Chris Medinas sommerfavoritter

Topp 20-aktuelle Medina er hele Norges favorittartist, men hva har egentlig han på ipoden?

Etter et overveldende show under Topp 20-konserten på Rådhusplassen er Chris Medina nå tilbake i Norge for å fremføre låten «alle» elsker om dagen.

Les også: Stella Mwangi – Jeg har sommerfugler i magen

«What Are Words» har ligget 12 uker på VG-lista og er nå på førsteplass. Det er altså ingen tvil om hva slags artist det norske publikummet liker aller best, men hvem er Chris Medinas favorittartister?

– Jeg liker veldig godt band som The Fray, Coldplay, One Republic, og amerikanske undergrunnsband som Deerhunter. De har mange gode og emosjonelle låter som jeg liker veldig godt, sier Medina.

NB: Sjekk Chris Medinas Topp 3-lister over hans favoritt-sommerlåter lengre ned i saken.

Elektrisk i Oslo

Da Chris Medina gikk på scenen på Rådhusplassen i Oslo var hylene fra publikum øredøvende. Programleder Marte Stokstad hørtes knapt i ropet fra publikum, og Medina ble ønsket velkommen som en konge.

– Det var et utrolig spesielt øyeblikk for meg, det var så elektrisk stemning blant publikum, nesten spirituellt til tider. Det var en vakker opplevelse, og under hele låta tenkte jeg på alle de hjemme som er stolte av meg, sier Chris.

– Hva tror du er grunnen til at du er så populær i Norge?

– Jeg vet ikke helt, I USA er jeg en populær fyr, men her er folk enda mer engasjerte. Det har kanskje litt med hvor mange gode artister det er i USA hvor det er litt vanskeligere å gjøre seg bemerket, sier Medina.

Chris Medina på Topp 20 Rådhusplassen 2011. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Chris Medina på Topp 20 Rådhusplassen 2011. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Skrivesperre

For noen dager siden postet Chris Medina følgende kommentar på Facebooksiden sin:

«What should my next song be about? writers block»

Medina ler når jeg spør han om skrivesperren har løsnet, og det er kan virke som om han likevel klarer å finne på ting å skrive låter om – helt selv.

– Jeg tenker alltid på låter og nye ting jeg kan skrive om. Jeg prøver jo å se inn i meg selv, i mine egne følelser og opplevelser, og jeg tror jeg blant annet kommer til å skrive om reisene mine den siste tiden og alt det jeg har opplevd, sier Medina.

Samarbeid med Tone?

Da han var i Norge i forbindelse med Topp 20-showet på Rådhusplassen, var han med på Universals sommefest hvor han kom sammen med Tone Damli Aaberge. En dame han nå har undersøkt nærmere.

– Hun virker som en veldig søt og flott jente. Jeg har gjort litt research rundt henne, og har hørt noen hørt noen av låtene hennes som virker veldig gode, sier Medina.

– Kunne et samarbeid vært noe?

– Det hadde jo vært utrolig kult og en kjempeopplevelse, men det er ingeting som er sikkert enda, sier Chris.

Se videoen Tone Damli Aaberges nyeste låt med Vinni «Stuck in my head»

Nervøs for Bergen

Medinas gjennombrudd var som kjent under den amerikanske versjonen av Idol. Det er et av de programmene i USA med aller høyest seertall, så sceneskrekk burde ikke være noe problem for den populære artisten?

– Jeg blir definitivt nervøs. Jeg er nervøs for i kveld, spesielt siden jeg prøver å komme meg etter en forkjølelse, men jeg vil gjøre mitt absolutt beste, sier Medina.

Chris Medina står på scenen i kveld på festplassen i Bergen hvor han fremfører «What Are Words, som nå ligger på førsteplass på VG-lista. Det er ingen tvil om hva som er Norges favorittlåt for tiden, men hva er Medinas favorittlåter? Sjekk ut hans topp 3 her:

Chris Medinas Topp 3 sommerlåter

1. Adele – Rolling in the Deep

2. Maroon 5 – Give a little more

3. Bruno Mars – Talking to the moon

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/07/Talking-to-the-Moon.mp3|titles=Bruno Mars – Talking to the Moon]

Årets siste Topp 20-show ser du på Festplassen i Bergen kl 18.00