Christine live: Frk. Fryd

Se rockebandet fra Stavanger spille «Skyene» live og gjøre en cover av Urørtvinner Sigurd Julius her!

De ble kåret til Ukas Urørt med sporet «Blod & honning» i fjor, og låta ble raskt A-lista på P3. Urørt-redaksjonen beskrev jentene slik: “Frk. Fryd er nye, friske røster med eksplosiv popularitet og potensial til å bli landets nye rockfavoritter”.

Siden i fjor har det bare gått oppover for Stavangerbandet, som består av Caroline Ekeli på vokal, Embla Heskestad Jagdum på bass, Elise Andersen på gitar og Julie Enger Børresen på trommer. I går tok de turen innom Oslo og besøkte Christine for å spille live.

Se de fremføre «Skyene» øverst i saken!

– Vi har utviklet oss

Jentene har kjent hverandre siden de var fem år, og har allerede holdt det gående i åtte år. Det hele startet ved at vennegjengen ville lage et band og til våren ventes debutalbumet. Men hvorfor har det tatt de så lang tid?

– Da vi begynte var vi rett og slett ikke flinke.

– Det er et godt spørsmål. Da vi begynte var vi rett og slett ikke flinke. Da vi var 12 år prøvde vi å spille på noen instrumenter, men vi har spilt såpass lenge for å være klare for å satse, forteller de til Christine og fortsetter:

– Nå har vi erfaring fra konserter og vi har utviklet oss, så det er en gradvis stigning og nå begynner det å skje litt. Det er veldig greit å ha den erfaringen bak seg.

Les også: Fryd på jorden (Anmeldelse fra by:Larm)

Christinefrkfryd2

– Vi har vært en familie lenge

Bandmedlemmene har spilt mye konserter og med mai like rundt hjørnet er det nå klart at de også skal spille under landstreffet for russen. Til tross for at de først nylig har kunnet kjøpe sprit lovlig, er det bare to år siden de selv var på russetreff.

– Egentlig er det jo veldig kleint.

– Det er ganske løye, men egentlig er det jo veldig kleint.

Hør da Frk. Fryd fikk russeknuteutfordring fra Christine her!

Hvor viktig er vennskapet og samholdet i bandet, spør Christine.

– Det er veldig viktig, for at et band skal kunne overleve på turne så er det viktig at man kjenner hverandre godt, sier julie.

– Vi har vært en familie så lenge, så Frk. Fryd skal være Frk. Fryd en god stund framover, legger Elise til.

Se flere opptredener fra Christine live her.

I likhet med andre artister som har vært innom Christine, skulle også Frk. Fryd covre en av låtene som er listet på P3s spillelister. For dem var det én låt som skilte seg ut.

– Vi ville covre noe på norsk og ha en låt vi kunne gjøre helt om. Vi liker låta veldig godt, men målet var å gjøre den helt om til vår sjanger med litt mer trøkk.

Se de covre Urørtvinneren Sigurd Julius’ «Østavind»: