nrk.no

Chris Holsten sang på toppen av en 60 meter høy heisekran: – Det var ganske ko-ko

Det var mye som skulle klaffe før «P3 Gull»-nominerte Chris Holsten skulle ta «P3 Gull»-scenen til nye høyder.

– Det blåste, og plattingen snurra, og det var et punkt da jeg ville ned.

Chris Holsten sang mens han hang 60 meter over bakken: – Det var ganske ko-ko

Det var mye som skulle klaffe før «Årets artist»- og «Årets låt»-vinner Chris Holsten skulle ta «P3 Gull»-scenen til nye høyder.

– Jeg kan med sikkerhet si at dette aldri har blitt gjort før, sier regissør for «P3 Gull», Thomas Engeset.

Da Chris Holsten ble spurt om å synge og spille piano på toppen av en 60 meter høy heisekran, nølte han ikke et sekund. Til P3.no innrømmer han at dette nok er det sykeste han har gjort.

– Jeg ble spurt om jeg var redd for høyder. Jeg sa «nei, nei, nei». Men når du henger i en stropp flere meter over bakken, og det er vindkast, da kjenner du liksom på livet, forteller artisten.

Se bakomfilmen:

En sinnssyk opplevelse

Selv om «Bak en fasade»-artisten kun hadde en enkel stropp å stole på da han hang 60 meter over bakken, forteller han at han tenkte:

– Shit, nå er jeg heldig.

Chris Holsten har gitt ut flere av de største norske hitlåtene i år: «Smilet i ditt eget speil» har for eksempel over 16 millioner avspillinger på Spotify.

Dette var også låten han spilte da han svevde høyt over taket på Det gamle biblioteket under sendingen lørdag kveld.

Portrettbilde av Chris Holsten. Han har på seg en brun kåpe og har en mikrofon foran munn. Piano er foran på bilde. Det er lys bak og blå bakgrunn.
OVER BAKKEN: Chris Holsten forteller om alt han følte da han ble heist opp til en helt spesiell opptreden på «P3 Gull» 2021. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

– Det blåste, og plattingen snurra, og det var et punkt da jeg ville ned.

– Jeg henger jo i en stropp som man gir livet sitt til. Ryker den, så er det jo ferdig. Det er jo sikkert bare sånn menneskelig instinkt, men man må bare velge å stole på det du henger i. Jeg fikk trygghet etter hvert, og det gikk fint, sier Chris Holsten.

Men han legger til at det var en «skummel, ekkel og sinnssyk opplevelse». Adrenalinkicket fikk han først etter han var trygt på bakken igjen.

– Det er jo noe man mest sannsynlig aldri kommer til å gjøre igjen, og noe man husker resten av livet. Den utsikten jeg hadde der oppe, klarte jeg liksom å ta inn da jeg var der. Det er en utsikt jeg unner alle. Det var ganske ko-ko å ha Oslo 360 grader rundt seg.

Chris Holsten sitter ved piano og har en mikrofon foran seg. Han er på scenen som skal bli heist opp i en 60 meter høy kran. Rundt han er det band med trommer og en cello. Chris Holsten har på en blå dress og brun kåpe. Det er stilaser og scene lys.
SIKKERHET: Chris Holsten ble festet i en stropp før han ble heist opp. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Komplisert stunt

Thomas Engeset forteller at det var et stort sikkerhetsopplegg som skulle til for at stuntet kunne gjennomføres rent lovlig. Det var nemlig ikke en selvfølge at det i det hele tatt kunne skje.

I tillegg forteller han at de gikk langt over budsjett for å få til noe som aldri har blitt vist på norsk TV før.

– Vi visste ikke rent fysisk hvordan vi skulle gjøre det, om det var mulig i det hele tatt, fordi vi har aldri sett det før. Én ting er at folk har gjort det inne med studiorigger, men dette var jo ute.

Chris Holsten i en kran 60 meter over bakken. På en scence. Scencen har masse lys og et piano på. Det er kveld og mørkt.
SYK OPPLEVELSE: Chris Holsten synger hengende i en heisekran som er 60 meter over bakken. Foto Kim Erlandsen, NRK P3

– Vi var rett ved regjeringskvartalet hvor det egentlig ikke er lov til å holde på med masse forskjellig aktiviteter. Vi skulle til og med være over der med droner og greier. Det var en kveld med mye vind, og helt på kanten av det som var lovlig, men alt gikk etter planen. Vi var kjempeheldig på alle måter.

Minne for livet

Artisten var høyt over Oslo med piano og mikrofon og fremførte hiten «Smilet i ditt eget speil», som var nominert til prisen «Årets låt».

Ifølge Chris Holsten følte han både hjertebank og «topp stemning». Når P3.no spør om han ville gjort det igjen, er popstjernen ikke i tvil:

– Ja, 100 prosent.

Journalist: Ingrid Ciakudia-Moxnes
Foto: Tom Øverlie/Kim Erlandsen

LES MER:

Siste fra P3.no: