisen sammen med Live Nelvik og Herman Flesvig.

Wroldsen har i lang tid utmerket seg som låtskriver og har jobbet med artister som Shakira, Britney Spears, Zara Larsson og One Direction. Hun har utgjort halvparten av popduoen Ask Embla sammen med islandske Arnthor Birgisson, og hun har vært dommer i konkurransen Idol. I 2015 gjorde hun vokal på låta How Deep Is Your Love med Calvin Harris og Disciples, og året etter begynte hennes egen solokarriere å ta av.


Wroldsen var også nominert i kategorien Årets låt med Strongest under årets P3 Gull.

– Dette er ikke bare min pris. Den går til bandet mitt – en ryggrad jeg ikke kunne stått uten. Den går til låtskriverne og produsentene jeg jobber sammen med, sa Wroldsen.

De to viktigste personene sparte hun til sist.

– Og så tilhører den to mennesker som er tidenes team, mannen min og så tilhører den her morra mi, sa prisvinneren.

Les vinner-portrettet med Ina Wroldsen: Hun vil bli huska for at hun var en som turte

Årets live

Mutta, Cengiz og Adam fra Andregenerasjonen delte ut kveldens første pris.

– Vi blir så imponert når artister går på scenen og lager sykt god stemning, sa Mutta, før Cengiz kjørte et lite danseshow til ære for de nominerte i kategorien.

I tøff konkurranse med Sigrid, Arif og Unge Ferrari, Fieh og Kjartan Lauritzen var det til slutt Cezinando som ble ropt opp på scenen for å ta imot prisen for Årets liveartist. Det er ikke første gang Cezinando vinner pris under P3 Gull. I 2016 vant Oslo-artisten Urørtfinalen, og samme år ble han kåret til Årets nykommer under P3 Gull. I fjor vant han i kategorien Årets låt med Håper du har plass.I sommer avsluttet han Øyafestivalen på imponerende vis, og P3 Gull-juryen mener han er i en egen klasse når det gjelder å blande fest og følelser fra scenekanten.

– Jeg vil si takk til bandet. Vi har spilt så mange konserter og hatt det så utrolig gøy, så tusen takk! ropte Cezinando fra scenen.

Årets nykommer

Da tida var kommet til å dele ut prisen i kategorien Årets nykommer, kunne man tydelig merke at spenningen steg i Skur 13.

Adelina Ibishi og Vida Lill Berge, programlederne i Norske Tilstander, hadde æren av å dele ut prisen.

– De har rørt oss med tekster om ensomhet, og de har engasjert oss med politiske låter, sa P3-programlederne før de nominerte ble presentert.

Fem svært talentfulle og fremadstormende artister var nominert i kategorien; Halie, Myra, Virkelig, Ruben og Boy Pablo.

– Årets nykommer er Boy Pablo! Kunne Adelina og Vida Lill meddele fra scenen, men vokalisten og låtskriveren fra Bergen er for tida på turné i Asia, og kunne av naturlige årsaker ikke storme opp på scenen for å ta imot prisen. Isteden sendte han en videohilsen fra det store utland.

https://www.youtube.com/watch?v=cFwObSFO_CM

Årets låt

I kategorien Årets låt var det folket der hjemme som hadde stemt fram sin favoritt. Silje, Markus og Ronny fra P3morgen hadde fått ansvaret for å dele ut prisen – med hjelp fra Henrik og Melina fra Ex on the beach. Resultatet ble overlevert til tonene fra låta Africa av Toto – selvfølgelig.

Vinneren? Sigrid med låta «Strangers»!

– Tusen takk til bandet mitt, og takk til Martin Sjølie som jeg har skrevet den sammen med, sa Sigrid fra scenen.

Sigrid smiler stort etter at hun vant pris for Årets Låt. (FOTO: Kim Erlandsen/NRK P3)

Dette er årets nominerte:

ÅRETS LÅT
Seeb + Dagny – «Drink About»
Sigrid – «Strangers»
Ina Wroldsen – «Strongest»
Cezinando + Chirag – «Er dette alt»
Emilie Nicolas – «Feel Fine»

ÅRETS LIVEARTIST
Cezinando
Sigrid
Arif og Unge Ferrari
Fieh
Kjartan Lauritzen

ÅRETS NYKOMMER
Halie
Boy Pablo
Myra
Virkelig
Ruben